ואוו... כמה זמן לא כתבתי בפורומים

trillian

New member
ואוו... כמה זמן לא כתבתי בפורומים

בתפוז.. טוב נו מילא. בקיצור, חובבי פראצ'ט יקרים, תהיתי מה אתם חושבים על ספרי פראצ'ט החדשים שעטו זה עתה על חנויות סטימצקי הקרובות לביתנו: כמו למשל The Wee Wee Free Men או Monstrous Regiment או Night Watch תרגישו חופשי להחליף את "או" ב"וגם". תתחשבו בהמלצה בעובדה שאני מתכננת לרכוש אותם, או חלקם. תודה אנשים יקרים!

The Mad Hatter

New member
אני יכולה להעיד רק בקשר לMR

את the wee free men לא הצלחתי להשיג. וחבל, כי ממה שהבנתי מL-Space , הספר הבא בסדרה יכלול את הדמות הראשית מהספר הזה או משהו כזה. אבל לא הצלחתי למצא אותו בשום חנות סטימצקי בארץ (אפשר לחשוב בכמה חיפשתי...)ץ אם אתם יודעים איפה אפשר להשיג אותו במרכז הארץ, אני אשמח. :) את הקריאה בnight watch החלטתי לדחות עד שיהיה לי חשק לסיים קודם לקרא את ג'ינגו. וMR-המ. אני רק באמצע. או, יותר נכון, אמצע הסוף. המ, קשה לי לכתוב עליו משהו שלא שמעתי ממקום אחר. אני מסכימה עם הכל. :) לא ספר מהגדולים, אבל הוא נחמד ויפה ואני נהנית לקרא אותו. בסגנון שלו הוא מזכיר את הספרים החדשים יותר, אבל היה בו משהו שהזכיר את הספרים הישנים. היו שם כמה פאנץ' ליינים שלא היו בספרים האחרונים, בערך. P: ו...קצת קשה לשים לב שהספר מופיע בעולם הדיסק, האמת. יש שם בצבא איגור, טרול וערפד, אבל זה בכל זאת לא נראה כאילו זה מתרחש על עולם הדיסק. אבל זה די נחמד, בכל זאת. אני אוהבת את הדמויות, הטוויסטים טיפה צפויים, אבל נחמדים. ואפילו גרמו לי בשלב מסוים לפרנויה (-*ספוילר*-אחרי שדילגתי לסוף אחרי שלא התאפקתי וקראתי מה הולך שם התחלתי לחשוד בקשר למינו של ויימס ואנגואה...:/_*סוף ספוילר*-). המ. ספר נחמד, אבל אין לי ממש מה לכתוב עליו. אני לא טובה בזה במיוחד ואפילו עדיין לא סיימתי אותו. אין לי זמן לזה כל-כך, אבל אמרתי לעצמי שברגע שאני מסיימת את הספר הזה, אני קוראת שוב את מכשפות בחו"ל. :)

Athaclena

New member
היחיד שקראתי מתוכם זה NIGHT WATCH

YUM YUM YUM!!! פנינה של ספר, ממש אהבתי. ביקורת ללא ספוילרים: שלא כמו ספרי ה-WATCH עד עכשיו, ויימס הוא בהחלט הדמות העיקרית פה והשאר יחסית בקושי מופיעים. זה גם לא ספר בלשי (יענו תעלומה) אלא סיפור רגיל. מאוד מומלץ

ויימס

New member
אבל גם ב'שומרים' הוא הדמות הראשי

ת.

Athaclena

New member
מה? GAURDS! GAURDS!?

אבל יש שם גם את COLON וNOBBY וCARROT, לא? טוב שאני זוכרת. נמאס לחיות על ספרים מתוך קופסאות קרטון! אני חייבת מדפים, והרבה ועכשיו!! ואז כשיהיה לי בשלוף (חוץ מאלה שמושאלים בכל זמן נתון) אני אוכל גם לבדוק דברים...

l o r e

New member
בכל הספרים האחרים של ה-Watch...

ויימס הוא אחד הדמויות הראשיות, אבל נובי וקולון גונבים בדרך כלל את ההצגה, ושאר הדמויות משתתפות באופן פעיל. ב-Night Watch למעט חלק קטן מההתחלה, הסיפור מרוכז כמעט אך ורק בויימס.

Athaclena

New member
אני לא הכי אוהבת

את נובי וקולון אז הם לא גונבים לי את ההצגה מהאנשים השווים (ויימס, וגם CARROT ואנגואה ודטריטוס... בקיצור כמעט כולם חוץ מנובי וקולון). או שאני לא מתייחסת אליהם כ"כ או שהם מעצבנים אותי. הם פשוט מפגרים מדי. אם כבר זה יותר מצחיק כשמישהו יורד עליהם (לדוגמא VETINARI ב-JINGO)

l o r e

New member
באופן כללי אהבתי את כל המהפך של...

נובי לבחורה ב-Jingo, אם כי הספר עצמו לא מדהים.

ויימס

New member
אבל נובי וקולון הן לא הדמויות

הראשיות. הן אולי מרכזיות ו"גונבות את ההצגה" אבל זה עדיין לא דמות ראשית.

למעלה