``ואל אישך תשוקתך`` פרשנות מענינת.......

``ואל אישך תשוקתך`` פרשנות מענינת.......

אדם ברוך מעריב יום ו`. אחד בשם ר` חיים בן עטר טוען כי לאחר פרשת פרי העץ אלוהים גזר על האשה כי תשוקתה לא תושלם. הכוונה היא האיש ישבע בתשוקתו והאשה לא....... חוסר שאין להשלימו.... מתוך אדם ברוך.. מישהי/הוא חושב אחרת?

moshe626

New member
תגובה

``אחד בשם ר` חיים בן עטר .....`` - הא ? התעלית על עצמך .... צא ולמד ..... הפרוש מעניין, אך לו היית מבין יותר בקריאת פירושי תלמוד, היית מבין שאין הכוונה דווקא לתשוקה מינית, אף כי יתכן שמדובר גם (בין היתר) בתשוקה מינית.

נאוהה

New member
דן הנאהה

אני לא מוצאת מה מעניין בפרשנות זו. אני חושבת שזו זוית נרקסיססטית, סדיסטית שטלתנית של ``גבר`` על נשים וגם ניצול. אודה לך אם תראה לי זויות נוספות אולי מענינות יותר! טובות יותר? או העולם שלנו הנשים צריך להיות עולם של סבל כזה!

הקצין

New member
פרשנות ...

מענין לראות פרשנויות שונות ומשונות .......... עשר אנשים עשר פרשנויות ........ ואולי ... תשוקתה של האשה ממבטו של גבר שלא יודע ולא מכיר את האשה ??? ואולי ... כי אשה היא הרוחנית יותר ... ואולי ... גם לא נדע ? ומי חכם וידע ??? קצין וג`נטלמן

sheva.zafrir

New member
ואל אישך תשוקתך

רצה לומר ``ואל אישך תשוקתך`` במטרה שתשוקתך תוגשם אצל אישך. במילים אחרות ואל אישך הפני את תשוקתך כי הוא זה אשר יגשים אותה ושם תמצאי את מימושה של התשוקה

קים

New member
פשוט תירוץ

פשוט תירוץ אומלל של מישהו שלא ידע ולא יכל (כפי הנראה) להביא את אישתו לאביונה... וקל היה לו לאומלל להטיל האשמה על זה או אחר. מקוה שלא יהווה תירוץ ומפלט לאלה שאינם יודעים את המלאכה!! קים

למעלה