ואולי כל קרבננו לשוא?

לחוד

New member
ואולי כל קרבננו לשוא?

אנחנו, לפחות חלקנו, הולכים בתחושה שאם נפרק את משפחתנו רע ומר יהיה להם, רע לאשה (או לבעל), ורע לילדים. אבל אולי אנחנו טועים לגמרי? יתכן שכל קרבננו לשוא. למשפחתנו יהיה טוב יותר אם נעלם מחייהם. אב (או אם) המרגישים שחייהם מבוזבזים ושאינם סובלים את הצורה בה הם חיים, חזקה עליהם שיהיו קצת עצבניים, קצת ממורמרים, קצת נוטפי ארס ועוד הרבה "קצתים" שכאלו. הורה שאינו מאמין במה שאליו הוא מחנך, מן הסתם גם הילדים יקלטו במוקדם או במאוחר, במודע או שלא במודע, את הקונפליקט שבין ההורים. האם נדמה לכם שילדים כאלו גדלים נורמלי? מאוד מעצבן לחשוב כך. דווקא האשה והילדים שבשבילם אני מוכן לחיות וחי חיים חצויים ונעעעכככסססים, הם אלו שנפגעים מכל ההקרבה שלי. עבורם עדיף שאחתוך ולא אטלטל אותם יום יום. מה דעתכם? וסליחה שהתפרצתי למקום החשוב הזה בלי להגיד שלום

זה תלוי כל אחד

הכל תלוי באנוס או האנוסה,אם הוא באמת מתעצבן הרבה בגלל החיים שלו על אשתו והילדים,ברור שאסור לו להמשיך ככה,אבל אם הוא יכול לשמור על חיים רגילים אז לחתוך זה יעשה יותר גרוע לילדים כי במגזר החרדי ילדים שיש בעיות במשפחה שלהם תמיד יסבלו!ואגב לדעתי עם קצת מאמץ אפשר כן לשמור על חיים רגילים בבית למרות הכל,מנסיון...ומדי פעם לפרוק את העצבים והכל בסתר במקומות כמו כאן...

תיארת בדיוק

מה שעובר עלי . אבל במקרה שלי אני לוקח בחשבון שהיא לא תסתדר לבד בשום צורה ,ולעזוב אותם זה אומר ליצור משפחת מצוקה מושלמת .מצד שני ,כמה שאני אתאיסט ,אני משתף פעולה עם החינוך החרדי אפילו שזה מרתיח אותי . למעשה ההחלטה תלויה בהרבה גורמים וכל מקרה לגופו . גם אני חדש פה ,רק עכשיו נודע לי על הפורום , נעים להכיר .

סוג ב

New member
קרבננו לשוא

הרבה כאן יודעים שאני בת של רב וכבוד הרב בכבודו ובעצמו כל הזמן אומר לי את מה שאתה אומר. לא שהוא תומך גדול ביציאתי בשאלה, אבל חשוב לו שאני יהיה במסגרת משפחתית, בשביל הילדים והוא טוען שבנדנוד שלי, שבין העולמות, אני בחיים לא אצליח להקים להם משפחה.. מה אני אגיד לך, אני עדיין מעדיפה להיות לבד, מאשר להרוס לילדיי את החלום...

אני חושב שהוא טועה

אני חושב שהוא טועה,אני יודע שיש די הרבה חרדים שהם אנוסים והם ישמחו להקים מחדש בית עם אשה כמו שהם. לכן אני בטוח שאבא שלך טועה אולי טועה מאוד.

סוג ב

New member
האמת

שעד שפתחתי את הבלוג, לא ידעתי שיש כ"כ הרבה כמוני. בדיעבד, עכשיו אני רואה שהוא טועה. אני לא הולכת לספר לו שאני מנהלת פורום לאנוסים. הוא עלול לחטוף שבץ...

אם באמת

אתה אב עצבני, ממורמר ונוטף ארס, עדיף לחתוך. כמה מחברותי הן בנות להורים גרושים, ואחד הדברים שכולן אומרות זה, שהן כבר חיכו בכיליון עיניים לגירושין. כי כשיש אוירה רעילה בבית של חוסר נחת, אהבה והסכמה, הפרידה עדיפה בהרבה. אבל זו לא ברירת המחדל. הדת זה לא הדבר היחיד בחיים. אני יכולה להעיד על עצמי שגם בתקופה שלא שיתפתי את בן הזוג בספקות והרהורי הכפירה שלי היחס אליו ואל הילדים לא נפגע. נכון, זה לא קל ומלווה בהמון יסורי נפש, אבל מצד שני אם היחסים בבית מעורערים הכל הופך להיות קשה שבעתיים, אז שווה להתאמץ.

למעלה