ואוו!!!!

deep ocean

New member
ואוו!!!!

זה הולך ככה, אני מחפשת דירה להשכיר ברמת אביב. עכשיו, היתה לי שיחה ביום שישי עם מישהו שנשמע לי מאד נחמד ושידרנו ממש על אותו הגל, והשירה נשמעה ממש מעולה. הוא אמר לי-תטלפני אלי ביום שבת ושכחתי. היום, זאת אומרת כרגע כשטילפנתי, זה היה כבר מאוחר מידי ומישהי כבר נכנסה לדירה. עכשיו הוא מ-מ-ש התבאס!!! בהיסטריה כי הוא חיכה לטלפן שלי כי נשמעתי לו ממש אחלה בקיצור....הוא נשמע שהוא ממש סובל ושהוא מת היה לפגוש אותי בקטע של הדירה. טוב ניתקנו בקטע שהוא אמר איזה מדהימה אני ושאני משדרת לו דברים כל כך חיוביים, ואני כזה אומרת לו טוב מה שצריך לקרות קורה, ולא נורא. ודיברנו כמה דקות על בחירת שותפים. ניתקנו את השיחה. אחרי שניתקנו ידעתי שהוא יטלפן עוד דקה זה היה מדהים פשוט ידעתי!!!! הוא טילפן ואמר שהוא חייב לפגוש אותי אני בתמימותי אמרתי לו-יש סיכוי שתבדוק אותי בתור שותפה? חשבתי שהוא מתכוון שהוא חייב לפגוש אותי כי אני מתאימה לו בתור שותפה ואני כזה מתחילה לחשוב בראש איזה כיף נהיה שותפים והוא אמר-מצטער..הלוואי, אבל כבר חתמתי עם מישהי התכוונתי לפגוש אותך, פשוט אותך והופתעתי ממש בכל אופן, אמרתי בסופנטניות, כן למה לא אני אטלפן אליך כשאני אהיה היום ברמת אביב והוא כזה שומעת אותו בשוק מעצמו, והוא לא יודע מה לעשות עם עצמו הוא ממש היה כזה בשוק, כאילו לא יודע מה נכנס בו ואמרתי לו-די, אל תצפה לכלום והוא אמר כזה-בסדר, טוב וניתקנו הוא נשמע ממש המום!!! כאילו הוא לא יודע מה נכנס בו כאילו זה משהו שהוא מופתע מעצמו אמרתי לו גם-ידעתי שתצלצל אלי עוד דקה :)))) אני ממש מודעת בזמן האחרון ואני מרגישה דברים ואוו כל כך נותנת לעצמי להרגיש היה עוד משהו סיפרתי לכם פה על המקרה שהשעון נעצר כל התיכון שלי כנראה שזה הגיע למודעות כי שוב אנהי עושה את זה הפעם בשליטה אני מחליטה מתי השעון ייעצר זה מדהים!!!!!!!!!!!!! עשיתי את זה אתמול וגם היום!!!! ואוו איזה אנרגיות יש לי עכשיו :))) נוסעת מהבית עכשיו אכנס בלילה לפורום :) מיכלי

time to fly

New member
וואו מיכל, איזה מדהים

וואו פשוט מדהים אני שמח כלכך בשבילך שלומי

deep ocean

New member
תודה שלומי רק.....

היום שלי התחיל מצויין ונגמר באופן כל כך דפוק........ הפגישה עם ההוא היתה דפוקה בעיני אחר כך היתה דירה שראיתי והמישהי שבתוכה הייתה בסדר פחות או יותר בשביל לעודד את עצמי (טעות) החלטתי לפגוש מישהו אחר (ידיד, לא משהו רומנטי) שהכרתי ממזמן רק אף פעם לא ראיתי אותו כי הוא גר בחו"ל ועכשיו בחופשת מולדת אז ניפגשנו וגם היה דפוק לדעתי ציפיתי שתהיה עם כל אחד פגישה נחמדה, עם זרימה, עם שיחה מעניינת, לא יודעת...משהו שיהיה כיף בתוכו אבל שתי הפגישות למרות שכל אחת היתה בסגנון שונה עם מצב שונה היו ממש מעיקות ולא זורמות ומשעממות מסקנות שלי: 1. לא להיפגש עם אדם במטרה לפצות עם אכזבה מאדם אחר 2. בטלפון השיחות יותר זרמו מאשר במציאות. האם זה קשור אלי או אל אחרים? 3. לא לצפות ליהנות?! לא לצפות שבן שיחי יהיה מעניין וכיפי? בכל אופן החלטתי לא להיכנע לתחושת הדפיקות ולשנות את הרגשתי כבר היום, בלי לחכות למחר... :) האמת שנראה לי שמה שהכי מבאס אותי (כל מה שכתבתי עד עכשיו היה סתם תירוצים) זה: מדכא אותי לעזוב את הבית. זאת אומרת, אני מאד רוצה את זה, אבל לא בא לי לגור עם מישהו/י, וגודל החדרים וכו´ וכו´, אבל אני יודעת שבסוף אני אמצא את השותף/ה שיהיה לי טוב איתו/ה. סתם מבאס אותי כל החיפוש דירות הזה והאנשים שם והכל אבל...........בסוף אני יודעת יהיה לי כל כך טוב שאני אצחק על איך חשבתי אז בעבר...

