ואחרי הטיפים לניקיון - עוד טיפ לחיסכון

sitvaniyot

New member
ואחרי הטיפים לניקיון - עוד טיפ לחיסכון

בואו ונשנה קצת את סל הקניות ונחסוך. נאכל בדיוק אותו הדבר, אבל קצת אחרת. כמה אוכל מוכן אתם קונים? זה המון כסף. כן, אני יודעת, אנחנו נורא עסוקים, אין זמן לבשל, והמקרו (מקרו - לא טעות, רק בעברית זה מיקרו = קטן) מחמם ברגע. ובכל זאת.. האם 10 דקות עבודה לא שוות קצת חיסכון? למה, למה, קונים שניצלים מוכנים? כמה זמן לוקח לעשות שניצל בבית? 3 דקות הכנה ו 20 גג במחבת על אש קטנה. והילדודס, יכולים לעזור לטבול אותם בביצה המקושקשת ובקמח המצה ופירורי הלחם. ולמה לקנות בעונה תירס קפוא למשל? 10 דקות להרתיח את הקפוא ו 20 את הטרי, ולכלכתם בדיוק את אותו הסיר. ובורקס קפואים, מה זה? אי אפשר לקנות קילו בצק עלים לרדד, בשתי דקות ולמרוח בתערובת גבינות ולטבל לפי הטעם? זו גם דרך נהדרת להשתמש בכל השאריות. מי אמר ששאריות זורקים לפח? והכי מטריפה אותי העוגה הקנויה. לא שווה את הכסף. 10 דקות מיקסר ולפי התנור בין 40 דקות אפיה עד 55. הריח ממלא את הבית, לילדים יש ליקוקים, והמחיר רבע מהקנויה כולל החשמל. רק אנא, לא לקנות קמח תופח. מה אי אפשר להוסיף כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח? ומאחר וכאן הפורום לכלכלת המשפחה, לא אחלק מתכונים, למעונינים אשמח לענות במסר. אז חבריה - בדקו את סל הקניות, וראו איפה אפשר לחסוך בטיפ טיפה של מאמץ.
 

Itzik RDVC

New member
הכנת פעם שניצל?

אני לא מכיר דרך לאכין שניצל ב-3 דקות. עוגות, היום יש תחרות ומחירים ממש זולים. אם לוקחים בחשבון את עלות התנור (שעה וחצי חשמל) והחומרים לא בטוח שזה כדאי. לזכור כי 40 דקות אפיה אולי אבל התנור זקוק לרבע שעה להגיע לחום הרצוי. בעיקרון אני מסכים אבל הדוגמאות לדעתי לא טובות.
 
אני ממש לא מסכימה איתך

קודם כל, היתרון של הקפואים הוא שהם תמיד נמצאים זמינים בפריזר כשצריך אותם. לא צריך לדאוג לקנות תירס טרי או חזה עוף טרי ולבשל אותו לפני שהוא מתקלקל. ואם הילד רוצה שניצל כשדווקא רצית לבשל עוף שלם, את לא צריכה לזרוק את העוף השלם לפח, ולרוץ להפשיר חזה עוף או לקנות אחד טרי. זה אולי לא אידאלי משום בחינה, אבל מאוד נוח כשיש לך ילד רעב ועקשן. מעבר לכך, שכחת להוסיף לזמן ההכנה את זמן הנקיון ושטיפת הכלים. שניצל במיוחד הוא מאכל סופר מלכלך (המון צלחות, נתזי שומן על הכיריים ועל כל מה שמסביב). וגם עוגות מצריכות אחרי זה שטיפת כלים מסיבית ולפעמים גם ניקוי התנור. ואם מתחשק לי עוגת שמרים ולא עוגה בחושה, זה פרוייקט של כמה שעות טובות. ואם צריך לרדד - זה סיוט לנקות את כל הקמח שמתפזר בתהליך. וכל הזמן הזה שווה לרובנו גם כסף. אישית, אני משתדלת לקנות מוכן כמה שפחות, כי אני לא סובלת את הטעמים של האוכל המוכן ואוכל כזה תמיד יהיה פחות בטיבו ואיכותו וערכיו התזונתיים מאוכל שמכינים בבית. אבל אני לא משוכנעת שתמיד זו האופציה הכי יעילה.
 

