ואגב חרדות שלא עוזבות

ואגב חרדות שלא עוזבות

היום בבוקר הייתה לי הערכת משקל, אז כמובן שבלילה לא הצלחתי להרדם מרוב מחשבות - מה יהיה אם פתאום יראו משהו איום ונורא בבדיקה? אם אני אגיע ולא יהיה דופק?
וכל אותו זמן - העוברית בועטת לה כאילו היא רוקדת קלינקה שלא הייתה מביישת את סבא-סבתא רבא הסובייטים שלה. כלומר, מנסה להוכיח שלא רק שיש דופק - יש גם נטיות אתלטיות (ובהערכת משקל ראו שיש גם רגליים ארוכות).
לפחות הצלחתי להתגבר מספיק על החרדה כדי ללכת לסיור בחדר לידה (משעמם לפרקים, מעצבן כשהבחורה ששליידך שולפת מסמך בן 4 עמודים שכותרתו "שאלות לשאול בסיור"), להרשם לקורס הכנה ללידה (אלוהים, בבקשה שהפוסטמה עם רשימת השאלות לא נרשמה גם!) ולהתכתב עם המוכר באליאקספרס לגבי העגלה שאזמין כשאאזור עוד טיפה אומץ.
השלב הבא יהיה להחליט לגבי מלווה לחדר לידה (בן הזוג אמר שלא בטוח שהוא יעמוד בזה. מהיכרותי איתו יש מצב שהוא צודק. מתלבטת אם לחפש דולה או לנצל את הצעתה של החברה הכי טובה שהתנדבה ללוות) ולנסות לשמור על שפיות.

אל תוותרי לו!

באיזה בית חולים בחרת?
לגבי הבן זוג, אולי תביאי עוד מישהו, אבל חשוב מאוד שיהי שם איתך!
בהצלחה!

הוא יהיה

אבל אני לא יכולה לבנות על זה שלא יתעלף \ יברח החוצה \ יילחץ וילחיץ אותי. יש מצב שהוא יפתיע ויישאר רגוע (עד כה בהריון הזה הוא הוכיח שכשאני נלחצת הוא דווקא נשאר רגוע והגיוני), אבל אני יודעת שקשה לו בסיטואציות כאלה ואני שמחה שהוא מספיק פתוח איתי כדי לומר את זה מראש ולא לשחק אותה מאצ'ו ולהתעלף ברגע האמת.
מעדיפה שיהיה עוד מישהו, ולו רק לגיבוי, כדי שאני אהיה רגועה ואדע שאני לא צריכה להתמודד לבד גם במקרה שיהיה לו קשה והוא לא יוכל להיות בחדר.
ואני יולדת באיכילוב, בעיקר מטעמי קל"ב ועצלנות לראות מקומות אחרים, אבל שמחתי לשמוע שאפשר להכניס לחדר לידה יותר ממלווה אחד, כך שאני לא צריכה לבחור בינו לבין עוד מישהו.

idit84

New member
כל הכבוד לך!!

על ההתמודדות עם החרדות. לא ידעתי שאפשר להזמין עגלה מאליאקספרס..
לגבי הליווי בחדר לידה, מסכימה שחשוב שהוא יהיה ואולי כדאי מישהו נוסף. נראה לי שחשוב שזה יהיה מישהו שיודע להתמודד עם מצבי לחץ ושיודע להרגיע אותך.

גם אני לא ידעתי

אבל כשבתייעצתי עם חברה על עגלה היא אמרה לי שהיא הזמינה מאליאקספרס את היויו, או יותר נכון - יויו שהיצרן בסין מוכר ישירות (ולא דרך בוגבו) תחת השם "יויה" ועולה שליש מחיר. היא השוותה עם חברה שקנתה את המקור והעגלות היו זהות לחלוטין. אחר כך הבנתי שיש קבוצות פייסבוק שמטרתן למצוא פנינים כאלה באליאקספרס (מחשש לתביעות, המוכר משנה בכל פעם את הלינקים לעגלות ואת שם החנות).

ormatan1

New member
אל תיקנו חיקויים זה ממש על הפנים

החיקויים האלה זה מכה
גם נתקע במכס רוב הפעמים ולשחרר את זה עולה כמו עגלה מקורית ונורמלית
גם אין לך שום אסמכתא לבטיחות העגלה
וגם אין לך שום אחריות אם קורה משהו, וחס וחלילה אם הילד בעגלה עצמה.
חברה שלי סיפרה לי פעם שהיא מכירה מישהי שקנתה ככה זיוף והביאה לארץ ונשברה לה העגלה אחרי שבוע, וזהו, הלך הכסף.

