ואוו. זה היה מהיר!

rainbow i

New member
אין כמו להיות אם, במיוחד לילד חולה,

כדי להרגיש את המחנק של דמעות שעולות כשקוראים כתבה כזאת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4558523,00.html
בלי ציניות, הסיפור הזה מייצג התגלמות הסיוט האופטימלי של הורה על גורל ילדיו.
מחריד.
כשסיימתי לקרוא אותו לא היה לי ספק ש...
ואז מגיע הרגע של הפוטנציאל לאיזה רגש הקלה, ואולי תקווה שלא תצטרך לקרוא שוב סיפור כזה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4558160,00.html
וכמובן, טפיחה על אגו-הגאווה שהבשורה מגיעה ממיטב חוקרינו ורופאינו - בלנסט התלכלכו עלינו, ועכשיו יצטרכו להגיד לנו תודה.
אז מה הבעיה?
המשפט האחרון.
זאת הבעיה.
"ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול שאין שום בעיה מוסרית במתן תרופות ניסיוניות לחולי אבולה - תרופות שטרם הוכחו בטיחותן ויעילותן".
כשמשפט כזה מוחדר אל תוך כל המלל, שתול ברצף כדבר מובן מאליו...
מחר אפשר יהיה להוציא מתוכו את המלה "אבולה", ולהכניס כל מלה אחרת במקומה.
שם של מחלה שהיתה... או מחלה שתהיה...
אין שום בעיה מוסרית במתן תרופות נסיוניות, תרופות שטרם הוכחו בטיחותן ויעילותן.

פולספגן

New member
טרם נכנסתי לקישורים שלך, אך כאן אני מצדדת בארגון הבריאות

העולמי, כי בניגוד לחיסונים שמדובר במישהו בריא, כאן מדובר במישהו שחלה במחלה מדבקת, קשה וקטלנית אשר מסכנת חיים בצורה משמעותית ולכן הרווח מטיפול שלא נבדק עולה על ההפסד מההשלכות של הטיפול.

rainbow i

New member
אז אולי כדאי בכל זאת להיכנס לקישורים?

מכיוון שהתוכן שכתבתי מתייחס ישירות אליהם...

פולספגן

New member
נכנסתי עכשיו וקראתי אותם ודעתי לא השתנתה למרות שהכומר מת

כתוצאה מהטיפול, כי ייתכן מאוד שהוא כבר היה בשלבים מתקדמים של המחלה שכבר אי אפשר היה להצילו.
&nbsp
אגב, גם אם מסתכלים על המידגם האפסי של 3 אנשים שטופלו במחלה, יש לך 33% כשלון לעומת סיכוי של קרוב ל-100% כשלון אם לא היית מטפלת בכלל.

rainbow i

New member
מדובר בתרופה אחרת. לא זו שניתנה לכומר

בכל מקרה, דעתי דומה לזו שלך - בנוגע לתרופה שניתנת לאדם שחלה, וסיכוייו לשרוד את המחלה נמוכים.
לא בזה היה מדובר.
כשאומרים לציבור, בשקיפות ובצורה גלויה, שתרופה או חיסון לא עברו את כל השלבים הנהוגים - והתרופה אפילו עדיין לא רשומה - אך מפאת חומרת המחלה וסיכויי ההישרדות הנמוכים מחליטים לנסות בכל זאת להציל חיים בעזרתה, על זה אני לא חולקת בכלל.
זה לא אמור לבוא במקום הסדר הרגיל. זה לא אמור לעקוף את השלבים המקובלים לבדיקה וניסוי.
כן, יש כאן בעיה אתית, אך בגלל חומרת המצב במקביל להמשך המסלול הרגיל לרישום תרופה/חיסון מנסים להציל את מי שנדבק.
עם זה אין לי בעיה, אני מכבדת גם את הניסיון להציל חיים בכל דרך שאפשר, וגם מעריכה את השקיפות והיושר שבה נעשים הדברים ומובאים בפני הציבור.

(המשפט שאליו התייחסתי הופיע במאמר שנגע לתרופה אחרת - שאותה יש ליטול החל מחודש לפני "מפגש" עם אבולה, והיא שקולה לחיסון שיש לחדש בכל חודש עד חודשיים).

