ואם יהודי נותן תעודת עניות לדת...?

א פאר

New member
ואם יהודי נותן תעודת עניות לדת...?

כשהחלטתי ביום בהיר אחד לקום ולבדוק על דת ודתיים ומה שביניהם גיליתי שהדרך לא קלה.. שמעתי הרצאות.. התווכחתי ועשיתי חיים לא קלים בכלל למרצים.. סיפרו לי על אמונה בקל אחד.. הציגו בפני דמות של יהודי אמיתי.. כזה שמאמין.. חיפשתי את הסדקים שבאישיותו.. גיליתי שאין רבים אבל המועטים נראו לי אז כמרכזיים ובולטים מאד.. אחד מהם זה ההתנזרות של אותו יהודי מכל הסובב.. מכל מה שמתחדש בעולם.. אמרתי לעצמי, אריק תראה להם שאתה גבר.. מצאת משהו, לך על זה עד הסוף עד שהמרצה יאבד את הלשון.. ואני יודע לעשות דברים כאלה כשאני רק רוצה.. (; קמתי ושאלתי ולא הסכמתי.. הוא הסביר שהיהודי המקורי פתוח מאד לאחר.. לשונה.. עובדה שהוא, המרצה, עושה מאמץ ויושב כאן ללא תמורה.. חוץ מחלוקת ביתו עם חברה כמוני תינוקות שנשבו.. ו/או אכולי תאוות.. בשבתות ללא תמורה.. רק שאין לו צורך בהרצאות מסוג הפוך.. כי אדם לא נכנס להרצאה אלא אם כן יש סיכוי שזה יוסיף לו משהו.. ליהודי המקורי לא חסר דבר.. דווקא בגלל שהוא משוכנע שאיש באמונתו יחיה, הוא דבוק באמונתו יומם וליל.. ודווקא הוא - כמוני כיום, זה שמוכן לשמוע כל דעה.. נראה מי משכנע אותי נגד בורא עולם.. (; אגב, על הפסוק איש באמונתו יחיה יש המפרשים.. הווה מחבק כל יהודי באשר הוא.. (; שזה אני.. נ.ב. אני מבטיח בל``נ לשוב ולהגיב לכל תגובותיכם המחכימות.

ortal48

New member
ואי אתה מזה לא מובן לי!

מהמשפט הזה בערך:"אמרתי לעצמי, אריק תראה להם שאתה גבר.. מצאת משהו, לך על זה עד הסוף עד שהמרצה יאבד את הלשון "...והלאה לא הבנתי כלום!!! אז בקשר למה שרשמת לפני... היהודי החרדי הוא לא מתנתק מהסביבה שלו אלא להיפך!מרגע שהוא קשוב לדת יותר..הוא נהפך לאיש משפחה ... איש רגוע ושקול.. ולא אחד שבורח לשנה שנתיים לחו"ל בכדי "לחיות את החיים" כי החיים האמיתיים הם העבודה,הלימוד המשפחתיות... ולקיחת האחריות- מה שאומר בגרות היחיד שבורח ומתנתק מהחיים אלו בדר"כ החוזרים בתשובה שמרגישים איזה שהוא צורך להיתגונן מכל הסובב אותם והפיתויים שעומדים סביבם.. והם עושים את זה כי יש שם את המשפחה והחברים שדואגים ומנסים "להציל" אותו מההתקרבות הזאת לדת משום שהם לא מבינים מה באמת הולך שם ..הם כמוך חושבים שהוא הולך להתרחק מהם ולהיות לבדו.. ויש את כל הדברים הקלים והנגישים לכאורה..שכשאתה מתחזק זה כבר הופך להיות אחרת לכן יש את הצורך להיתרחק מחיי ההמולה ולהיתכנס (לפחות בהתחלה) בתוך עצמך ולהיתבונן עמוק בלי מפריעים חיצוניים!! ורק אחרי שאתה בטוח בעצמך אתה יכול לעמוד נגד כל מה שמנסה (ולא דווקא מרוע) לעצור אותך מלהתחזק!

למעלה