ואולי טראמפ צודק - ברצינות !

xbuffalomen

New member
ואולי טראמפ צודק - ברצינות !

גם במקרה הנוכחי צריך לקום מנהיג, לקחת אחריות, ולהגיד – די לתבהלה, די לצעדים הקיצוניים היקרים מבחינה כלכלית ומדינית. כולי תקווה שמציון ייצא המנהיג הזה – וייתן דוגמה עולמית. על מנהיגות אמיצה בימים אלה לבטל את מרבית ההנחיות שיצאו ממשרד הבריאות. ניתן אולי להנחות לזהירות בצעדים מתונים, אשר אין התוויות כלכליות ומדיניות נגדן, כגון – הימנעות מחיבוקים ולחיצות ידיים בין אנשים, וכו'. ניתן אולי להמליץ גם לקשישים אשר בקבוצת סיכון גבוהה, לבודד עצמם יותר מהרגיל.

עם זאת, צריכה לצאת קריאה ברורה לציבור להמשיך לנסוע לחו"ל, להמשיך בשגרת חייו, ולתת לנגיף להיעלם מעצמו. בסבירות גבוהה, מדובר בנגיף עונתי, קטלני פחות מקודמיו (הסארס והמרס), חולף, ומוכר מספיק לאחר למעלה מ-100,000 מקרי נשאות.

הכותב הינו פרופסור למיקרוביולוגיה קלינית בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5690704,00.html#autoplay

JimmyGee

New member
אתה רציני?

הפרופסור נשמע כמו בן אדם מפגר.
ה Corona שונה לגמרי מה influenza ביכולת ובמהירות ההדבקה שלו.
אנשים בלי סימפטומים מדביקים במהירות אנשים אחרים, לא ההדבקה בלי סימפטומים ולא המהירות דומה ל influenza . גם הסיבוכים והתמותה יותר גבוהים. יש פה וירוס חדש ולא מוכר שעובר במהירות שיא בן אנשים והורג לא מעט. גם מי שניצל נזקק לטיפולים יקרים של (ventilator / medically induced coma) שאין מספיק לכולם במקרה שהרבה ידבקו.
אז אתה רוצה שניהיה שאננים?

חוץ מזה, מה קשור מנהיג? אנשים מצביעים ברגלים. אם מחר President Trump או President Biden יגידו שאפשר לסוע לסין או צפון איטליה, אתה תיסע? אפילו בחצי מחיר?

xbuffalomen

New member
אני לא רק רציני לחלוטין אני גם לא פרופסור למיקרוביולוגיה..

טראמפ נאלץ לבחור בין טיפול אגרסיבי במגפה - שעפ"י המאמר היא לא כל כך נוראית - ועל ידי כך יצירת אטמוספירה כלכלית בעייתית לבין הרגעת השוק והסתכנות במגפה שתפיל מליונים (?). לטעמי זו דילמה אמיתית שאני ספק אם למישהו יש תשובה.לא אני לא אסע לסין או צפון איטליה אבל בארה"ב אמשיך בשגרת חיי ובהקשר הזה - בהנחה והוא הגון (טראמפ לא כזה בעיני אבל כן בעיני אחרים) למנהיג יש משמעות גדולה.
ונכון שהטווח בין לא לעשות כלום ללעשות המון גדול מספיק לנקיטת מדיניות של פשרה אבל עדיין ...

דונודו

New member
זה פרופסור אחד למיקרוביולוגיה

ואני מקוה שאתה לא מתרשם יותר מדי מהטייטל. מולו עומדים הרבה יותר פרופסורים אחרים למיקרוביולוגיה - כאלה עם ניסיון פרקטי בהתמודדות עם מגיפות קודמות (אבולה, סארס, מרס) שלא רק יושבים בבניין עם טיח מתקלף באוניברסיטת תל-אביב - ורובם אומרים שמדובר באירוע חריג שדורש צעדים חריגים. הדבר האחראי לעשות הוא להקשיב לדעת הרוב.
&nbsp
גם בלי להיות פרופסור לא קשה לראות את הכשלים הלוגיים במאמר המוזר הזה. הוא מתחיל בזה שישראל במצב רע עם הקורונה ביחס לרוב העולם. אז דווקא להוריד את ההגנות? ההכלה בסין לא קרתה מעצמה כי הם נרגעו ושתו תה צמחים וחיכו לאביב שיירפא אותם עם ניחוחות פריחה ופרפרים, אלא בצעדים אגרסיביים שכללו בידוד של מחוז שלם וכליאה אלימה של נשאים. וברצינות לא הספיק לו להסתכל על צפון איטליה? מישהו רוצה להסתכן בדבר כזה בארץ שגם בלי מגיפות חולים שוכבים במסדרונות?

debby12

New member
מנהל
מדוע "ישראל במצב רע עם הקורונה יחסית לרוב העולם"?

