ואגב מע"מ

שש שבע

New member
ואגב מע"מ

מישהי שאלה ,מה איכפת לך ממע"מ. מע"מ הוא מין מס כזה על כל מה שלא תעשי לשפר את המוצר שלך תשלמי מס. לדעתי זה מס נבזי , כי נכון שמע"מ שהוצאת מקוזז לך, אבל בשורה התחתונה המוצר יקר יותר לצרכן. את הצרכן לא מענין לאן הולך הכסף, כמו כמה הוא צריך להוציא מהארנק. אז דוקא כן איכפת לי ממע"מ או שיעשו מע"מ גבוה יותר ויבטלו את מס הכנסה, או שיבטלו את מע"מ, זו דרך לתקוף את הצרכן בכל מיני כלים מבלי שהוא ירגיש את החומרה, ויתמרד, למה שלא יהיה סוג מס אחד, שיגבה אותו גורם אחד, יבטלו את שאר המסים כמו ארנונה, ביטוח לאומי, מסים שונים ומשונים אחרים (מס עינוגים, שמעתם על זה? אתם רוצים לערוך אירוע בלילה, יש לכם סעיף מס עינוגים, לכן יש זוגות שמתחתנים בצהרי היום, או בכל מני מקומות מוזרים ויצירתיים) אחרי שיגבו מאיתנו מס אחד, גבוה ככל שיהי נדע איפה אנחנו עומדים.. מישהו עשה חישוב כמה נשאר לנו משקל אחד שאנחנו משתכרים אחרי ניקויי המס השונים (כולל קניה וכו')?

missB

New member
יש הרבה בעיות במע"מ

בעיני אחת העיקריות היא שבמקום לגבות מע"מ מכל מי שמעלימים ולא משלמים, מעלים את גובה המס לאלה שכן משלמים. עשו עכשיו מבצע לעידוד מעלימים לשלם חובות וגבו מליוני שקלים, וזה אחרי תשלום מופחת של מה שהיו חייבים. רק תחשבו כמה עוד כסף אפשר היה לגבות וכמה ניתן היה להפחית את התשלום של כל אחד מאיתנו אילו היו גובים זאת. והערה בנוגע למס עינוגים - על ארוע בצהריים לא משלמים מס עינוגים ולכן עקרונית היה צריך להיות הבדל מהותי בין מחיר מנה בארוע צהריים לבין מחיר בארוע ערב. בפועל כשמדובר בחתונות - אולמות וגנים לוקחים בדיוק אותו מחיר על ארוע צהריים וכנראה משלשלים את הרווח הגדול יותר לכיסם. כך שההטבה הזו לא מגיעה ללקוח הסופי. רק בארועי צהריים כגון בריתות - משלמים פחות.

siv30

New member
אין ספק שהמיסוי בארץ גובל בפורענות

בכלל לדעתי אחרי כל המיסוי גם רמת השכר וגם ברמת המוצרים פלא שעוד נשאר לאנשים כסף לחסוך. למרות זאת מי שחוסך מקבל מכה נוספת בדמות מיסוי הרווחים הראלים (כאילו שבכלל יש כאלה בקופות גמל לדוגמא).

לנטוש

New member
יש לך הסתכלות מוזרה על נושאי מיסוי

תראי, אני בהחלט מסכימה שהמס פה גבוה מדי. אני גם מסכימה שמערכת המיסוי סבוכה מאד וזה לא רק סוגי מיסים שונים אלא גם מגוון ההטבות והפטורים. כתוצאה משתי העובדות האלו, יש הפסד מיסים גדול למדינה. הגובה נותן את המוטיבציה, והסיבוך יוצר הרבה פתחים להמנעות חוקית מתשלום, בנוסף כמובן להעלמות לא חוקיות. אני בהחלט מסכימה שנחוצה רפורמה אמיתית במס, משהו שתמיד נכשל בגלל קבוצות לחץ. אבל מה יש לך דווקא ממע"מ? לדעתי זה מאד נכון כלכלית לפצל את המיסים בין מסי הכנסה למיניהם (כולל רווחי הון) ומיסי קניה. גובה מיסי הקניה שאת משלמת תלוי בהחלטות שלך על הוצאות. לא צריך למסות רק הכנסות. כמובן שבסה"כ רצוי להוריד את כלל המיסוי, וזאת רק ע"י קיצוץ הוצאות הממשלה. אני שאלתי אותך מה אכפת לך ממע"מ, אבל זאת כבעלת עסק. אני מקווה שאת יודעת להפריד את ההסתכלות שלך כאדם-צרכן פרטי וכעוסק. את מזדכה על מע"מ שאת מוציאה, ומעבירה למדינה מע"מ שאת מקבלת. את רק צינור בעניין הזה. זה לא צריך להשפיע על התמחור שלך שבעזרתו את רואה כמה את יכולה לשלם לעובד שלך, וזה היה הנושא המקורי.