pinibs

New member
מיכל - חיוך גדול בבקשה...

הי מיכל, איפה להתחיל? אז ככה: קודם כל מותר בהחלט להפגש עם אדם במטרה לפצות על אכזבה מאדם אחר. נכון שלפעמים זה לא עובד, אבל בטוח שלפעמים זה כן. בכלל, כמה שפחות "כללים" יותר טוב לדעתי. פשוט כדאי לא להחליט מראש וזהו. בעניין השיחות בטלפון, אל תפילי הכל על עצמך. אל תשכחי שבטלפון הקול שלנו והדמיון שלנו הם אלה שמשחקים במגרש. בפגישה פנים אל פנים יש עוד מאתיים אלף דברים אחרים כמו מראה, רעש סביבתי, ריח, עוד אנשים מסביב וכו´ וכו´. זה אף פעם לא יכול להיות אותו דבר. זה פשוט שונה. לא יותר או פחות טוב, אלא שונה. אשר לציפייה להינות. תמיד!!!!!!!!!! תמיד תצפי להינות, איזו שאלה. מה שכן, כדאי מדי פעם להזכיר לעצמינו שיתכן גם שלא נהנה. אני משתדל תמיד להזכיר לעצמי את כל האפשרויות, ולכן גם להיות מוכן לקבל כל אחת מהן, ולקחת עליה אחריות. למה אני מתכוון? אענה בסיפור. לפני מספר שנים, במסגרת לימודית כלשהי, ביליתי עם ידידים בהפסקה בין השעורים. לקראת סוף ההפסקה ניגשה אלי מישהי שלמדה איתי ואמרה שהיא צריכה ממני עזרה. שאלתי אותה איזו עזרה, והיא אמרה משהו כמו: "לא משנה איזו עזרה, רק תגיד לי אם אתה מוכן לעזור לי או לא". בלי לחשוב יותר מדי עניתי לה שלא. זה מה שהיה נכון לי באותו רגע, ולכן זה מה שאמרתי. אותה בחורה נעלבה והתרגזה, והלכה מהמקום. בסוף השעור שלאחר ההפסקה היא ניגשה אלי ואמרה לי שהיא לא מאמינה איך יכולתי לענות לה בכזו גסות. היא שאלה אם לא אכפת לי שהיא נעלבה, ואם אני חושב שזה "פייר" להתנהג כך. אמרתי לה שבעיני זה מאד פייר, משום שלדעתי התנהגתי בדיוק במסגרת "הכללים" שהיא קבעה. היא לא ממש הבינה למה אני מתכוון, אז הסברתי לה שברגע שהיא אמרה "רק תגיד לי אם אתה מוכן לעזור לי או לא", היא למעשה נתנה לי שתי אפשרויות (כן ולא). אני בחרתי באחת מהן (לא), רק שזו לא היתה האפשרות שהיא רצתה שאבחר בה. אמרתי לה שהבעיה היא שהיא אמנם נתנה לי שתי אפשרויות, אך למעשה היא היתה מוכנה לקבל רק אחת מהן. היא שתקה לרגע, כנראה חשבה על מה שאמרתי, ואז הסתכלה אלי, חייכה, ואמרה: "אתה יודע מה, אתה צודק. לקחתי כמובן מאליו שתגיד כן". אז למה אני מספר לך את כל זה? פשוט כי הרבה פעמים אנחנו כביכול נותנים לעצמינו יותר מאפשרות אחת, אבל זה נראה לנו מובן מאליו שהאפשרות שתקרה היא זו בה אנו מעוניינים. אם נגיד לעצמינו "יכול להיות שיגידו לנו כן ויכול להיות שיגידו לנו לא", אז קודם כל תמיד נהיה צודקים, וזה נחמד כשלעצמו, ושנית נתאכזב פחות. אשר לדירה. קודם כל את לא לבד. לעזוב מקום מוכר ולעבור למקום חדש ולא ידוע זה לא קל לרוב האנשים שאני מכיר, כשעבדך הנאמן הוא המוביל בדפיקות שלו בקטע הזה. אלא מאי, בסוף זה פשוט מסתדר נהדר. לאחר כמעט חודשיים של חיפושים, עברנו, זוגתי (אף היא מיכל) ואני לדירה חדשה. בחודשיים האלה פגשנו את כל המתווכים הכי מגעילים שיש, ואת כל בעלי הדירות הכי מגעילים שיש, ובנוסף, ראינו את הכי חורים שיש. בדקה התשעים (היינו צריכים לעזוב את דירתנו בתאריך ספציפי שהלך והתקרב) מצאנו דירה פשוט מקסימה, ועכשיו אני כותב לך מחדר העבודה שבה. כיף פה כל כך. יש עוד קצת ארגזים מסביב, אבל זה פשוט מדהים, ונוח, וביתי, ונעים ונותן בטחון. אל יאוש. בקרוב הולך להיות לך כיף גדול בדירה נהדרת בה תארחי אנשים מקסימים שיהיה לך טוב איתם. מילה שלי. פיני

