ואי פורום ענק

KoSeMeT

New member
ואי פורום ענק

לא יודעת כמה אני ארשום פה כי אני לא בדיוק צלמת אבל לקרוא הרבה אני בטוח אקרא. קבלו ח"ח!

pinoki

New member
את לא חייבת להיות צלמת...

קודם כל
ברוכה הבאה... דבר שני... הפקת וידיאו זה כל מה שכרוך בזה... צילום עריכה בימוי ו הפקה... אז.... נשמח לראות אותך כותבת כאן גם כן.

LoLo16

New member
נצל"ש.. סליחה ../images/Emo9.gif

לא רציתי לפתוח הודעה חדשה..
כרגע סיימתי להכין קליפ, אחרי שעבדתי עליו היום 7 שעות, ושמרתי אותו בתור MPEG, כי זאת איכות מעולה. אבל הבעיה היא שאני רוצה שיוכלו להוריד את הקליפ מהאתר שלי, ומאחר שהקובץ הוא 33MB- זו בעיה..
רציתי לשאול לאיזה סוג קובץ אתם ממליצים להמיר את הקליפ בכדי שיוכלו להוריד ולראות אותו באיכות סבירה, וגם איך להמיר אותו..
מצטערת אם זה לא הפורום המתאים לשאלה..

MaSTeRLou

New member
MPEG הוא בחירה מצוינת לאינטרנט

היתרון המשמעותי ביותר שבו הוא היכולת של גולשי האתר לנגן חלקים מהסרט שכבר הורידו, תוך כדי ההורדה עצמה. היתרון הזה הופך להיות משמעותי כאשר מדובר בסרטים בנפחים גדולים, או לבעלי מודם 56K סטנדרטי. מכיוון שMPEG הוא מקודד LOSSY, הורדת נפח הקובץ תעשה ע"י הורדת האיכות (מתבטא בטישטוש ושמיטת פרטים מהתמונה, וירידה באיכות הקול). לחלופין, ניתן גם להקטין את גודל התמונה המתנגנת. ישנם עוד מספר פרמטרים הניתנים לשינוי, אבל כאמור - לכל דחיסה נוספת של קובץ יש מחיר שמתבטא בעיקר בירידת איכותו. תוכנת Tsunami MPEG תעשה בשבילך את העבודה הטובה ביותר במקרה הזה. תצורת העבודה בה פשוטה מאד, מכיוון שניתן להשתמש בה באשף שידריך אותך מה לעשות ולשנות, בשביל שהסרט יתאים בדיוק לצרכים שלך. התוכנה/מקודד היא חונמה, וניתן להוריד אותה מכאן. דרך העבודה המומלצת לדעתי היא יצוא קובץ באיכות מלאה מפרימייר, ואז שימוש בדחיסה של Tsunami. ישנם עוד מספר מקודדים טובים בשוק, שיעשו עבודה נאה, ועם זאת גם יקטינו את נפח הקובץ ביחס טוב לאיכות. הידועים והטובים הם Divx והחדש יותר xVid. שניהם נעשים פופולריים יותר ויותר. החסרון בהם - הצורך מצד הגולש להתקין את המקודד (רכיב הDecoder שלו) על המחשב שלהם.

GGOODD

New member
אהבתי את ההשקעה בתשובה קבל ח"ח

אתם גם יכולים ללמוד ממנו ילדים!!!!! (במבטא מורתי מתנשא)

AeroPeek

New member
~~~>

אהלן רועי.. תמיד אפשר לזפזפ את ה-DIVX/XVID (שמועדף עליי אישית) ולצרף בזיפ את ה-Decoder בהתאם לגירסא של המקודד. חוצמזה שיש עוד כמה פורמטים של מיקרוסופט שלא מצריכים הורדת מקודד עם דחיסה גבוהה... אבל עדיף שלא נעלה אותם בכלל מסיבות ששנינו יודעים

למעלה