siv30

New member
לפחות אני מסכימה לגבי מיסי הקניה

אבל מיסוי כפול ומשולש זה פשוט טירוף.

לנטוש

New member
נכון

אם מסתכלים על ההתפתחות הרי שכל צעד משמעותי במיסוי הוא מוצדק, אבל הסך-הכל יצר תוהו ובבוהו, וסך מיסוי עצום. הבעיה היא שכל מס חדש מתחיל בשיעור סביר אבל מכאן הוא רק עולה. מע"מ החל באיזור ה-8% (משהו כזה, לא זוכרת ממש כי הייתי קטנה מאד) וטיפס עד 18%. ברור לי שמס רווחי הון לא ייעצר ב 10-15% של היום, ויגיע לפחות ל 35% בעתיד, או שישווה למה הכנסה. מס בריאות היה מוגבל ב 3 פעמים השכר הממוצע והיום הוא מוגבל בפי 2 מזה, ולאחרונה למשך זמן מה לא הוגבל בכלל. לא ירחק היום וסך כל המיסים יגיע ל 100% מן ההכנסה, ואז העניים (מקבלי הקצבאות) יהיו עשירים יותר מן העשירים...

siv30

New member
יקירתי, המערכת של תפוז מחקה את

ההודעה ששלחתי וואףףףףף באופן עקרוני לקחת את הטיעון שלך רחוק קצת לא
בכל מקרה הרדוקציה שלך סבירה, ורק נותר לי לקוות שנבואות השחור לא יתגשמו.

לנטוש

New member
כן, זה היה על דרך ההגזמה ../images/Emo8.gif

בפועל שיעור המס לאורך השנים הוא פונקציה שעולה אסימפטוטית ומשיקה לקו ה 100%, ולעולם לא נוגעת בו באמת...

שש שבע

New member
גם כבעלת עסק

המע"מ לא רצוי לי, מענין את הצרכן כמה הוא מוציא מהכיס ולא למי... כך שהרווחים קטנים יותר

missB

New member
לצרכן באמת לא אכפת

מבחינתו כל הכסף יוצא מכיסו ועובר אליי. העובדה ש-18% בכלל לא מגיעים אליי אלא עוברים דרכי כצינור לגביית מסים עבור הממשלה, שקופה בעיניו. ולכן כשאני מתמחרת מוצר אני צריכה להתחשב בכמה הלקוח יהיה מוכן לשלם על המוצר והמיסוי הגבוה הזה בהחלט מצר את צעדיי.

לנטוש

New member
אבל מה שחשוב זו התחרות

ואם השוק שלך לא מתחרה באפשרויות קניה בחו"ל (כמו הבשמים בארץ מול הדיוטי פרי) אז כל המתחרים שלך באותה סירה. אבל אני גם מודה שהשוק שאני רגילה לחשוב עליו הוא של בעלי עסק או חברות המשרתים עסקים אחרים (או חברות) ואז המע"מ באמת לא מעניין אף אחד.

לנטוש

New member
חוג המכרים המשותף שלנו כנראה אפס

אז איך אני אראה לך? אבל כמו שישנם העובדים שלך שמעניין אותם רק הנטו ולכן כל השאר זה נחשב הוצאה שלך, ויש עובדים שיודעים להסתכל על כל התמונה, אז כך גם יש המסתכלים על התמונה הכוללת בענייני מיסוי, ולא רק אני. ואני מזכירה לך שאני גם חושבת שסך המיסוי פה גבוה מדי.

למעלה