ואדי ניסנס, מושבה גרמנית, שוק פשפשים.....

ואדי ניסנס, מושבה גרמנית, שוק פשפשים.....

יש מסלולים מסודרים לטיול באזור הזה? אח שלי מגיע לביקור ומתחשק לו לבקר שם בשבת. אני התנדבתי ללכת איתו....נו, אז, יש מסלול מוכן, הצעות, רעיונות? איפה אפשר לחפש?

kdr

New member
סיור בואדי ניסנאס קיים

הוא יוצא מבית הגפן. לא יודע אם לא צריך לתאם ואם הוא יוצא בכל השנה או רק בחגים. לגבי היתר לא ידוע לי, שוק הפשפשים המקורי שוכן רחוב מתחת למה שפועל כיריד בשבת ב"רובע האומנים" עליו פינטז גוראל. צמוד לו ואדי סאליב על בניניו והסיפורים שלו על הפשה וה"קרב העדתי על חיפה" בהנהגת מרציאנו נגד המשטרה בראשות השוטר קארל זינגר. המושבה הגרמנית עברה ועוברת "מתיחת פנים" רצינית. מול הסיטי מול שוכן מוזיאון העיר חיפה עם תערוכות מתחלפות ובפינה כבר שופץ המבנה שחטף טיל בפגיעה ישירה במלחמת לבנון השניה.. יש מידע באתר "תור חיפה" וכדאי לנסות בפורום השכן "פורום חיפה והקריות". בילוי נעים

טעים מאד ../images/Emo124.gif הבלוג שלך מקסים מאד!../images/Emo23.gif

נו טוב זה שאת מוכשרת ידענו מין זמן ....
מזדהה עם כל הכתוב שם , במיוחד עם המתכונים ....
.......ישר עשית לי חשק לאפות לחם.... בקשר לטיולים בחיפה , הנה אתר צרפי אותו למעודפים ותוכלו להתעדכן בכל הארועים בעיר . סוף שבוע רגוע לך ולאיש ,מסרי ד"ש ונקווה לראותך כאן יותר בין שלל העיסוקים

המושבה הגרמנית

אם יש לך כוונה לסיור רציני, יש לי מערך הדרכה על המושבה הגרמנית, הוא בנוי מסודר לפי סדר הבתים ברחוב עם הכתובות ותמונות. אין לי בעיה לצרוב לך אותו על תקליטור, רק צריך להתקין את תוכנת קיוטקסט ולהדפיס את המערך (30 עמודים).

תודה, חתיכת היסטוריה הקיוטקסט

עשינו סיור קטן אבל שומרת בזכרון במידה ונעשה אחד רציני יותר.

תודה על המון עזרה

יצאנו ב8 בערך והיה מעו מעונן כך שהחום פסח עלינו לפרקים. הוצאנו מידע מהאינטרנו ובחלקו מהאתרים שהוצעו. וסרקנו את שדרות בן גריון - הרחוב הראשי עם בתי המושבה הגרמנית. יפה להסתובב שם עם הסיפור שמאחורי כל בית (כמעט). המשכנו לואדי ניסנס, עברנו בעיקר דרך השוק. מלפפונים זעירים, שני סוגי חצילונים, חצילים בלאדי, המון תאנים ונדימה אחת ללא תעסוקה. טוב, עוד היה מוקדם. בקרנו בחנות של סויאדן. נראת כמו בונבונירה. הצחיק אותי שהצימוקים האוזבקים המתוקים עברו הסבה לשם היאפי צימוקים אורגנים. המחיר גם נראה לי קצת גבוה למחירי החנות. יותר עדיף לבוא לקניות באמצע השבוע ולא כתייר מצוי בשבת. באוטו הממוזג עשינו קפיצה לטיילת לואי על הכרמל, תצפית לים בנקודה שמעל גן הבאהיים והביתה לרדת על אבטיח אדום וצונן, תאנים בלאדי, ליצ'י מתוק ומילון בצבע וטעם של דבש. בסיכומו של דבר...... אין על שוק תלפיות.

kdr

New member
נאדימה הגזימה

מהיום שהתחילה לגבות 18 ש"ח לקמצוץ אורז או דוגמית ממולאים ריק אצלה. לגבי סוידאן, משום מה הסניף ברחוב אלנבי הוא הכי יקר. החנות שלהם ברחוב אליהו הנביא זולה בהרבה יותר והמוצרים זהים, לדעתי גם הצוות נחמד יותר. שמח שנהניתם

למעלה