ואהבת לרעך כמוך, סיפור מרגש

ואהבת לרעך כמוך, סיפור מרגש

יום שישי התפרסמה כתבה יפהפיה על בחור דתי עם ילדים ונכדים שתרם כליה לבחורה חילונית שלא הכיר. הסיפור היה כה נוגע ללב ושיקף את "ואהבת לרעך כמוך" בצורה הכי לא מובנת מאליה שיכולה להיות. נתינה של איבר מגופך לזר.
הכתבה ריגשה עוד יותר, כאשר הראו כיצד בני משפחתו מלווים אותו בשימחה, שירה וריקודים לניתוח שבו יסירו ממנו את הכליה שלו.
מראים כי מהניתוח הוא יצא עם כאבים בגב. אבל אמר, מה זה קצת כאבים בעבור לתת במתנה למישהו את החיים שלו בחזרה.
איזו זכות יש לו לאדם הזה.
הנתינה הזו היתה כל כך מרגשת, שהייתי חייבת לשתף במעשה שאינו מובן מאליו, והוא לנו דרך ומופת לכך שכולנו ערבים זה לזה.
מי שתוהה למה בפורום הזה דנתי בזה כי אני רואה במיסטיקה לא רק העולם האפל שמעבר כי אם רוחניות שמתחילה בתפיסה שכולנו אחד ונתינה לאחר היא בסופו של דבר נתינה לטוב הקולקטיבי שגם אני נהנה ממנו וחלק ממנו.
שבוע טוב שיהיה.

kikona126

New member
גם אני חשבתי על זה שראיתי את הכתבה

היה קטע בו הוא אמר שהחלום שלו הוא להביא חיים לעולם, ובתרומת כליה הוא הגשים את החלום הזה.

מתנת בשר ודם והלואתם

אני מסתכל על זה , שזה מה שהוא חויב בדין ,
והספין לעשות מזה קירוב לבבות ולנסות להוציא ספר סרט סדרה ולעשות כסף מזה ,
ולהעתיק סיפור דומה של נתינת כליה ע"י ישראלי חילוני ולהעלות את המודעות למסחר באיברים והגיע לCNN ,
זה ניסיון זול בעוד 99% מהרבנים נגד תרומת איברים ואפילו דם .
פה יש מקרה של ידיעה של רבנים על החיוב בדין וניסיון לעשות מזה ספין וכסף .
ביודעין ומתוכנן היטב , ולא איזה מעשה נתינה אלטוריסטי .
אם זה היה נעשה בתמימות הייתי מסכים לרעיון הנכתב ,
אבל כמו כל יידיש שפיל זה מתוכנן על ידי מוח קר , להפוך חיוב בדין ,
וההתיעצות שלהם אם הרב האם לעשות מזה סרט ספר או סדרה לקירוב לבבות וכסף , ותשובת הרב שלהם אם זה יתפוס בתקשורת החילונית אז ללכת על זה ,
למי שלא מאמין הקלטות של שיחת הרב והתורם ואשתו נמצאת בידי השב"כ .,
לא להיות נאיבים , זה שבעולם שלכם יש תמימות בעולמם אין .
דוד

מעשה שיביאנו לגאולה אמיתית

זה שמישהו תרם מאבריו והשכיל לעשות מזה כסף, יסולח לו. שהרי נתן איברים מגופו כדי לאפשר את הדבר העצום של נתינת חיים לאנשים אחרים. וזאת עשה על ידי שהתעלה על כולנו בכך שהתעלה על פחדיו והתעלם מהסיכוי של בעיות בריאותיות משלו בשל כך. אז אם החוויה הביאה לו שפע, באמת שיסולח לו.
זה שרבנים מתנגדים לזה, לא ברור לי, שהרי אומרים פיקוח נפש דוחה אפילו שבת. מדוע רואים צדיק, אדם שהגן בגופו על אחרים והצילם תוך קיפוח נפשו, ולעומת זאת זה שנתן מאברי גופו לאחרים, חוטא?
אולי אחרים יטענו שכנראה זהו גורלם של אותם אנשים למות, אבל אולי גורלם הוא בעצם להינצל, והבורא הביא לפיתחם את הדרך/הגואל.
למה שלא ננסה לדון את המקרה המדהים הזה לחיוב, שכן לא מובן מאליו בעולמנו, מקרים רבים כאלה של טוב לב אמיתי.
אני מעדיפה לדון את האדם היקר הזה לכף זכות. ורואה בהתנהגותו דוגמא ומופת.
ומעשה שהינו מרגש ומקרב לבבות. וזה מה שיביאנו לגאולה האמיתית. ואהבת לרעך כמוך. האין התורה כולה עומדת על זה?.