deep ocean

New member
פיני ממש אהבתי את

ההודעה שלך :) אמרת הרבה דברים חכמים, והעיקרי מביניהם הוא דבר שנכון מאד לגבי-שבעולם האוםטופי שלי הכל צריך ללכת טוב, ומגניב, ויפה, ואחלה, וזורם, ושכולם יאהבו אותי, ושיהיה לי כיף כל הזמן......(טוב הבנת כבר את הקטע), ושזה לא תמיד יהיה ככה!!!!!!!! בעולם האוטופי שלי הכל אמור ללכת לי מעולה הקטע הוא שבגלל שאני לא מצפה שזה לא ילך-אז אני מתאכזבת ועכשיו צצה לי שאלה-בבאדולינה המסר הוא שכל אחד מאיתנו יכול להיות מלך, ושאם נצפה שיקרו לנו דברים טובים-הם יקרו. אז אני אמורה לצפות שיקרו לי דברים טובים אבל לקחת את האפשרות שאולי הם לא יקרו. זה הקטע? כי למשל כשאני באה לחנייה, אני יודעת שאני אמצא חנייה, ואני לא חוששת-ואז אני מוצאת חנייה. אז אני אמורה לצפות למצוא לחנייה, אבל לקחת אפשרות שזה לא יקרה. זה לא סותר קצת? לא יודעת אני כרגע חושבת עם עצמי, איך לשלב את השניים. הרי זה יכול להיות מאד חיובי לצפות שהכל ילך לי טוב אבל אתה צודק, אם לא לוקחים את האפשרות שזה יתפקשש אז מתאכזבים בגדול בכל אופן מבחינה שכלית, הבנתי את המסר לדעת שאני יכולה להתאכזב הסיפור שהבאת היה ממש יפה כי הבחורה לא ציפתה לתשובה אחרת כמו שאני לא מצפה למצב אחר ואז כאשר המצב הזה קורה-זה ממש מעצבן/מדכא ..... אבל עודדת אותי בהחלט :) תודה לך ולילה טוב לך מיכל

deep ocean

New member
שכחתי לסיים את המשפט

מבחינה שכלית, הבנתי את המסר אך מבחינה רגשית קשה לי להפנים אותו קשה לי לתפות שהכל ילך טוב אך גם לקחת אפשרות שזה לא ילך כי אז כאילו זה פוגם בציפייה שהכל ילך טוב... זה מה שהרגש שלי לפחות מבין קשה לרגש שלי לקבל ציפייה שדברים לא יקרו כרצוני ולפעמים קורים דברים נגד רצוני/תשוקותי/תאוותי/צרכי וכשזה קורה..... אני לא יודעת איך להתמודד עם זה אולי זה קשור לזה שכל ילדותי מ-א-ד פינקו אותי הייתי הבת הקטנה בין אחי שקיבלה הכל ואולי התרגלתי שהכל קורה כרצוני ושכולם צריכים לאהוב אותי כמו שהיה בעבר די תינוקי אבל לפחות אני מודעת לבעיות שיש לי... :)

time to fly

New member
זוכרת מה למדתי בויפאסנה?

לא לפתח attachments פשוט לא תצפי להינות אך אל תפתחי תלות לגבי זה שלומי

deep ocean

New member
צודק!!!!