האמת ששמעתי עד עכשיו רק דברים טובים

אני מתכוונת לקנות ממוכר שעוד חברות קנו ממנו והיו מרוצות.

כל כך מזדהה איתך

גם לי הייתה השבוע הערכת משקל ומנח עובר (שבוע 35)
ושבוע קודם אכלתי סרטים שהרופא יגלה פתאום מהו מחריד שהוא פספס--- או שסתם היא תהיה במצג עכוז ---או שתשקול מלא, כי יש לי בטן ענקית....
אבל ביינתיים הכל בסדר גמור ואין לי ברירה אלא להתחיל להתכונן ללידה
ולהתחיל לחשוב על ציוד מיילדת ומלווה (ואולי גם להרשות לעצמי להתחיל קצת להתרגש?)
ובקשר לבן זוג, מסכימה איתך לא לבנות עליו, לא כל גבר בנוי לזה. התמיכה שלו והוהנוכחות מאד עזרה לי
אבל הוא מצידו מרגיש שמיצה את החוויה ב2 הלידות האחרונות
והפעם אני לוקחת חברה לגיבוי
כדי שהוא יוכל לברוח כשלא יוכל לשאת יותר

הצלחת ללכת לחפש ציוד?

השבוע שאלתי חברה אם יש לה משהו להשאיל לי והרגשתי מצד אחד גיבורה ומצד שני רציתי מאד להשתבלל חזרה לתוך ההדחקה שלי. על ביקור בחנויות עוד אין מה לדבר.

זה טיפטיפונת משחרר להתחיל לחשוב על זה, לא?

עד לא מזמן לא רציתי לשמוע על ציוד, ריהוט, עגלות וכו'. למעשה, כשפגשתי מכר שלי שהוא אב טרי לפני שבועיים והוא התחיל לחפור לי על עגלות וסל-קלים ומנשאים והכנה ללידה וכו' התגובה שלי הייתה "סליחה, יש לי בחילה, חייבת ללכת" (לזכותי ייאמר שזה היה מחוץ לשירותים ציבוריים באמפי' קיסריה ועננת השתן באמת עשתה לי בחילה).
אבל כן הצלחתי להחליט על עגלה וכסא לאוטו, אפילו הסכמתי לקבל דברים מכל מיני חברות (בידיעה שהכל יעבור מהבגאז' ישר לבית של אמא שלי ולא יצא ממנו עד שהכל יהיה בסדר). כל הפרטים הקטנים האלה נורא מבלבלים (למה צריך לייצר 700 סוגים של כסאות לרכב? לא מספיקים 2-3?), אבל מצד שני - ההתעסקות בהם ולא במחשבות על הדברים הרציניים והכבדים והמפחידים עוזרת.
תכנון חדר עדיין גדול עלי, אגב. כנראה כי לראות אותו מול העיניים יכניס אותי לסרטים. נתתי לחברה הכי טובה שלי ולאמא שלי מנדט מלא לתכנן הכל בלעדי בתנאי ששום דבר לא יוצא לפועל לפני שהעוברית יוצאת לאוויר העולם ושיחררתי את זה ממני.

