ואם כבר אמנזיאק ..

Major Thom

New member
ואם כבר אמנזיאק ..

תמיד חשבתי שיש בינו ובין קיד איי איזו הקבלה. פעם הצלחתי למצוא שיר מקביל לכמעט כל שיר .. הם שונים, אבל הם מקבילים. יש בזה משהו מיוחד נורא .. מסכימים? לא מסכימים? רוצים לסקול אותי (יותר מבד"כ)?
knives out

Fish in the sea

New member
הווו אני מאוד מסכים

וישנתי הרבה אחה"צ. שתי סיבות שמספיקות לי לפרט גם בטופיק הזה. (ונשאלת השאלה,מתי יצוץ סוף סוף שרשור בו אחליט לא לקחת חלק
) קיד איי ואמנזיאק.אמניזיאק וקיד איי.אני חושב שההקבלה בלתי נמנעת.אנסה לפרט שיר שיר,ולמרות שמייג´ור לא פירטה,אני בטוח שלפחות כמה מההקבלות חלפו גם במוחה. במושגים מוסיקליים וכלי נגינה אני חלש ביותר,כך שההשוואה הנ"ל היא הכל מלבד מקצועית.רק דברים שנשמעים לי באוזן המאוד לא מתקדמת שלי. שיר פתיחה: זה המקרה היחידי,שלא הייתי מתנגד להחלפה בין שני השירים. תסתכלו על משפט הפתיחה של puckt like sardines,לא היה קלאסי לפתוח איתו את קיד איי? אותו אלבום שכל העולם כ"כ ציפה לו ויצא 3 שנים ארוכות אחרי אוקיי קומפיוטר? "After years of waiting nothing came". איזה משפט חזק.לי נראה שזו יכלה להיות התחלה צינית מבריקה לקיד איי. בנוסף,everything in its right place ממש יכל להתאים לאמניזיאק לדעתי. שוב,אני מתכוון לליריקס,לא לצליל וכו´.כל דבר מונח במקומו הנכון, הוצאנו את קיד איי,עכשיו אנחנו מוציאים עוד אלבום תוך פחות משנה. הכל בסדר.כל דבר במקומו הנכון. Pyramid song-How to disappear completely ה-בלדות של האלבומים.פירמיד סונג,הסינגל הראשון מאמנזיאק ו"איך להיעלם לגמרי",אולי השיר בעל האופי הכי סינגלי מקיד איי.לראייה,הוא אפילו נכנס לקינקי לאב 4 בלי שהושמע בכלל ברדיו בישראל.אמנם באחד הפסנתר דומיננטי ובשני פריטות הגיטרה,אך עדיין,תפקוד כל אחד מהם כשיר אחד מתוך אלבום שלם-דומה להפליא. Treefinger-Hunting bears אין צורך לפרט יותר מדי.שני קטעים אינסטרומנטלים. שניהם,לדעתי,מאוד מתאימים לרוח האלבום.נסו לדמיין כל אחד מהם באלבום השני,ותראו כמה זה לא מסתדר.בחירות מבריקות של חברי הלהקה. שני קטעים שאסור לזלזל בהם. kid a-pull/pulk revolving doors מבחינתי,הם ממש מקבילים.אלו הם שתי הרצועות היחידות שאני ממש מתקשה להאזין להם.קיד איי מפחיד אותי(באמת),וזה עם הדלתות עושה אותי חסר שקט. שניהם וואנבי מקוריים וניסיוניים,שניהם אולי קצת יותר מדי בשביל אוזניי הרוקיסטיות.שוב,דעה אישית בלבד. optimistic-knives out שניהם שיר מספר 6,שניהם השירים הכי "להיטיים" בשני הדיסקים. אופטימיסטיק הוא פחות או יותר הסינגל הבלתי רשמי של קיד איי וקראתי שמרבית תחנות הרדיו בעולם אכן בחרו בו להיות זה שייכנס לפלייליסט שלהם. ביחס לשאר השירים,שניהם יחסית קליטים ותקנו אותי אם אני טועה- ההשפעות האלקטרוניות פחות מורגשות בשניהם. אגב,שימו לב מה הוא שיר מספר 6 באוקיי קומפיוטר. להיט או לא להיט?
morning bell-amnesiac/morning bell קצת מופרך,אני יודע...
life in a glass house-motion picture sountrack שתי הסוכריות.שניהם שירים ישנים שאיכשהו השתחלו פנימה. אני חושב שזה ממש מורגש.שניהם נשמעים מעט תלושים.אם כל קיד איי הוא מעיין יחידה אחת אז בין מורנינג בל למושיאון פיקטור אפשר לראות קצת שאריות דבק
.הוא איכשהו מסתדר עם שאר האלבום,אבל לא ממש. אותו סיפור עם חברו בית הזכוכית. שניהם אגב,מאוד מאוד יפים בעיניי,כל אחד בדרכו המיוחדת שלו. השירה של ט´ום בשיאה,ומשתלבת באופן מושלם עם כלי הנגינה,בעיקר בבית הזכוכית.זעקת הסיום של כלי הנשיפה באמניזיאק מקבילה מעט לנעימת הסיום של הצליל היפה והמוזר בקיד איי(לכל הנגנים:מה זה בדיוק?). באמנזיאק אגב,וויתרו רדיוהד על היידן טראק,וטוב שכך. זה של קיד איי,אם אפשר בכלל לקרוא לו טראק,אחד מהדברים המיותרים ביותר שאי פעם שמעתי.לא מתאים לרדיוהד,ונראה לי שם בעצמם הבינו את זה. זהו.אלה הדברים שאני חשבתי עליהם.שאר הדברים פחות מסתדרים לי,ולא רציתי סתם לכתוב דברים שאני לא עד הסוף מאמין בהם. לילה טוב
ודויטש,אל תקטול אותי בבקשה
.עשיתי כמיטב יכולתי.

