ואחרי התודות - מה הלאה?

ואחרי התודות - מה הלאה?

המחשבה על מה יכול היה להיגרם אילו..... אילו הרכב לא היה עובר בדיוק בשעה שעבר? אילו הם היו חודרים בעת ביצוע הפירצה בגדר ולא ממתינים שמישהו יזהה אותה? אילו לא זוהתה הפירצה? והאילו הגדול - מה היה קורה אם הם אכן היו חודרים ליישוב (עפ"י חדשות ערוץ זו היתה כונתם). אני מודה - עד אתמול הייתי מאוד שאננה והאמנתי שלא רק התושבים, אלא גם שכנינו לא רואים בנו התנחלות... מסתבר שטעיתי! נשאלת השאלה איך מתארגנים להקטנת הסיכון העתידי? האם מעתה נאובטח כמו שמאובטחים שאר "ההתנחלויות"? האם אין צורך לדאוג יותר בשעות היום (אבטחה לגנים ביישוב???) אני כמובן לא מצפה שתפרסו לפני באינטרנט את תורות ההגנה העדכניות, אני רק רוצה להתעדכן שאכן כל הנושאים הנ"ל מובררים ומטופלים.

בהחלט!

ורדה, אנחנו מקיימים מאז הארוע סדרה ארוכה של הערכות מצב ותחקירים בהשתתפות כל המעטפת (את ההודעות אני כותב בין לבין...). היי סמוכה ובטוחה (תרתי משמע) שמה שניתן לעשות - עושים ומשתדלים. נשתדל להמשיך ולעדכן בכל מה שמותר וניתן גם על גבי פורום זה, כפי שעשינו עד כה.

watcher3

New member
נכון בהחלט

ואולי לחשוב על גדר אלקטרונית שתקפיץ את הכוחות במקרה של חיתוך.

ronpel

New member
הגדר בהקמה

בימים אלה (אם בג"ץ לא יעכב) מוקמת גדר ההפרדה באזורנו - מכשול זה ברמת תיחכום מאד גבוהה ויעלה את רמת הבטחון בכל הישובים באזור. עבודות אלו יצרו תסיסה רבה בכפרים באזור שכללו מספר הפגנות אלימות .יתכן שהיריות אתמול הן המשך לתגובה לעבודות הנ"ל. ביקשנו מן הכוחות השונים לתגבר את הנוכחות בזמן העבודת עד לסיום הקמת הגדר. רונן

oseg

New member
ומה בינתיים?

אנחנו לא ראינו סיורים שעברו כאן בסוף נחל מודיעין אחה"צ, ביום יום אנחנו רואים סיורים כאן כל הזמן. מיותר לציין מהי רמת החרדה בביתי, בקצה הישוב. אשמח לעדכונך.

limorsit

New member
כבר ניכרת הרגעה

אצלי, אני מאוד מאוד בחרדה מארועי אתמול בערב, נראה לי שאין להם שום בעיה לחזור על כך בשנית. אם אכן הגדר מוקמת כפי שאתה מציין אז... זה מרגיע אותי מאוד, משום שבלתי ניתן לחיות במצב כזה. יש לך הערכת זמן לסיום עבודות בניית הגדר? תודה לכל הפועלים בדבר שיהייה לנו לילה טוב ושקט.

מאד בהתחלה (מבקר מפורום אחר)

ביום שישי הייתי עם אנשים נוספים בכפר האורנים ולאחר מכן בשמורת אלוני בילעין שבפאתי עבודות הבנייה של מודיעין עילית. יש עבודות לפריצת תוואי הגדר, מאחורי הגבעה היפה שרואים בתמונה ונראית היטב מקצה כפר האורנים.