את מתמודדת עם החרדות ממש טוב, לפי הנקרא

זאת אומרת ברור שהן קיימות, אבל את לא נותנת להן לנהל אותך, וזה לא דבר של מה בכך.
לגבי מלווה ללידה - אני מניחה שהייתי רוצה חברה ולא דולה. אחת החברות הטובות שלי צירפה ללידה השניה שלה את החברה ההכי טובה של שתינו במקום הבעל שאיבד צפון בלידה הראשונה - ושתיהן יצאו מאוד מרוצות ומועצמות מהחוויה. העיקר בלידה הרי זה לא להסתכל לך בפתח היציאה, ולא לעסות את הרגליים אלא לשהעביר את הזמן והמחשבות בנועם ורצוי גם צחוקים, ובכלל להוריד מתח ולהיות תמיכה והסחת דעת. אז חברה זה בדיוק מה שנדרש.
אני, אישית , לא מתארת לעצמי איך זה ללדת בלי החצי. זה אפילו לא משהו שדיברנו עליו, פשוט היה ברור שאנחנו עוברים את זה ביחד. גם בלידה של רוני שהיתה סתם נחמדה וחביבה בגדול, ובין בלידה של אושרי ששם שפוט החזקנו אחד בשני וזה היה העוגן למציאות בערך. אבל זה צריך לזרום, וחברה שתהיה עם שניכם נשמע טוב.

מילה (או שתיים) על דולה

(או יותר...)
ראשית, את יכולה להפגש עם דולה ולהרגיש קצת איך זה. אם יש כימיה או לא. לא חייבת להתחייב, אבל לרחרח.
שנית, ליוותה אותי דולה בלידה "ההיא". אומנם אני יחידנית וזה פותר את שאלת בן הזוג, אבל במקום הזה היה לי מאוד נוח להיות עם מישהי שזה המקצוע שלה. שהיא תטפל בסיר הלילה (למשל) כשכבר לא נתנו לי לרדת מהמיטה, מאשר חברה או אחת מאחיותי. היא גם הכירה היטב את המערכת וידעה לבקש דברים בזמן בלי המעורבות הרגשית העצומה שיש לנו ולאנשים הקרובים לנו.
שלישית, באיכילוב כבר פתוחים לרעיון הדולות ומשתפים איתן פעולה, משהו שנתן לי תחושה של מיילדת אישית - אף על פי שהיא לא התערבה בתהליכים הרפואיים ולא הסתובבה להם בין הרגליים.

תודה רבה!

אני מודה שהספקות שלי נובעות מכך שרוב הדולות שיצא לי להכיר (בלי קשר להריון, בחיי האישיים) היו יותר "רוחניקיות", כאלה שעבורן לידה צריכה להיות טבעית, בבית, בבריכה מתנפחת ועם קולות דולפינים ברקע. בקיצור - דברים שאני ממש לא מתחברת אליהם. אני בטוחה שאי שם יש מישהי שתגרום לי להרגיש בנוח עם זה שאני רוצה אפידורל ושהפעם האחרונה בה עשיתי יוגה הייתה לפני שנתיים-שלוש, פשוט עוד לא התחלתי לחפש אותה...

ספרקית

New member
אהבתי את תיאור הבחורה מהסיור

איזה כיף זה להיתקל פתאום בהריונית נורמלית

לגבי ליווי בחדר לידה... חוזרת על ההמלצה להכין את בן הזוג ללידה כך שיהפוך לדולה האידיאלית
אני עשיתי את זה בלידה הקודמת בעזרת שלושה צעדים פשוטים:
1. קביעת פגישה משולשת (הוא, אני ודולה) בה הדולה הסבירה לבעלי איך בדיוק לעזור לי בחדר לידה (הוא ממש קיבל טיפים כגון הדרכת עיסוי ואימון על נקודות לחיצה)
2. כתיבת מכתב בו פירטתי בשבילו איך הוא יכול לעזור לי בלידה (למקרה שהוא ישכח בזמן אמת).
3. הכנתי לו מתנה ללידה אותה שלפתי מיד בהתחלה (סלסלה עם כל מיני דברים שיעזרו לו במהלך הלידה
). הוא היה פשוט המום. לא ציפה לזה בכלל.

זה עבד מדהים! הוא היה הדולה הכי טובה שיכולתי לבקש. ממליצה בחום.

למעלה