ואו איזה יופי שיש תפורום הזה

ואו איזה יופי שיש תפורום הזה

אני לומד נגינה בקונסרבטוריון על כלי סקסופון אלט ובימים אלו אני עושה את המבחנים בתאוריה ואחד החלקים הוא החלק של ההכתבות הריטמיות והמלודיות... ויש לי כושי גדול בזה.. הכתבות ריטמיות עוד מיילא אבל מלודיות אני בקושי מצליח לא מצליח להבין את הצלילים אם הם יורדים או עולים גבוה יותר או נמוך יותר פשוט קשה לי.. יש לכם עצות שיכלות לעזור לי בעינין זה?

dombi7

New member
כמה עצות...

קודם כל אין כמו כמה תרגילי פיתוח שמיעה של בין רבע שעה לחצי שעה ביום כדי לעזור בעניין הזה. אחד התרגילים האהובים עליי ושממש מפתחים לי את השמיעה אלה תרגילים שאנחנו קוראים לה "פינג פונג", או בשפה פשוטה: משמיעים במסגרת סולמית צלילים אחד אחרי השני, וצריך לזהות אותם. אח"כ אומרים צליל ושרים אותו, וככה זה כבר סוג של הכתבה. מומלץ לעשות את זה בקצב מאוד מהיר כדי לגרום למוח לעבוד כמה שיותר מהר ולהתרגל לקטע הזה. זה יכול לעזור לך להתחיל להתמצא בקונטקסט סולמי על המדרגות ואיך לקשר בין כמה צלילים. עכשיו בזמן ההכתבה, מה שאני יכול להציע זה למצוא לעצמך שיטת עבודה מסויימת וקבועה, שתהיה לך מסגרת. מומלץ קודם כל לשמוע היטב את מה שניגנו לך פעמיים, ורק אז לכתוב. העניין הוא לפתח את הזיכרון של המנגינה תוך כדי שמיעה שלה רק פעמיים. העניין הזה יכול לעזור מאוד אח"כ כדי לכתוב כי אתה כבר יכול לחזור עליה אלף פעמים ולא תשכח אותה. אם הצלחת לעשות את זה הצלחת לדעתי 50 אחוז מההכתבה. אח"כ כל מה שנשאר לך זה לכתוב את הקצב קודם כל, ואח"כ לחפש את הצלילים ופה אין סודות: אם תפתח את השמיעה שלך זה יצליח.

למעלה