ממש לא

אלא על מוצא פי האל , זה העיקר .
כאשר אדם חוצה קניין של מישהוא אחר , ואינו יכול לשלם הוא נזקק לשלם מתנת בשר ודם , המקרה הנ"ל חויב בדין , דהיינו הוא נכנס ללא רשות לקניין של מישהוא אחר וחויב בכך , ולכן עבריין , אם המשפט החילוני היה חל על מקרים כאלה אז זה היה עברה עם קלון , מכיוון שהשיפוט מטאפיזי וחויב בדין , לעשות ניצול ציני למטרות רווח על עבירה
נראה לי לא מוסרי , וגם ניצול ציני לקירוב לבבות שכל מטרתו היא להפוך אותך לדוס ,
בלהשפיע על דעת קהל ,
יישבו פה רבנים וראו חילוני עושה זאת , ובגלל התהודה העולמית של זה ,
ניסו לעשות סיבוב על חייב בדין כאילו הוא אחד משלנו .
נא להתעורר כשאת נתקעת עם הזרת של הרגל בכסא , תחשבי שדוס שהקפיד עליך כיוון זאת , לאלף את נפשך הבהמית לעשות את רצונו ורק את רצונו ולא את רצון האל .
הוא חושב שאת מצריים והמציאות פה היא מצריים והוא חושב לנצל את מצריים ,
שהוא כל היום יהיה למעלה ואת למטה , וזה בתוך מסגרת אותו עם .
או סליחה הוא לא מחשיב את החילונים בתור אותו עם שלא נדבר אם את לא אשכנזיה טהורה , כל עידה אחרת ממש לא מאותו עם .
הוא חושב שהחילונים הם תוכנת מחשב שאפשר לשחק איתה , ואם הבן שלו מתגייס הוא יושב שבעה עליו .
אני יכול להמשיך לפרט , אבל בנימה אישית יש איש תורה שמשגיח עליך מלמעלה ,
ופותח לך הרבה ראיה רוחנית ואורות ואף ידע , אבל הוא לא ירד פה ללמטה לארץ המובטחת , נוח לו להיות הפתרון מלמעלה ולא להתלכלך במציאות ,
לדעתי אם אתה רוצה להתערב בנעשה למטה רד ללמטה ,
ואחרי שאני אראה שאתה מסתער על הכדורים בסיכון חיים כמו כל אחד פה ששירת בצבא האלהים , אז אני יבין שאתה יותר מחרש שוטה קטן ואשה .
רך לבב מלמעלה שלא יורד להילחם ומכוון לפי מה שבא לו בתלמוד תורתו ויישוב דעתו
ועוד חושב שהוא צדיק , רוצה להשפיע רד לפה ותשפיע פה למטה .
אבל הוא ממילא סוג של איש תורה ולא דוס .
ואין לו שום כוונות לרדת לפה ללמטה .
לגבי התורם , זה מכוון על ידי רבנים הנתינה הזו , זו לא בחירה חופשית ,
ולא תמימות ומעשה אלטוריסטי כמו החילוני שעשה את זה והגיע לCNN
הוא לא יישב עם עצמו וחשב בא לי לעשות מעשה טוב כזה , הוא קיבל ציווי מהרבנים
ולא מאלהים , חייל בשדה המערכה שנפגע במלחמות הדתיים ,
הוא לקח קניין של מישהוא אחר ללא רשות במזימה של רבנים לדפוק מישהוא ,
ואז החייב גם יעשה כסף מזה , והרבנים שולחי הפושע יצדיקו אותו , זה נעשה במזיד הלקיחה ללא רשות , תמימות בצד ההוא אין זה רק מלחמה , על אינטרסים שלדעתם ופילפולם ולא מאלהים .
טוב שהחילונים לא ערים בקודש כי אז הם היו רואים מה אחיהם עושים להם ,
והם מעדיפים שגם לא תתעוררו אף פעם ותתעסקו ברוחני והמיסטי , כי אם הייתם יודעים מה הם מכוונים לכם על דעתם בלבד ולא מאלהים , אני מבטיח שזה לא היה עובר בשתיקה .
פשוט מאוד וידע אלהים מה הם עושים רע .
דוד

נראה טוב, יהיה טוב

אבל אולי זה באמת טוב לב אותנטי מתוך רצון אמיתי של נתינה לזולת.
ועצם זה שעשה דבר גדול בלתת אחד מחלקי גופו, זה כבר מראה על איזושהי הקרבה שאינה דבר של מה בכך גם אם יש בה איי אלו אינטרסים סמויים.
אני מעדיפה להישאר תמימה, אולי בעני כמה אנשים, וכן לחשוב שיש אנשים עם רצון להיטיב לאחר בעולם.
כשנראה את הטוב, נהיה הטוב הזה. וזה יהדהד לכל השאר.
זו תחילתה של דרך, וצריך לראות בה מבורכת.

יש לי בעיה עם התיוג "אותנטי"

עם זה מהלב זה טוב .
האל נתן לכל נברא ייחוד משלו , יש כאלה שאיבדו את הייחוד שלהם בדברי תורה או בתקשורת הסביבתית , ואז נשאר רק מוח שמנותק מעצמו הייחודי ,
ויש כאלה שגידלו את הייחוד שלהם לעשות טוב וזה רצוי .
מוח שמצווה טוב זה גבורות , לב שמצווה טוב זה חסדים .
דוד

למעלה