ואלה שמות בני ישראל הבאים מצרימה...

RichardSmith

New member
ואלה שמות בני ישראל הבאים מצרימה...

בדיון הזה אני רוצה כמה מטרות עיקריות. השאלה הראשונה אשר מבקש אני שתענו היא כדקלמן: מה גרם להוריכם לבחור את שמכם (או במידה ואתם בחרתם, מה גרם לכם)? ידיד משכבר הימים, דרור, חושב שיש קשר בין שמו לתכונות האופי אשר משותפות לכלל ה`דרורים` באשר הם. הוא עדיין לא נתקל ב`מאיה` מכוערת (כמובן על סמך טעמו). הוא מספר שעשו בדיקה בצבא ובלי הגבלת הכלליות, לשם `אורטל` יש קבא נמוך מהממוצע... הורים בוחרים את שמות ילדיהם לפעמים בדרך די שרירותית, מילה שיש לה משמעות עבורם, אבל לא משהו מחוייב, למשל `נגה` שהרי היא יפה. (אלת היופי היוונית). במשפחתי הצנועה, אבי בחר את השמות, הוא גדל בבית דתי, יצא בשאלה, חזר בתשובה ויצא שוב לפני הולדתי (בערך). סבי בא אליו בבקשה שיבחר שם מהתנך מכיוון שהייתי הזכר הראשון (יש לי אחות גדולה בכורה). אבי ישב וחשב ומצא פתרון: הוא החליט לקרוא לי `אדם` על שם האדם הראשון שלא היה יהודי. לפי המסורת, אברהם הוא היהודי הראשון (או השני כי יצחק היה הראשון ורק אחר כך אברהם עשה לעצמו ברית מילה...). אז, לקיצור העניין, שמי הוא בדיחה על חשבון סבא שלי.
מה עוד רציתי לכתוב... יש את עניין עברות השמות. כאשר יהודי אירופה עלו לארץ, הם נפרדו במקצת מהמסורת ע`י החלפת שם המשפחה, ברוג הפך לברק, פיינסילבר הפך ללב ארי. למה? ככה. בלי הרבה היגיון.
בימי הביניים בכלל לא היו שמות משפחה באירופה. אנשים קיבלו שמות משפחה מעיסוקם או ממקום מגוריהם. קצת קשור לעניין, גם לא היו חתונות במעמדות הנמוכים, רק לאצולה. בעיקר לשם הסדרת הרכוש, הרי אצולה משמע בעל אדמה. במקרה ואתם לא רוצים לפרסם את שמכם, זה גם בסדר.

mantrix

New member
אם אני לא רוצה לפרסם את השם

אפשר להסביר איך בחרתי את הכינוי בפורום?

RichardSmith

New member
אה, כן.

רציתי לציין זאת גם. אתה מוזמן לעלות כל מה שעולה בדעתך במסגרת הנושא הזה. כמובן שזה גם עבור כל אחד אחר שקורא זאת.

איפי1

New member
לי קוראים...

שם ראשון על שם חבר של אבא שלי שנהרג, ושם שני על שם סבתא שלי. והשם משפחה שלי הוא בכלל ראשי תבות של סבא רבא של סבא שלי או משהו כזה.

mantrix

New member
מה עולה בדעתי במסגרת הנושא הזה

מבלי לציין את שמי, אנסה לענות על השאלון שלך... מה גרם להורים לבחור את השם שלי: לפי מה שסיפרו לי, הם נתנו את המטלה לסבתא שלי ואחותי, והן בחרו אותו. לא זוכר שאי פעם הבנתי את השיקולים. לא השם ולא שם המשפחה שלי עוברתו רשמית כאשר עליתי לארץ. בארץ אני משתמש בשם אחר, טיפה שונה מהשם המקורי, בנסיונות לעברת את השם בעצמי בזמן ביה"ס היסודי. כעת אני משתמש בשניהם לסירוגין. וכן, גם לי נראה שיש מכנה משותף לכל האנשים בעלי אותו שם, אבל מעולם לא בדקתי את זה בצורה מדויקת על קבוצה גדולה. לגבי הכינוי שלי כאן בפורום, שהוא אחד מהכינויים הרבים שלי באינטרנט, הגעתי אליו בצורה מעניינת. חיפשתי לקנות משחק מחשבה במתנה, והגעתי למשחק Tantrix. http://www.tantrix.com/ אהבתי מאוד את המשחק, וניסיתי להרשם עם הכינוי הזה אבל הוא היה תפוס. אז בחרתי בשילוב של זה עם matrix, כלומר mantrix, שזה בעצם גם שילוב של man ו-trix (tricks)

