ואחרי שגמרנו להאכיל את הטרולים...

ואחרי שגמרנו להאכיל את הטרולים...

הגיע הזמן להביע את דעתי בנושא הבחירות וההשתתפות של סיגל. אבל לפני זה הערה לסדר: כל האלמנות שחושבות שסיגל צעירה מידי, שזה לא בסדר שהיא עדיין לא אלמנה (סתאאם. מאחל לך הרבה אושר בחיי הרווקות, וגם בחיי הנישואין אם וכאשר), ושלא ברור איך זה שבגיל שלושים היא "רק" מנהלת פרוייקטים ולא מנכ"ל (באחת החברות הכי גדולות בעולם) - נא לשמור את הערותיכן לעצמכן. כנ"ל כל אלו שחושבות ש"למה להתמודד אם אין סיכוי" וש"הפסד בבחירות זה פאדיחה". אין לנו שפה משותפת, ואין לי שום עניין ליצור אותה בדיון הזה. הדברים שלי מכוונים רק למי שחושב שסיגל היא כן מתמודדת לגיטימית וראויה. סיגל, את לא צריכה להתמודד בבחירות מסיבה מאד פשוטה. התמודדות של יתום צה"ל בבחירות נותנת לגיטימציה לכך שארגון האלמונות יכול וצריך להיות הארגון היציג שלנו. ואין שום סיבה שזה יהיה כך, ואין שום דרך להפוך אותו לכזה. ראשית, אם אנחנו חושבים שליתומים צריך להיות ארגון נפרד, אז צריך לעמוד מאחורי זה. זה עניין של אינטגריטי. לא יתכן לקבוע לדרוש ארגון נפרד תוך כדי השתתפות בארגון הלא-נפרד. צריך להגיד במילים ברורות: אלמנות ויתומים זה לא אותו דבר, אנחנו רוצים וצריכים ארגון משלנו. כל זמן שאין לנו ארגון משלנו אנחנו לא מיוצגים. נקודה. השתתפות בבחירות משאירה תחום אפור שלפיו לכאורה ארגון האלמנות מייצג גם אותנו. אח"כ לא יוכלו להיות לנו טענות על כך שנאווה/פנינה/מישהי אחרת לא מייצגת את האינטרסים שלנו כראוי. כי הרי לכאורה אנחנו "בחרנו" בה. מה שמביא אותי לנימוק השני: הבחירות הן מראש מפלות את קבוצת היתומים. התקנון של הארגון מאפשר רק למספר מוגבל של יתומים להשתתף (רק אלו שהם מתחת לגיל שלושים). היחס של ועדת הבחירות הוא כאל ילדים מפגרים (מה פתאום שולחים את ההודעה לבית של ההורים? קודם שיתחילו לשלוח לשם את צווי המילואים, הדרישות לתשלום ביטוח לאומי ומס הכנסה והתביעות מההוצאה לפועל. את כל אלו שלחו לי לכתובתי המעודכנת במשרד הפנים גם לפני שעברתי את גיל שלושים). גם הסכום לתשלום הוא כזה שאנשים בני פחות משלושים יתקשו לשלם (והאמהות שלהם אולי ישלמו להם רק אם הם יצביעו בשביל מי שאמא תגיד). מצטער, זאת לא התמודדות הוגנת. ואל תקשקשו לי על החוק, כי זה לא קשור. החוק קובע מה המדינה צריכה לתת. תקנון הארגון יכול לקבוע אחרת. הוא יכול לקבוע שכל היתומים יכולים להיות חלק מהעמותה, והוא לא עושה את זה כדי למנוע מאנשים ראויים להתמודד. לכן אני אומר שסיגל לא צריכה להתמודד, ושיתומים בעלי זכות בחירה צריכים לשים פתק לבן.

יקירי וידידי

קודם כל תודה על המלים החמות
לשאלתך, לפעמים צריך לעבוד עם המערכת ולא נגדה, אבל אני מבינה את דעתך. אין ספק שיש בעיות, אף אחד לא חשב שיבוא היום בו יצטרכו לפנות ישירות ליתומים אז מי בכלל טרח לשמור על קשר ישיר עם יתומי צה"ל וזו אכן בעיה קשה, המצב דומה יותר כרגע לארגון אלמנות צה"ל והילדים שלהן. אני מבטיחה לך שכל נושא שהעלת ממש לא חמק מעינינו.

למעלה