ומבט מהשמורה לכיוון התוואי

בשל בעיות במצלמה לא צילמתי את הגבעה עצמה מהשמורה,ומצ"ב תמונה משמורת אלוני בילעין לכיוון דרום-מזרח, בה אפשר לראות קטע דרך שאני מעריך ששייך לתוואי גדר ההפרדה (כיוון שהוא ממשיך לחלקה המזרחי של הגבעה).

debbyb

New member
ביטחון לתושבי כפר האורנים

אנו כותבות בשם קבוצה של תושבים שנפגשו אתמול בערב, די בספונטניות, וכולם הביעו חשש מפני הפיגוע הבא . זה שעלול להתרחש , חלילה וחס, בעתיד. לנוכחות של הצבא היום, מחר או במהלך השבוע הקרוב יש ערך פסיכולוגי חשוב, ומבלי לזלזל בו , הוא אינו מספיק לשיפור האבטחה והביטחון שלנו. כמה זמן הם עוד יהיו שם ? השאלה הגדולה היא מה יקרה בעוד חודש , אחרי שההתרגשות תפחת והסיפור שלנו יהפוך לסיפור של אתמול, ל"אטרייה קרה", שאיש לא מתלהב לגעת בה. אנחנו סבורים שצריך לפעול היום. עכשיו. לא להתעכב ולא להתמהמה. לא הכל אנחנו יכולים לשנות אבל לחץ מתון ועקבי על המועצה המקומית ועל העומד בראשה תניב להערכתנו פרות. כאשר פנחס ולרשטיין יבין שתושבי כפר האורנים לא מתכוונים לשתוק על כך שאין מאבטחים בגני הילדים , שאנחנו תובעים גדר חכמה יותר מזו שיש לנו ועוד שורה של אמצעים , אולי הוא ילחץ על גורמים בצה"ל ובממשלה וגם יזרים תקציבים לנושא. מטרתנו לתווך הקצר: לדרוש סיורים של צה"ל לאורך הגדר ה"טיפשה" הקיימת וכן דרישה מצה"ל להציג לתושבים תוכנית מבצעית כדי שאירועים כאלה לא יחזרו על עצמם. לידיעתכם בכל 4 שנות העימות היו בגזרת מודיעין ושכנותיה נילי ונעלה 2 ניסיונות חדירה, בהם היו נפגעים, לצערנו שניהם בכפר האורנים. הם סוכלו ע"י אזרחים ולא ע"י צה"ל. לתווך הארוך: אנו דורשים הקמת גדר התראה אלקטרונית בחלקו המזרחי של הישוב ללא שום קשר להתקדמות בניית "גדר ההפרדה" באזורינו. הרעיון בגדול הוא ליצור רעש ולעורר את המערכת המכונה "לשכת ראש המועצה מטה בנימין" . האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו : טלפונים מדי חצי שעה של תושבים לולרשטיין , עוזריו ולשכתו. מכתבים שיציפו את הפקס, עשרות מיילים, ובכולם בקשה אחת: לדעת מה הוא מתכוון לעשות למען ביטחוננו! הצלחה של לחץ מסוג זה תצלח רק אם נהיה רבים ומאורגנים! זה לא סוד שמבחינות רבות אנחנו בנים חורגים למועצה. שמירה על שקט ואיפוק במקרה זה לא עוזרת לנו. בישראל כמו בישראל רק מי שצועק, תובע ונלחם זוכה לקבל נתח מהעוגה. והנתח הזה מגיע לנו בזכות. אנחנו משלמים מסים ואין סיבה שלא נקבל פתרון הולם לביטחוננו. קבוצה זו התגבשה כדי לסייע ולחזק את נציגי ועד הישוב וכל שאר בעלי התפקידים בו. המייל הזה נועד לגייס מתנדבים שמוכנים לסייע לנו . נשמח לשמוע עוד רעיונות כיצד נוכל לעזור לעצמנו. אנא טלפנו ..: דבי בר שלום: 640062054-7 או במייל [email protected] דולין מלניק : 054-4694334 או במייל [email protected]

למעלה