הבעיה שלי מתעוררת כשמתחילות ההתחכמויות.
כשמתחילים לשחרר משפטים בסגנון "אין בעיה מוסרית".
זו לא פעם ראשונה שאני פוגשת מין דינמיקה רטורית כזאת שאומרת שלאנשים שתחומי עיסוקם נוגעים למוסר אין הבנה במדע - ולכן הם לא יכולים לחוות דעה בנושא מדעי.
אבל לאנשי מדע, לעומת זאת יש חזקה מלאה גם על המדע וגם על המוסר.
זו בדיוק התפיסה שמשרישה את הרופא כאל.
לטעמי האישי יש דברים שעדיף לא להגיד בכלל - על פני "אין שום בעיה מוסרית במתן תרופות נסיוניות, תרופות שטרם הוכחו בטיחותן ויעילותן".
אני הייתי מצפה למשפט בסגנון - "במקביל להמשך ביצוע המחקרים המקובלים והניסויים הנדרשים לבדיקת היעילות והבטיחות של תרופות ניסיוניות אלו... אנו משתמשים בהן בניסיון להציל חיים למרות היותן בשלבי ניסוי... מתוך ידיעה שיש כאן סוגיה אתית ומוסרית...וזאת מפאת חומרת המחלה וסיכויי ההשרדות הנמוכים...".
עד עכשיו, אגב, לא קראתי על אף רופא שחור שזכה לקבל את הניסוי הזה בניסיון להציל את חייו.
אתיקה ומוסר יכולים להיות מושגים מאוד גמישים, גמישים מדי.

rainbow i

New member
בהתייחס לתרופה שקיבל הכומר

ועוד שני רופאים אמריקאים שהתאוששו, הנה מידע מעניין נוסף:
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2401050
ובהארץ, אגב, להבדיל מ-ynet - כל הכתבות בנושא מופיעות במרוכז לפי סדר התאריכים (ובלי מחיקות ועריכה מחדש), כך שאפשר להתרשם גם מרצף האירועים ומהלכי הרוח והמחשבה בהתאם לנסיבות המשתנות. (ככל שאפשר להתרשם ממידע עיתונאי).

rainbow i

New member
בעוד שבאפריקה המצוקה והפחד הביאו את המקומיים

לסחור במנות דם בשוק שחור - מנות דם של "לכאורה" אנשים שחלו והחלימו מאבולה, ולכן, לכאורה, יש במנות הדם האלו נוגדנים - בינתיים יש מובילה לייצור חיסון נגד אבולה.
המובילה היא חברת GSK - שיחד עם הליכי הרישום של תוצרתם כ- החיסון שיציל את האנושות מהמגפה, רושם גם הישגים חדשים בזירה המפוקפקת של קנס שיא על מתן שוחד:
http://doctorsonly.co.il/2014/09/84648/
והישג נוסף מפוקפק (תרתי משמע) של שפיכת כ-50 ליטר וירוס פולי חי לתוך מערכת המים בבלגיה. בטעות.
לא לביוב.
למים.
ברשויות הבריאות שם אומרים שהכל בסדר, ואין מה לדאוג בכלל.
לא צריך פאניקה, וגם לא צריך לרוץ להתחסן.
זה ממש לא כמו שהיה אצלנו לדוגמה - דגימה בביוב ברהט. אז הכל טוב, ואפשר להירגע.
http://doctorsonly.co.il/2014/09/84586/

פולספגן

New member
זו הפריבילגיה של מדינה קומוניסטית לעשות ככל העולה על רוחה

מבלי לדפוק חשבון לאף אחת.
&nbsp
לצערי, אף מדינה מערבית לא תלך בעקבותיה למגר את התופעה הזו של החדרת מוצר בדרכי שוחד ובמיוחד שמדובר במוצר רפואי כדוגמת תרופה או חיסון ששימוש בהם מסכן חיים כאשר לא נבדק כראוי.

פולספגן

New member
עדיין לא סוף

מחקר חדש מזהיר: 1.4 מיליון מקרי אבולה עד 2015

rainbow i

New member
אני תוהה...

האם מישהו חושב לטפל בבעלי החיים הנגועים?
מעניין אם המגע איתם נכנס למודלים הסטטיסטיים האלו.
אם העטלפים נגועים, ובע"ח שניצודים למאכל נגועים - אז מצד אחד זה מבטיח התפרצויות חוזרות ונשנות, ומצד שני הרעב יגרום לאנשים להמשיך להידבק ולהעביר הלאה.
יש בי התפעלות ממודלים-ניבויים - שנעשה בהם שימוש ככלי מדעי - המחשבים רק חלק מהמשוואה...
(אגב, מעניין אם את השם לווירוס בחרו מהזוועתון הפנטסטי "העמדה" של סטיבן קינג).

למעלה