ואגב,

ואגב,

סתם כי אני קטנוני וכי אני לא יכול להתאפק: 1. XO = Extra Ordinare . יעני, אקסרא אורדינאר, יוצא מגדר הרגיל, ולא אקסטרא אולד. 2. גראן פואדו הוא יין נחמד מאיזור נאבארה, מחוז בספרד. זה יין אופייני ביותר, מאוד דומה בסגנונו ליינות ריוחה, קרי, טעם צימוקי מתקתק ומאוד עצי. ניתן למצוא במחירים אטרקטיביים למדי בארץ, סדר גודל של 50 ש``ח לבקבוק בחנות. יין של לשתות ולא של ליישן או משהו.
 

mingusit

New member
דע לך, זיו יקירי שחזר מארצות הכפור,

שאני ממש נהנית מהיינות הספרדיים החביבים האלה. אפילו התחלתי להשקות את משפחתי וגם הם נהנים (ולקח להם זמן לצאת מהקטע הקיבוצניקי של ``למה כל כך הרבה כסף לשתיה? אפשר לשתות מים מהברז``). הם אף פעם לא מאכזבים והמחיר שלהם הגיוני בהחלט ומאפשר להעלות בקבוק על השולחן לעתים ממש קרובות ופשוט להנות, במיוחד כשמדובר במצב ביניים כזה שאי אפשר לשתות ג`יפה של כרמל מזרחי ויין פטישים אבל עדיין לא מעריכים באמת יין. תגיד, זה כל מה שיש לך להגיד על הזינוק שלי לעולם הקוניאק?! שאלתי כל כך הרבה שאלות! אולי יש לך קצת יותר תשובות? וטוב שחזרת, היה ממש עצוב בלעדיך ...
 
האמת שאת צודקת,

לימוד תחום הקוניאקים עכשיו הוא מהלך נבון, בבחינת ``הכן ריכבך לחורף``... אני חושב שהכי נכון יהיה להתחיל מהאימרה הקלאסית ש``כל קוניאק הוא ברנדי, אבל לא כל ברנדי הוא קוניאק`` כדי להבחין במשקה. ברנדי הוא תהליך ייצור בשיטת הזיקוק הרציף של כהילים. הוא מיוצר לרוב מענבים, אבל אפשר לייצר ברנדי גם מתפוחים למשל, כמו הקלבאדוס המפורסם של נורמנדי. במחוז קוניאק בצרפת מגדלים את הענבים המובחרים ביותר ושם התפתחה מסורת בת מאות שנים להכנת ברנדי ורק הם רשאים לכנות את הברנדי שלהם בשם קוניאק וגם זאת, תחת הגבלות ודיקדוקים חמורים של הארגונים המתאימים המפקחים על האלכוהול והיין בצרפת. דווקא הבאתי איתי קוניאק חדש ומרתק שגיליתי בחו``ל. מסתבר שיש משפחה נורבגית שהיגרה לצרפת לפני מלא שנים, והם החלו לייצר שם ברנדי שמסתבר כאחד המוצלחים גם מבין המקומיים. הקוניאק נקרא ``באך גבריאלסן`` ואני נתקלתי רק בגירסת ה- XO שלו. אולי יש גם יותר צעירים, אני לא יודע. בכל אופן, קוניאק פצצה. מינגוסית, אולי תשאלי עוד שאני לא אתפזר סתם?
 
ואגב,

תנסי יין שנקרא גאנדיה. קברנה סוביניון ספרדי די פשוט לשתייה יומיומית. אני מצאתי אותו חביב ביותר לימי הקיץ אחרי שהיה של כמה שעות במקרר.
 
למעלה