ואחרי כול הויכוחים שהיו פה

ilan1998

New member
ואחרי כול הויכוחים שהיו פה

לא הבנתי - בשביל להיות מדריך ספינינג איזה תעודות צריך...? אפשר פעם אחת ולתמיד להבהיר את זה.... יום קסום לכולם

אז זהו,שלא

הבילבול מובנה על ידי המערכת. ספינינג מוגדר כיום כהשתלמות.היינו תוספת או העמקת ידע לבעלי תעודת הדרכה בתחום התנועה או הספורט. כיון שכך כל בעל תעודת הדרכה,חדר כושר,אירובי,באדמינטון,קריקט,וכו' לצורך הדוגמה.שעברו השתלמות ספינינג רשאים להדריך . גופים מסוימים,בעלי אינטרס כזה ואחר רוצים להגביל ולצמצם את הפרשנות ולהתיר רק לבעלי תעודת הדרכה בחדר כושר להיות מדריכי ספינינג. גילוי נאות,לא מזיז לי את השערות המגולחות בשוקיים,אני מדריך חדר כושר ועוד כמה תחומים שונים. כיון שאין גוף רשמי,קרי רשות הספורט,שמעניק הכרה למי שמסמיך מדריכי ספינינג.כל מי שרוצה יכול להעביר השתלמות ספינינג. יש עוד פרטים משפטיים ש Gspin ישמח להלעיט אותנו בתאוותו הבלתי מרוסנת לפרטים שוליים ולזוטות. ולעניניינו,בלגיות,דניות,אנגליות,או גרמניות? איזה סוג בירה מועדפת?

KESSEM10

New member
שתי תעודות

האחת - מדריך חדר כושר או מדריך אירובי השני - מדריך ספינינג בהצלחה!!!

Tami661

New member
../images/Emo24.gifהי קסמונת... בדיוק הרהרתי לי

לאן זה נעלמת
נוכחותך כאן נדרשת חומד... לא לברוח רחוק מדי, ולא לזמן ארוך מדי בבקשה
ואגב... עדיין קיימים מקומות שמסתפקים בתעודת מדריך ספינינג! לא מדריך חד"כ ולא מדריך אירובי - הם לא עוברים בכך על שום חוק, עדיין לא...

Gspin

New member
בירות

דנים לא יודעים לייצר בירה (לכל אוהבי הקרלסברג-טובורג למיניהם, הייתי מעדיף לשתות את השתן של שגיא). אנגליות הן פשוט לא הטעם שלי... אם כבר אז הבת דודה החורגת - גינס. עם גרמניות אין לי כל כך הרבה ניסיון, אז עדיף לשאול את הערבי. ובלגיות.... הן כניראה הכי טובות.

KESSEM10

New member
כתומונת

חזרתי...נו...כבר מכירה אותי...אבל תמיד חוזרת...
וכיף לחזור אני פשוט טרם נתקלתי בתופעות של מדריכי ספינינג ללא הכשרה נוספת. אישית ובעין מקצועית מאוד קשה לי התופעה שציינת. חבל ומקווה שהדבר ישתנה. לימודי האנטומיה, הפיזיולוגיה והתזונה חשובים עד מאוד ואני רואה זאת כהכרח MUST. לא רואה במקומות שמכשירים ביום אחד להיות מדריכי ספינינג כמקומות ראויים. ממש לא!

כדאי שנשים דברים בפרופורציה

אתם באמת חושבים שישנו פער בין מדריך ספינינג שלמד חדר כושר (ויודע איפה נמצא שריר הקולטימוס פרצימוס) לבין כזה שלא למד אנטומיה, אבל מבין היטב על אילו שרירים עובדים בכל מנח, מבין את העקרונות הבסיסיות בפיזיולוגיה של המאמץ, פתוח ללמוד ולהתעדכן? אל תהיו מרובעים.

אני חושבת

שיש המון הבדל בין מה שמסוגל מדריך שהוכשר להיות מדריך חדר כושר להעניק למתאמנים שלו לעומת אחד שלא הוכשר ולאו דווקא בגלל שהוא יודע איפה נמצא גלוטאוס מקסימוס אלא יותר בהקשר של ידע שאפשר להעביר בנושאי תזונה , קניזיולוגיה , פציעות ספורט , ועצימות של אימונים. מדריך שהועשר בכל הידע הזה יביא תוצאות ברורות יותר ומשופרות יותר לטווח הארוך לקבוצת המתאמנים שלו. אני חלילה לא מזלזלת במדריכים הפתוחים ללמוד ולהתעדכן ומבינים עקרונות בסיסיים אבל אני חושבת שאלה שבאמת דואגים להעשיר את עצמם כמוך הם במיעוט. ומי שבאמת רוצה ופתוח ללמוד ולהתעדכן שיילך ויעשה את הקורס של מדריכי כושר בוינגייט ולו רק בשביל ההעשרה העצמית ויווכח עד כמה הערך המוסף הוא גבוה. ד.א. שלום ונשיקות לכל המבלים והחוגגים והנופשים ולכולם בכלל.