a very strechy strech

כל ההקבלות האלו שמצאת, קלושות ביותר. כידוע, הילד אלף וחולה השכחה באים מאותם סשנים של הקלטות. זה לא שבאמנזיאק יש את השירים שלא נכנסו לקיד א´ בגלל שהם היו פחות טובים או משהו כזה, כמו שמספר אנשים טענו. הוקלטו בערך ארבעים שירים, והייתה מחלוקת בין חברי הלהקה לגבי אילו שירים ייכנסו לאלבום, מחלוקת אשר כמעט גרמה לפירוקה של הלהקה. בכל מקרה, הם ליקטו מספר שירים הנה, מספר שירים הנה, כך שכל הקבלה בין השירים, מקרית ביותר. כמובן, שכאשר מוציאים אלבום, צריך לחשוב טוב מאוד אילו שירים להכניס ובאיזה סדר, על מנת ליצור איזושהי תחושה של אחידות ו\או התגברות. קשר רציף או כרונולוגי, אם מדובר בקונספט אלבום, למרות שהללו של רדיוהד, אינם אלבומי קונספט בכלל. Pull/pulk - שיר מטומטם עם מילים גאוניות. המוסיקה שם פשוט מחרידה, ואני נוהג לדלג עליו. לחובבי האלקטרוניקה הכבדים אולי הם מתאים, אבל לי זה נשמע כמו צלחות נשברות וחתולים מייללים. Kid A השיר נשמע כמו יונתן הקטן בערך. לא שיר מוצלח מבחינתי, למרות ההישג של ה"תוכנה של ת´ום יורק למוסיקה אלקטרונית" ווואטבר. לא נראה לי שPyramid song ו how to disappear הם בלדות, אך ניחא. how to disappear, דרך אגב, שיר די ישן של הלהקה באותו מידה כמו Glass house ו motion picture soundtrac. ועכשיו, לקטילה!!! השתמשת ביותר מדי פרצופים. הסאונד בסוף של Kid A, אני לא בדיוק זוכר אותו עכשיו, האם אתה מדבר על השיר או על ההידן טראק? אי כך, דומני שזה אלקטרוני ותו לא, אבל יכול להיות שזה העוגב שמשומש לאורך השיר.

cut2

New member
דווקא knives out ?

בעיני ה"להיט" (נראה לי יותר נכון לשים את זה בסוגרים) האמיתי באמנזיאק הוא פשוט פירמיד סונג
הוא גם החזיר את רדיוהד טיפה לאמצע ולאמטיוי, בניגוד לקליפ (הביזארי) של נייבס אווט, שלא ממש הזיז לעורכי המצעדים שם, וגם לא לקהל. בכל אופן, מאוד מאוד אהבתי את ההודעה שלך
כל הכבוד.
Pull Pulk Revolving Doors
עושה דווקא

Idioteque

New member
מה פתאום!

pyramid song ממש לא להיטי! קצב לא אחיד בכלל, כניסה מפתיעה של תופי הג´אז בסוף.... ממש התפלאתי שעשו ממני קליפ. אחלה קליפ אגב
Beastie Boyz- Unite