מתי11

New member
כן ולא

אוכל מוכן יקר יותר אך קל איתו יותר. אבל כש אין ברירה מתארגנים בהתאם: לבתי גילו מחלה שמצריכה התארגנות מיוחדת עם האוכל,אין אפשרות לאוכל מוכן-אסור. לגבי השניצלים שהם בעיקר האוכל שלה - אני קונה בסוף שבוע שניצלים טריים,מכינה אותם לטיגין,חלק מתגנת במיידי וחלק החצי מוכן מקפיא. כשצריכה שניצל ואין מוכן ,מוציא וישירות לתוך השמן. משאריות של גבינות אני מכינה פשטידות וחביתות. עוגה באין ברירה מכינה לבד ולא נראה לי שזה זול יותר,היתרון שהבית מתמלא ריחות והילדודס מתחילים להסתובב במטבח שזה כיף בפני עצמו לראות את הפרצופים מתלקקים. מתי
 

ק א סי

New member
ולהוכחת דברייך :

כמו שכתבת, ללכת לסופר לוקח יותר זמן. רק לערבב כמה מצרכים פשוטים ולתנור. עוגה שקוצרת שבחים כל פעם ונגמרת מייד : עוגת קינמון חומרים ¾ 1 כוס קמח ½ כפית מלח 2 כפיות אבקת אפיה ¼ 1 כוס סוכר 1 כפית קינמון 100 גרם חמאה 1 כפית וניל ¾ כוס חלב או מיץ תפוזים ביצה כיסוי 3 כפות סוכר (אפשר סוכר חום) ½ כפית קינמון אופן הכנה מחממים תנור ל 180 מעלות. מאחדים את כל היבשים, מערבבים. מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את כל הנוזלים ומערבבים. נוצרת בלילה נוזלית למדי. זה בסדר. שופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת. מפזרים למעלה את ה"כיסוי" ואופים חמישים דקות לערך.
 

ReRemix

New member
כן מיקרו. "מתורגם" מ-microwave

'גלים קטנים' (קצרים ליתר דיוק) שבעזרתם האוכל מחומם.
 
למה לא לשלב בין השניים?

אני חסידת המטבח - מכינה ומקפיאה. עוגות שמרים מכינה כמות גדולה, עוגה אחת לשבת עוגה שניה- למקפיא, מזמינים אותי לערב שישי והופס העוגה יוצאת מהמקפיא ותוך שעה מוכנה להגשה. קציצות מבושלות או מטוגנים- מכינים כמות קפואה ושולפים בעת הצורך כנ"ל לגבי בולונז (רק הבשר כמובן) אבל... תמיד יש במקפיא גם שקית שניצל מוכן למקרה שלא מספיקים להכין ואין משהו אחר זמין ואז לא מתפתים להזמין אוכל או לטרוף בדרך פלאפל או פיצה. דברים שכדאי שיהיו במקרר לשליפה: כמעט כל עוגה בחושה אפשר לארוז היטב ולהקפיא פיתות גבינה צהובה מגורדת ויחד מכינים מהן פיצה נהדרת כמובן חבילת שניצלים מוכנים שאפשר במהירות הבזק לצרף אליהן אורז או פסטה שימורים - תירס וכד' חב' בצק עלים גבינת כנען+מלוחה= ומזה יוצאים לנו בורקסים סוף הדרך. מוכנה לתת מתכונים מדוייקים אם מישהו רוצה , שלחו מסר.
 
גם אני כמוך

אני התחלתי להכין לחם בבית. לחם בחיטה מלאה הנמכר ב14 ש"ח לי עולה 3 ש"ח! אתמול הייתי בשוק רחובות ב3 אחרי צהריים (יום ו') מכרו לי לחם ב50% מחיר. גם כדאי, כל לחם 5 ש"ח (לחם מיוחד לא הפשוט)
 
למעלה