דווקא, יחסית לגודל האוכלוסיה מס' הנדבקים בה אינו כה גדול, ויש בה ביטוח בריאות ממלכתי לכולם.

ההיסטריה בישראל היא אכן עצומה (אני מדברת עם אמא שלי פעמיים ביום, באופן כללי היא לא מהמרבים לדאוג/לחרוד, אבל בהשראת אמצעי התקשורת בישראל היא די בטירוף. אבל מבחינה אובייקטיבית, לא נראה לי שמצב הקורונה בישראל רע יחסית לעולם (אם אני משווה לסין, יפן, קוריאה, איראן ורוב מדינות אירופה. בארה"ב אין לנו מושג כי אין בדיקות. ומנסיון - גם אם הולכים פה לרופא/ה עם בלגן בדרכי הנשימה העליונות - מקבלים את ה Z-PAK הרגיל - לא בדיקה לקורונה.

דונודו

New member
כך הר פרופסור כותב בתחילת המאמר

אבל גם להבנתי זה לא נכון (ולא שום דבר אחר שכתוב במאמר הזה).

בד"כ בישראל משווים למדינות המערב והוא משווה לכל מדינות העולם

כאשר יש מדינות כמו צאד שבקושי מגיעים אליהם ולכן אין קורונה ומדינות רבות בעלות מערכת מידע\רפואית גרועה ששם רוב המקרים לא נספרים.
ביחס למדינות המערב מצבנו טוב.
כמובן שהיותה של ישראל מדינת אי עוזרת לבקרת מגפות.

JimmyGee

New member
מה זאת אומרת "אמשיך בשגרת חיי"?

כרגע רב האנשים בארצות הברית ממשיכים בשגרה. אתה לא מיוחד.
אבל אם המגפה תתפרץ פה, אני לא רואה אנשים ממשיכים בשגרת חייהם כמו שאני לא רואה אותך נוסע לצפון איטליה.
מה שכן, היות ואתה גר בחווה מבודדת אתה די מסודר וכנראה כן יכול להמשיך בשגרת חייך. אבל אתה מקרה מיוחד.

שיגרת חיינו עלולה להיות מאוד מסוכנת לאחרים בלי שנדע

הבעל של הבחורה שעובדת איתי הוא רופא מרדים בצ'ילדרנס הוספיטל, ולעשרות ומאות הילדים שמאושפזים שם, והוא בא איתם במגע יומיומי, הוירוס הזה עלול להיות קטלני. בלי לראות אותם פנים אל פנים, ובלי לשהות איתם (לפניהם או אחריהם) באותו מרחב, אני עלולה להדביק אותם אם אני אמשיך בשיגרת יומי ואלך לעבודה עם קורונה... או עם סתם התקררות שנראת כמו שפעת או עם האלרגיה האביבית שאני מקבלת כל שנה... האם מה שגורם לי להשתעל כרגע זה קורונה?

אני כותבת את ההודעה בגוף ראשון אבל אני מרגישה נפלא הבוקר... לא משתעלת בכלל

debby12

New member
מנהל
אני הייתי חולה 10 ימים....

אחרי שחזרתי מג'נבה ב-15 לפברואר (שזה, בואו נודה באמת, די קרוב לצפון איטליה ומלא באיטלקים שנהנים מעבודות שוות שם במוסדות האו"ם ונוסעים הביתה להורים בצפון איטליה בסוף השבוע).

חום, כאב גרון ושיעול

הלכתי לרופאה. היא שאלה אם הייתי מחוץ לארה"ב - ציינתי שחזרתי מנסיעה לג'נבה, לא רחוק מצפון איטליה. קיבלתי ZPAK כרגיל ומשטח גרון רגיל (שום בדיקה לקורונה שום כלום). אמש היא התקשרה שחזרו התוצאות וזה היה סטרפ(טוקוק) מסוג C. מעולם לא שמחתי כל כך על שהיה לי סטרפ

אצלנו בעבודה ההנחיה היא לעבוד מהבית אם מרגישים לא טוב אפילו טיפה טיפה. אכן כי אף אחד לא יודע אם זו סתם הצטננות או קורונה

debby12

New member
מנהל
לא, אני לא בטוחה.

אבל בת'כלס - אין פה בדיקות קורונה. כאמור - ניסיתי.