זה הניסוח שמסתדר עם הרגש שלי לצפות ליהנות אבל לא לפתח תלות לגבי זה לא לפתח attachments תודה!!!!!!!

pinibs

New member
החיוך הגדול 2

הי מיכל, ראשית, תודה שאפשרת לעצמך להתעודד ולי לעודד אותך. יש עוד משהו שחשוב לי להבהיר לגבי הדרך בה אני רואה את נושא הציפייה. בהודעות הקודמות שלנו ושל שלומי בשרשור הזה עולה רק צד אחד של הציפייה והוא הבחירה בין מספר אלטרנטיבות, כמו למשל: "אני עומד להינות" לעומת "אני עומד להתאכזב". במילים אחרות, אם יקרה "א" אני אהנה, ואם יקרה "ב", אני אתאכזב. אלא שאם אנו מתייחסים לעניין רק כך, כלומר תולים את ההנאה או האכזבה בסוגים שונים של התרחשויות, אנו מפספסים משהו. למה אני מתכוון? לזה שניתן לומר גם את המשפט הבא: אם יקרה "א" אני אפיק תועלת מהמצב, ואם יקרה "ב" אני גם אפיק תועלת מהמצב. כלומר, זה לא תמיד חייב להיות דבר והיפוכו. הכל פשוט עניין של תפיסה. במקרה של פגישה עם אדם מסויים ניתן לומר: אם יקרה "א" (כלומר, אם תהיה פגישה מדהימה ונפלאה) אני אפיק תועלת מהמצב (כלומר, יהיה לי כיף, אני אצחק הרבה, אהיה משוחרר וכו´); אם יקרה "ב" (כלומר, אם תהיה פגישה על הפנים) אני גם אפיק תועלת מהמצב (כלומר, אלמד משהו חדש על עצמי, אנסה למצוא משהו חיובי באדם שמולי, גם אם הוא לא הכי מוצא חן בעיני וכו´). בעיני זה קשור להבדל בין שתי התפיסות הבאות: 1) לדמיין מטרה ואז לנסות להגיע אליה ולהשיג אותה; 2) לדמיין דרך, ואז לנסות ללכת בה ואולי אפילו בסוף להשיג מטרה. עבורי, הגישה השנייה נכונה יותר (ושוב, אני מדגיש, עבורי). שנים רבות ציירתי לעצמי מטרות וניסיתי להשיגן. לעיתים, כאשר כבר השגתי מטרה כלשהי, ציירתי לי מייד את המטרה הבאה וכך הלאה. היום אני פשוט נהנה ללכת בדרך. כמעט כל דרך. להסתכל ימינה, להסתכל שמאלה, למטה, למעלה, לפנים, לאחור. לפעמים סתם לעמוד ולעצום את העיניים. בסוף (זה גם לא ממש סוף כי תמיד יש עוד ועוד התחלות, אבל נגיד, לצורך הדיון) אני תמיד משיג משהו. לפעמים משהו יותר טוב לי, ולפעמים פחות, אבל תמיד משהו שאני משיג ומוסיף למטען שלי. מה שקורה לי בגלל שאני מסתכל כך על הדברים זה שברוב המקרים פחות חשוב לי מה הולך לקרות, אלא עצם העובדה שמשהו הולך לקרות. לי זה פשוט מגדיל בהרבה את הגמישות, ואז כשקורה משהו יש לי הרבה יותר אפשרות לנוע איתו ולהפיק ממנו חוויה. לסיכום, לא לצפות ל"טוב" או ל"רע", פשוט לצפות. יום נפלא, פיני

deep ocean

New member
מדהים, נפלא וגאוני!!!

אהבתי פיני, אני מחכימה ממך כל יום שעובר! פשוט לראות כל דבר בתור עוד התנסות בחיים... אני הולכת לנוח אני קצת חולה כואב לי הגרון אתמול דחסתי ביום אחד אלפי דברים ובגלל שהעמסתי על עצמי הגוף שלי רוצה לנוח בדחיפות! :))) ואני מקשיבה לו אז אני הולכת לנוח בי לבינתיים... ויום נפלא גם לך! מיכלי

deep ocean

New member
לבן!!! :)

אולי תוריד את ההודעה הזאת שלי מהטאג ליין, אני מרגישה קצת מוזר לראות אותה שם, בייחוד כאשר היא נראית כל כך לא אקטואלית למצב רוחי כרגע. לא יודעת... רגע, אמרת שתענה על כך ההודעות בהודעה אחת שלך, ותשים את ההודעה הזאת בטאג ליין, נכון? אז זה אומר שלי תרד. אחלה!!! :)))))))

למעלה