ואגנץ - תחליף טבעוני לביצים,

מנץ1

New member
ואגנץ - תחליף טבעוני לביצים,

מישהו ניסה? טעם? אפה? אשמח לקבל פרטים והיכן קונים?
 
לא ניסיתי

אבל אני כעט בטוחה שראיתי בניצת הדובדבן

אם אני לאטועה, בבלוג הטבעני המגניב ״משהו דב״ יש מתכון לתחליף כזה שמכינים לבד. אנסה למצוא קישור
 

מנץ1

New member
תודה, רעיון נהדר שווה לנסות, לא כתוב כמה זמן ניתן לשמור

במקרר?
ראיתי בעדן טבע תחליף לביצים של ווגה 29 שח' שווה ערך ל- 17 ביצים , המרכיבים לא מצאו חן בעיני , נראים לי לא בריאים.
 

ו אולי

New member
לא יודעת, היו עליו שם ביקורות טובות

באייהרב הוא קיבל 4 כוכבים
http://il.iherb.com/orgran-gluten-free-no-egg-natural-egg-replacer-7-oz-200-g/35751

במקומות אחרים כמו אמזון וויטקוסט אין בעיה לקנות את זה וגם שם היו עליו ביקורות טובות.
יש עוד מוצרים שאין באייהרב, כמו ויטמין E של DEVA, למרות שהם מוכרים מוצרים אחרים של DEVA. אולי זה נובע משיקולים עיסקיים והעדפה לקדם מותגים אחרים.

דרך אגב, ראיתי שיש למוצר שתי גרסאות, שעל אחת מהן כתוב "gluten free".
 


תודה על תשומת הלב!
אנחנו משתדלים עם הגלוטן להימנע ככל הניתן ממוצרים קנויים מוכנים ומערובות שלא אנחנו הכנו, אם יש ברירה כי נטיית השוק, כנראה מטעמים כלכליים להוסיף כל מני זבלה כדי לייצב וככה. בכלל אנחנו מנסים ככל הניתן להכין בבית, לא הכל אפשר ולא הכל אני יודעת איך וגם לא להכל יש לי פנאי( מי חיפש חלומות על משק אוטרקי מי?)...אבל משתדלת

אני אבדוק את המוצר ברשת, ושוב תודה רבה!
 

ימימה

New member
איך את משתמשת בו?

פשוט לוקחת מתכונים לא טבעוניים ומחליפה את הביצים בתחליף?
 

ו אולי

New member
כן

שני השימושים העיקריים שלי לתחליף הזה הן עוגות בחושות וקציצות
יש עוגת קוקוס בחושה פשוטה שהיייתי מכינה לעיתים קרובות לפני הטבעונות וחזרתי להכין אותה עם האבקה הנ"ל במקום 3 ביצים, ועם שקדיה ומים במקום כוס חלב.
זה יוצא נהדר. מה שכן כשהעוגה רק יוצאת מהתנור היא קצת מתפוררת, זה מסתדר כשהיא מתקררת.

אני מכינה מדי פעם את הספאגטי נאטבולס בפעם הראשונה הקציצות התפוררו לי, מאז מוסיפה תחליף של 2 ביצים וזה השתפר.

הוספתי את התערובת הזאת לכל מיני קציצות, פשטידות ושניצלים אפויים, או בציפוי של כרובית עם "ביצה" ופרורי לחם.
לא תמיד זה 100%, אבל בהרבה מקרים זה עושה את העבודה.
 
למעלה