ההקבלה היחידה היא אולי

זה שהם הוקלטו באותה נשימה ואפשר לפעמים לשמוע את זה, ואולי גם זה שהרבה מתייחסים לקיד איי ואמניזיאק כאלבומים שאחרי אוקיי קומפיוטר, כאילו שני האלבומים השונים, חוץ מזה לא מצאתי שום הקבלה. יכול שאני סתם לא רואה את זה, אולי תפרטי קצת, איזו הקבלה את רואה? np - the national anthem הדיון של היום על אמניזיאק עשה גם לי חשק לשמוע את כל קיד איי, האלבום שהיחס שלי אליו השתנה בצורה הכי קיצונית, מאכזבה וכעס עליהם, עד לזה שזה לפי דעתי אלבום מדהים. ועכשיו לקראת השיר הרביעי (שאין לי כוח להחליף לאנגלית ושישמע רע בעברית), אני אמשיך את השמיעה מתחך לפוך... לילה טוב.

Major Thom

New member
אממ ..

זה היה רעיון לא מאד מפותח אצלי, אבל משהו בסגנון של מה שדג-בים כתב .. שיש שירים שתואמים זה לזה, איכשהו. ואני לא חושבת שזה סותר את העובדה שהאלבומים הוקלטו באותו זמן. יכול מאד להיות שהחלוקה נעשתה איכשהו כדי ליצוטר הקבלה. יכול להיות שלא ושאני סתם מדמינת, אבל עדיין אפשר לראות את זה. ודויטש - תרגע. שיר מטומטם, יונתןהקטן .. לא הגזמנו טיפה ?
paranoid android

lide

New member
מפרט...

אמנזיאק ... קיד איי... על מה המהומה... אני לא מוצא שום דבר שמקשר את שניי האלבומים , שניהם שונים לגמריי, אח מהשני, למרות שהם הוקלטו במקביל, בקיד איי למשל יש תחושה של ריחוף, אמנזיאק יש תחושה של מועקה... סתם בלי לקשקש על המקלדת. CHARLIE HUNTER מומלץ למי שאוהב ג´ז.

Major Thom

New member
שוב, זה שהם מקבילים ..

לא אומר שהם דומים. להיפך, אפילו. זאת אומרת .. יש איזו התארמה בין חלק מהשירים שבקיד איי לחלק מהשירים שבאמנזיאק. העובדה שקיימת התאמה לא אומרת שהשירים האלה דומים בהכרח. תנסו להבין למה אנשים מתכוונים לפני שאתם טוענים שמה שהם אומרים זה "לקשקש על המקלדת"
doves - there goes the fear

Fish in the sea

New member
וברוח אמנזיאק...

אח שלי נתן לי במתנה היום את האוסף החדש קינקי לאב 4.הוא יוצא לחנויות ממש בימים אלו והוא בהחלט אוסף אלטרנטיבי למדיי. לצד כמה ללהיטי גלגל"צ שנטחנו כבר דק דק כגון im my place ן- sing, אפשר למצוא באוסף הזה הרבה דברים יפים שקצת יותר רחוקים מהרדיו הישראלי: doves,zero 7,mercury rev ו- elbow הם רק חלק מהדוגמאות. לתוהים למה אני מספר לכם את זה,מייד מגיע הקשר הרדיוהדי. בקינקי לאב הראשון זכינו לקבל את street spirit.בשלישי קיבלנו את ט´ום פעמיים,הראשון ב-"איך להיעלם לגמרי" והשני בשיתוף הפעולה עם ספרקלהורס לקאבר (בדי מחריד בעיניי) ל-wish you were here. העורכים מבית היוצר של קינקי לאב לא איכזבו גם הפעם. life in a glasshouse,אחד השירים היותר מדוברים בפורום בזמן האחרון, נועל את האוסף החדש.מדובר בגרסה אותה ניתן למצוא כ-בי סייד לknives out. "Full length version" מה שנקרא.פתיחה ארוכה של כלי נשיפה,למי שלא מכיר. אני לא הכרתי עד היום :) הבחירה לסיים איתו את האוסף חיזקה לי את האגו קצת.לא מזמן עשיתי אוסף לחבר שלי והשיר היחידי של רדיוהד שהכנסתי היה הנ"ל.ולא סתם,גם אני סיימתי איתו את האוסף.אולי זה בעצם מראה משהו על המקוריות שלי...או של עורכי קינקי לאב...

t bone

New member
כן

בהחלט יש הקבלה בינהם גם מבחינת אווירת הדיסק ואפילו במועד יציאת האלבומים. אבל אני דווקא מעדיף בהרבה את קיד איי, אני אפילו יותר אוהב אותו מאוקיי קומפיוטר. אחד מאלבומי האי בודד שלי בלי שום ספק.

למעלה