ואגב, מישהו פה קורא ספרי שירה?

אייני

New member
ואגב, מישהו פה קורא ספרי שירה?

ואני לא מדבר רק על "הכבדים" כמו של עגנון או טשרניחובסקי (אם אני מצליח לכתוב את השם שלו כמו שצריך, אין לי כוח ללכת לבדוק את השם שלו בספר...חחח...) או של רחל (כבד? זה? נו מילא, כיתה שלמה לא טועה (הכיתה שלי, למי שלא הבין), אבל אני עדיין חושב שהשירים שלה מאוד מובנים, פשוטים ויפים...חחחחח...) גם ספרי שירה של נתן יונתן, נעמי שמר, חיים חפר ועוד משוררים "עדכנים" מעט יותר נחשבים...

stush

New member
אממ...../images/Emo41.gif

אני לא ממש קוראת שירה... אבל התחלנו ללמוד השנה שירים של ביאליק ולדעתי הם היו מדהימים...!

../images/Emo140.gifבודאי שכן!

אני מאוד אוהבת לשקוע ברומן ארוך אבל לשירה המרוכזת יש קסם משלה. יצאה לא מזמן אנתולוגיה מרתקת של שירה מהארץ ומהעולם שערך יוסי בנאי לפי קריטריון אחד- שירים שהוא אישית אוהב. זה נקרא " שירים יום יום" ובחלק מהמקרים הסכמתי עם טעמו והשירים מופלאים בעיניי ובמקרים אחרים לא היו לטעמי אבל בסה"כ חווייה מרתקת ומומלצת ובכלל- תקראו שירה! לא רק בבי"ס (לתלמידים שבינכם), כשאתם מנתחים שיר, אלא ככה סתם, כדי להנות ולחשוב.

Lildi

New member
אולי אם לא היינו

לומדים וחורשים על כל שיר בבית ספר אז הייתי אוהבת את זה איכשהו, אבל עכשיו אני לא ממש בקטע של שירה.

sagiberg

New member
בודאי../images/Emo6.gif אני אוהבת את אלתרמן

לפעמים את עמיחי ולעיתים אחרים- תלוי במצב הרוח

ורדה ש

New member
שירה - כן, אבל...

אני מאד אוהבת לקרוא שירה אבל לא אוהבת לקרוא ספרי שירה. אני לא מסוגלת לקחת ליד ספר שירה ולקרוא בו כמו פרוזה: דף אחרי דף. אני אוהבת לקחת ליד ספר שירה, לקרוא שיר או שניים, אולי שלשה... רובם נשכחים ממני ברגע שסגרתי את הספר, אבל מידי פעם יש "הבלחות" של שיר שתופס אותי בבטן מפני שהוא מצליח לגעת בחוויה או במחשבה או ברגש מוכרים לי. זה לא בהכרח שיר שמבקרי הספרות יגדירו כ"שיר טוב" אם יבדקו אותו בקריטריונים ספרותיים, אבל זה בהכרח שיר שאני מרגישה שהצליח לנסח בצורה מילולית, בהירה ומאד מרוכזת ותמציתית דברים שהיו בתוכי ולא היו ממש ברורים לי כי לא ידעתי לנסח אותם לעצמי. איזה משוררים? - קל לי להתחבר למשוררים "עכשויים" כמו מאיה בזראנו, רוני סומק ושמעון אדף, אבל יש גם שירים נורא-נורא ישנים שמתחברים אלי היטב. מי לא? כמעט ולא יוצא לי לקרוא שירה מתורגמת, וגם כשיצא לי - לא ממש הצלחתי להתחבר.

למעלה