CANADA101010

New member
עיצרו את העולם לשבועיים - ה"עטרה" רוצה לרדת

יש כאן ניגוד אינטרסים בין טראמפ שהבחירה שלו לכהונה נוספת שזורה בכלכלה מוצלחת לבין ניסיון לבלום את התקדמות ה"עטרה" (קרונה בעברית LOL)
התהגות כאילו לא קרה כלום סיבכה מאד את כל העולם
האם יש מדענים שימליצו נגד האינטרס של הציבור? בודאי
לוביסטים בחלוק: לא תאמינו מי שוכבים על הגדר בשביל חברות הסיגריות?
https://www.msn.com/he-il/money/new...וכבים-על-הגדר-בשביל-חברות-הסיגריות/ar-AAETnzT
המטרה : במטרה לקדם את האינטרסים של גופים מסחריים תמורת תשלום.
יאמרו פרופ' קמרון לא קיבל כסף עבור המאמר. נכון הוא לא קיבל כסף אבל קיבל פירסום. (תיק 2000)
לעניות דעתי היו יכולים לעצור את כל העולם לשבועיים והקורונה היתה יכולה לרדת
במצב היום העסק הולך להסתבך תקופה ארוכה הרבה יותר והמחיר הכלכלי הרבה יותר גבוה משבועיים השבתה.

Ani15

New member
מציון הוא לא ייצא

הנחיות משרד הבריאות לא נועדו לשמור על בריאות האוכלוסיה - ממילא 40% מאיתנו יידבקו מתישהו - אלא על יכולת מערכת הבריאות להתמודד עם החולים בלי לקרוס לגמרי. מכיוון שאחוז המאושפזים במחלה הזו גבוה במיוחד (בין 5 ל20 אחוז, תלוי את מי שואלים, זקוקים לטיפול שאפשר לתת רק באשפוז - מחמצן ועד הנשמה מלאכותית), ומכיוון שמערכת הבריאות הישראלית עובדת על אדי הדלק האחרונים מבחינת מספר מיטות וצוות פר אוכלוסיה, עליה חדה במספר האשפוזים תתבטא באנשים שמתים ברחובות ובמיטותיהם רק בגלל חוסר טיפול. משרד הבריאות הישראלי מנסה בכל הכח - הברית בין טראמפ לביבי לא עוזרת לא בזה - להאט את קצב ההדבקה כדי שמערכת הבריאות תוכל לטפל בחולים הקשים (ובמקביל בחולים קשים ממחלות אחרות, אף סרטן עוד לא ברח בגלל הקורונה) ולשחרר מספיק מהם כשיבריאו לפני שיגיעו חדשים. זה מירוץ נגד הזמן ואנחנו כנראה מפסידים בו (מספיק לראות שמי שחוזר מאייפק לישראל עכשיו לא חייב בבידוד כדי להבין שזה רק פוליטיקה). אולי כשיתחילו למות אנשים ברחובות, ההמון בישראל (מן הסתם אני לא צריכה לצטט את הבן של דרעי לגבי איך שהוא תיאר אותם) יבין שביבי הוא לא הפתרון לכל בעיותיהם.
אין לי מושג מה קורה במערכת הבריאות האמריקאית - שבה חלק מהחולים בכלל לא יגיעו לבית החולים כי אין להם איך לשלם על זה, ומאותה סיבה גם לא יעשו בדיקות ולכן ידביקו אחרים בקצב בלתי נשלט- אבל אולי כשימותו אנשים ברחובות גם טראמפ וביטול הביטוח הממלכתי כבר לא יהיו כל כך פופולרים.

Midriff

New member
כרגיל

לטראמפ אכפת רק מטראמפ. הוא מבין שבהלה כזאת תפגע בצורה מאוד משמעותית בעסקי התיירות שבהם רוב הונו מושקע, ואם הוא יכול לשדר עסקים כרגיל הוא מצד אחד לא יפגע מאוד, והוא מקווה שעד שהוא יפגע, כבר יהיה פתרון (אני די בטוחה שבמוחו הקודח חיסון או תרופה הם במרחק ימים ספורים).
אם בדרך יהיה דילול אוכלוסיה בעיקר של הלא מבוטחים (עניים) ואולי גם המהגרים הגרים בסביבות יותר צפופות, זה בכלל בטח רווח נקי בעיניו.
אני רק יכולה לחכות לראות מה יקרה כשאורח אחד יגיע לארוחת ערב במר-א-לגו ויתברר אח"כ שהוא מדבק

למעלה