alana

New member
הגיגים שונים

אני לא חושבת שלכל האנשים עם אותם שמות יש אותן תכונות. אני אכן מכירה מאיה מכוערת :) אבל הרבה פעמים שם מוזר משפיע על בנאדם ואיך הוא מתנהג, כי הוא צריך להתרגל לשם.לאח שלי יש ידידה בשם טופי. טופי זה קיצור של תופח (סוג של פרח, מבוטא tofach). לא פשוט להסתובב עם כזה דבר. לי קוראים רוני, בלי באמת הסבר חוץ מזה שזה נשמע יפה. כמעט קראו לי אילאיל, שזה שם משירי טשרניחובסקי, נורא רומנטי, אבל בעל צליל מעצבן אימה, לא? הכינוי שלי באינטרנט יותר משעשע. אלאנה היתה דמות שלי במשחק תפקידים. תמיד היתה לי נטייה לבחור לדמויות שלי שמות בעלי הברות פתוחות, עם נטייה עוד יותר קשה לאותיות נ' ול' בשם. אולי אלה נשמעו לי שמות עדינים ומתאימים לבחורות במשחקי פנטזיה. יום אחד הגעתי לאלאנה, והקבוצה שלי פרצה בצחוק והודיעה שזה פשוט הטמפלייט לכל השמות שאני בוחרת (מה שבאמת נכון, אם תסתכלו על האותיות בו). הניק הזה בד"כ פנוי, ולכן שמרתי עליו.

sagima

New member
הארנב הזה מעצבן אותי!

ויש רק דבר אחד לעשות איתו:
aa ===1=== (\__/) (o_O ) ____ (> < ) ===2=== (\__/) (o_O ) ____ (> < ) ===3=== (\__/) (o_O )__ (> < ) ===4=== (\__/) (o_O ) (> < ) ===5=== (\__/) (o_O ) (> < ) ===6=== (\__/) (> < ) (o_O )​
עכשיו תריצו את זה מהר ותראו איך עורפים לארנב את הראש.

alana

New member
הארנב ישתלט על העולם, וגם עליך!

סתם, הוא משעשע ומסורת מחברה טובה שעבדה בצ'קפוינט. אם מיילי עבודה בצ'קפוינט חיו איתו, גם אתה יכול.

שמות

לשם שלי אין ממש סיבה, חוץ מזה שהוא יפה. אבל לאחים שלי יש מיליון סיבות. אין לי כוח למנות את כולם... בסה"כ יוצא שהשמות שלנו הם די לפי סדר הבריאה: אור, אדמה (ניר), צמחים (מורן), חיות (אני), שבת (נועם). נחמד, לא? כמובן שזה לא היה בכוונה תחילה... שם המשפחה שלי הוא ע"ש סבא וסבתא רבא שלי ז"ל, שינו אותו משם לועזי. לאמא שלי יש 2 אחיות ואח אחד, אבל הוא עיברת את השם. הוא בעצם לא תירגם את זה, אלא תירגם את ההפך... אבא שלי נקרא ע"ש סבא שלו, שנקרא ע"ש סבא שלו, שנקרא ע"ש סבא שלו, שנקרא ע"ש איזה רב חשוב. זה די מצחיק, לא? חברה שלי מספרת שהאחיות שלה רצו שיקראו לה ע"ש איזה בובה שלהן. כשההורים בדקו ומצאו שהשם נמצא בתנ"ך, הם הסכימו. זה די מבאס, להיקרא ע"ש דובי, לא? בלי קשר לכל מה שאמרתי, אומרים שרוח נבואה נזרקת בהורים כשהם קוראים לילד בשם. אז אני מניחה שאין מישהו שבכלל אין לו סיבה. ובקשר לכינוי שלי, השם אומר הכל, לא?

mantrix

New member
מאמינה בגלגול נשמות? ../images/Emo3.gif

האם זה אומר שקיבלת את המחוננות ממישהו אחר לפנייך?

pieceofmadness

New member
הסבר צנוע

אז איך נתקעתי בתור POM?? טוב, זה קרה לפני יותר משנה, כשהיינו באיזה מופע סביר של להקת רוק מיוזעת במיאמי. בסיומה, כשהאוירה כבר היתה שובבה בעליל, ניגש הסולן לאחד החבר'ה - הוא חשב שאני לא שומעת ושאל אותו מי אני (איך יכל לנחש שיש לי אוזניים של ELF?). שמעתי את ההוא עונה בעזות מצח: Oh, you mean that Israeli kid? By God, don't you reckon with her, she's a bewitching piece of madness...." הסתובבתי בחצי חיוך (כי לא מנומס לצותת לשיחות, אז החלטתי להתערבב) ואמרתי "not that bad", ומאז נוצר בינינו קשר די מבודח. אני קניתי את הכינוי, למרות שאותו סולן כבר מזמן מתייחס אלי בתור PUREMADNESS

למעלה