KESSEM10

New member
אני לא חושבת...

אני בטוחה!!!!! זה גם עושה את המדריך - למדריך מקצועי בעל יכולת לתכנן את השיעור טוב יותר, שמבין מה קורה לגוף מבחינה פיזיולוגית בשעת מאמץ, להבנה מעמיקה תוך כדי צמצום פגיעות. הבנה מעמיקה בנושאים שציינת הם הכרחיים וזה לא עניין של ריבוע, אלא של MUST ושל אחריות מול המתאמנים שלנו.

יש לי טיפה ניסיון והבנה

הקורלציה בין הכשרת המדריך של חדר כושר לבין תיכנון ומערך האימון היא מיקרית בהחלט. הכל תלוי במיבנה האישיותי ובידע הנצבר בנושא הספציפי של הספינינג. אני חושב שזה חשוב, הוגן כלפי המתאמנים, אך לא הכרחי אם המדריך מספיק אחראי ורציני.

KESSEM10

New member
איך...

אבל איך...המדריך אחראי ורציני באם אין לו שמץ של מושג בנושאים כל כך משמעותיים לתכנון האימון? ואני לא מתכוונת רק למדריך חד"כ, אלא גם למדריך אירובי שעברו שניהם הכשרות מתאימות וזהות בתחום העיוני. מיבנה אשיות וידע בספינינג תוך כדי ניסיון אינו מבחינתי שקול ללימוד פורמאלי בתחומים הרלבנטים הכוללים מבחן והסמכה.

KESSEM10

New member
שאלה רצינית?

לא...כי אצלי 5 דקות מצב 3, 4 דקות מצב 2, 3 דקות מצב 1 10 דקות ישיבה והשאר לפי האוירה נו באמת....יש מטרות לכל שיעור ואתה בטח יודע על מה אני מדברת. איך מדריך ללא ידע בנושא יכול לבנות את השיעור כך שבאמת המתאמנים יגיעו למטרות? למשל - כוח + מהירות תוביל לסיבולת שריר - כיצד אשיג זאת? אילו סטים? כמה סטים כאלו? כמה מנוחה בין הסטים? לדעתי על מנת לענות על השאלות הללו צריך לדעת מה קורה בגוף בשעת מאמץ. סתם דוגמא

לא שולל את קביעתך

אבל רוב האנשים פה יכולים מהר מאד לזהות אם למדריך מולם יש מושג או לא. לדאבוני חלק גדול ממדריכי החאפלות והמסיבות שנתקלתי, היו בוגרי וינגייט, ולא רק חד"כ.

Gspin

New member
את מדברת על תורת האימון

של האופניים. לא הייתי נותן למדריך חד"כ לבנות תוכנית אימונים להליכון.

ennicka

New member
../images/Emo46.gif עכשיו אתם כבר מתחילים להרגיז

אותי.. אני מבינה שהחוק הולך להשתנות, ואז מדריך ספינינג יצטרך תעודה נוספת. עד כאן רות. אני שומעת אתכם מתווכחים על הצורך בה ועל סוגי הכשרות למדריכי ספינינג. עכשיו כמו שאני מבינה את זה, החוק בא להגן/לעזור להדיוטות כמוני (ואני עוד רואה עצמי ככזו בתחום זה...) להבחין בן המוץ לתבן. או במילים אחרות, באין לי יכולת אחרת לקבוע איזהו מקצוען, ומאחר ואי אפשר לסמוך תמיד שהמדריך יהיה אמביציונר ולומד לבד כפי שתארו מייקי, מדד התעודות אמור ליישר קו ככל האפשר בעניין. נכון, אוכל "ליפול" על מדריך עם כל התעודות שהוא על הפנים, אבל לפחות זה יתן כיוון. משהו כמו, שאפשר כל החיים להתלוות לרופא, ללמוד את סודות המקצוע ולהיות רופא בחסד, אבל עדיין כחולה שלא מבינה ברפואה, אנסה לחפש רופא עם תעודה והמלצות כדי להבטיח שלא תהינה בעיות ואהסס ללכת למי שלמד לבד. בקיצור אני שואלת אתכם: מה אתם אומרים בעצם? שהתעודות שעומדות להדרש בחוק לא יתנו שום מדד למה המדריך יודע? יש תעודות אחרות שכן יתנו? איך שייה תועה כמוני תוכל לזהות מדריך טוב אם כן?

Gspin

New member
בקצרה

ספינינג "הומצא" על ידי רוכב שתנאי מזג האויר הקשו עליו להתאמן בחוץ. מכך נובע, שספינינג הוא איזשהו סוג של אימון על אופניים. לאימונים על אופניים, כמו בכל ענף ספורט אחר, יש תורה. לא לומדים אותה בקורס מדריכי חדר כושר/ אירובי. גם לא לומדים אותה על רגל אחת בקורסי ההסמכה של הספינינג, אבל בטח שיותר מקורסי ההסמכה לחד"כ/ אירובי.

למעלה