ואם בפאולו קואלו עסקינן

ToryMaster

New member
ואם בפאולו קואלו עסקינן

המון זמן עבר מאז שקראתי את יומנו של מכשף, שמספר על מסעו בדרך סנטיאגו, אבל אני חושבת שכל מכשף/פאגאן שמכבד את עצמו צריך לקרוא את הספר. כנ"ל לגבי שאר הספרים שלו, לקרוא פעם אחת, ואז שוב, ואז שוב, ושוב, ולהתאהב

יומנו של מכשף הוא ספר חביב מאוד

ולדעתי, יש שם רמזים שיכולים להוביל את מי שירצה להשקיע זמן, לאותו בחור שלימד אותו (זה רק כולל נסיעה קצרה לספרד, או נדנוד מתמשך לאיזה ארגון ספרדי
הכל בתנאי שהוא לא שינה שם דברים במתכוון). התרגיל האחרון הוא משמעותי מאוד.

ToryMaster

New member
חיפ

להגיד חביב מאוד על ספר של פאולו קואלו זה כמו כמו להגיד שאתה מכשף מתלמד בערך

אני אומר "חביב מאוד"

כי אני בטוח שקואלו מסוגל ליותר - אבל כדי למכור את הספרים שלו לקהל יעד נרחב, הוא נאלץ להתפשר והוסיף ניחוח מאוד "שפנפני" לספרים שלו, קרי - "ניו אייג'י".

ToryMaster

New member
ברור שהוא מסוגל ליותר

אף אחד לא מממש את הפטנציאל המלא שלו, אבל אני עדיין חושבת שהוא הסופר הכי מוכשר שקראתי אי פעם, וקראתי הרבה

זה לא מבחינת מימוש פוטנציאל

מלא, אלא שאני די בטוח שהוא מתפשר מתוך בחירה על רמת הספרים שלו כדי לפנות לקהל רחב יותר. לא שזו לא רמה גבוהה גם כך, היא די גובהה, אבל אני אישית מעדיף דברים עם יותר בשר...

ToryMaster

New member
ובתור דוגמא?

אני אהבתי את הרמיזה הפאגאנית הסמויה בחלק מהספרים שלו, עוד לפני שהגעתי אליכם

ToryMaster

New member
אמממם

מתביישת להודות שאין ל ימשוג מי זה, תן לי שם של ספר טבו שלו ואני אדאג שאבא יביא את זה לספריה

suki da yo

New member
יש עליו הרבה דיבורים

בפורום ספרים, אבל האי של יום אתמול, שניסיתי לצלוח בכל כוחי, היה ממש מבאס. אני מתכננת עכשיו על שם הורד.

hadaraviram

New member
שם הורד

הוא אחד הספרים הטובים שקראתי מימיי. אקו הוא היסטוריון ופילוסוף בהכשרתו, ברמה הגבוהה ביותר. ההשוואה בינו ובין קואלו נראית לי ממש לא ממין העניין. זה האנדרסטייטמנט של העשור. זה ממש כמו להגיד שישעיהו ליבוביץ קצת יותר ממצה את הפוטנציאל שלו מיעל בר-זוהר (בלי, חלילה, לעלוב ביעל בר זוהר). מי שמעניין אותו, כדאי להתחיל ב"שם הורד". "המטוטלת של פוקו" הוא ספר סבוך מאוד על אקדמיה וחיפוש ידע, ו"באודולינו" היה פחות מוצלח מקודמיו. מי שרוצה להעמיק ב"שם הורד" ברמה הסוציו-פילוסופית, ימצא כאן חומר מעניין: http://www.csuohio.edu/english/earl/nr0index.html.

חס וחלילה!

לרגע, ולו לרגע, לא השוויתי ביניהם. אמרתי שאני מעדיף את אקו על קואלו, זה הכל.

suki da yo

New member
טוב, אז אני כבר לא יכולה להתחמק

אני פשוט אאלץ לקחת את עצמי בידים ולהשיג את שם הורד, מזמן לא שמעתי כזו המלצה חמה על ספר:) אגב, מישהו פה מכיר את מרגרט אטווד? היא נוטה מאוד לאזכר איזכורים שונים לנסתר ולפעמים לעבודת אלילים שונה:) סופרת מעולה, בלי קשר, אבל מעניין. ואם אנחנו כבר בנושא, גם ג'יין אוואל, שכתבר את סדרת שבט דוב המערות, מאור נהנתה לתאר מערכת אמונה שבה אלה- האם שהיא האלה היחידה, בוראת ויולדת והורגת. נראה עם עוד ספרק בעל גוון פגאני-מה יעלה לי לראש...

hadaraviram

New member
שבט דוב המערות

אחחח... כמה ויכוחים היו לי עם אנשים על סדרת הספרים הזו, שאני ממעריציה המושבעים. מעבר לעניין הפאגאני מטריארכלי, הספרים מבוססים על מחקר מעמיק מאוד בפרהיסטוריה, ואפשר ללמוד מהם ה-מון.

ToryMaster

New member
אהמ

"בכוחו ובאהבתו של ראם, הריני מושח אותך למאסטר ולאביר במסדר, מהיום ועד יומך האחרון עלי אדמות. ר' לרצינות, א' לאהבה ומ' למחילה" יש גם המשך בלטינית. אני חושבת שזה גם ראשי תיבות של רצינות אהבה ומחילה וגם שם של מישו, מקים המסדר בטח, מעין אליסטר קראולי.

Nizzan Cohen

New member
בגדול...

הספר חביב. קראתי נהנתי. חלק מהטכסים שם באמת מועילים ומקדמים. מחלקם העדפתי להיתרחק. ובכמה מהם החלטתי לוותר על המילה "ראם" שככל הניראה אומרת משהוא - ואני לא יודע מה. התרגיל שבאמת אהבתי הוא תרגיל "ההליכה של ראם". מאוד מהנה כשיש זמן

suki da yo

New member
אולי את יומנו של מכשף

ואולי אולי את האלכימאי. אבל פאולו קואלו בכלליות לא עושה לי את זה, וגם לא גבי ניצן ושאר מבטיחי פילוסופיות-החיים האלה. אני מעדיפה לקורא ספרות רצינית, ולמצוא את פילוסופית החיים שלי בעצמי.

ToryMaster

New member
אני אל מחפשת פילוסופיית חיים דרך

קואלו, למעשה, חוץ משלווה מוחלטת (שאת זה אני גם מקבלת, מעין טראנס שכזה) אני אל מחפשת כלום בקריאה (אלא אם זה ספרי מתכונים, ששם אני מחפשת מתכונים)

kitiara 6

New member
לגביי פאולו קואלו ....

אני יכולה להגיד רק דבר אחד... הבן אדם גאון.. הספר הכי טוב שלו שקראתי אי פעם זה "ורוניקה מחליטה למות" ויקי אני ממליצה לך עליו בחום!

למעלה