ואם כבר דיברנו על קישואים.....כמה שאלות

ואם כבר דיברנו על קישואים.....כמה שאלות


יש טיפים לבחירת קישואים?
גודל, מה עדיף? גדולים? קטנים?
צבע..בהירים או כההים?
קורה לפעמים שהקישואים מרים, יש סיבה?
מקלפים קישואים או לא ?
מעדיפים מאודה? מבושל? מטוגן?
משתמשים בזוקיני?
בקישואים עגולים?
אוהבי קישואים? או שסולדים מה?
אוכלים קישוא חי?
 

ady18

Well-known member
עונה

קטנים ובהירים...
תלוי לאיזה מטרה עושה את הקישואים חלק עם קליפה
הכי הרבה לביבות ירק , קישוא ממולא פסטה קישואים
זוקני רק בממולאים
לא אוכלת קישוא חי.
 
אוהבת קישואים
ובכלל אוהבת את משפחת

הדלועים
( קישואים,דלעת,דלורית )
משתדלת לקנות קטנים בהירים,וקשים.
בקישואים העגולים אני משתמשת למילוי.( יוצא נהדר וטעים )
מקלפת את הקישואים,ולא אוכלת אותם לא חיים.( תנסו פעם לטגן קישואים ודלעת,מאוד טעים )
אני אוהבת לבשל אותם בן הייתר במרקים ותבשילים.
אלה היו 60 שניות על קישואים

ההר
את נהדרת
 

dify

New member
אוהבת מאד

אוכלת בכל צירוף אפשרי, בוחרת אותם בהתאם למטרת הבישול, לא יודעת מה באמת טוב יותר ול פי מה.
בהחלט אוכלת קישואים חיים, זה הלהיט האחרון אצלנו בבית, מוסיפה לכל סלט וסלט פסטה במיוחד, לא מבינה איך לא חשבנו על זה קודם :)
 

mumfor4

New member
מאוד אוהבת קישואים

כאן מוצאת רק זוקיני ירוקים מאוד , יחסית ארוכים וקישואים מאוד גדולים
מה אני מכינה מהם ?
פשטידות .
קציצות ( לגרר לסחוט , להוסיף מעט שמיר ופטרוזיליה, כוס שיבולת שועל , שום טרי כתוש, מלח פלפל גרוס , ביצים , ליצור קציצות ) לטגן או לאפות
מטגנת קישואים כמו חצילים .
מכניסה קישואים חתוכים לרצועות לתוך שקית קוקי , כף חומץ בלסמי , מלח , פלפל , כף שמן זית , אופה .
לא מקלפת , רק מגרדת מעט אם הם לא יפים .
 

e m a n u e l

New member
קישואים


אוהבת מאוד מאוד!
בוחרת אותם כמה שיותר טריים, משמע, מוצקים וקטנים עד בינוניים, ובעלי קליפה דקה ועדינה.
קישוא מר, זה קישוא "זקן".
אני לא מקלפת אותם ואוכלת אותם בכל הצורות והאופנים כולל חיים עם מלח..
 
tuvc, ehautho

במרק ירקות, בפשטידות, קציצות ירק, ממולאים וגם סתם מאודים/מבושלים. בעלי אוהב לצרוב פרוסות קישואים על מחבת ולהוסיף לסלט, אני פחות מתחברת.
לא ממש יודעת לבחור, לוקחת את אלו שנראים יפים, לפעמים גם את העגולים
לא זכור לי שיצא קישוא לא אכיל...
לא אוכלת אותם חיים :)
 

dubit1234

New member
קישואים

ירקות לסוגיהם, תמיד לקנות את הקטנים ביותר .
לעיתים אני קונה את הכהים, ךעיתים את הבהירים.
אני בדר"כ לא מקלפת את הקישואים, לעיתים מגרדת קלות עם סכין.
אוהבת את הקישואים בכל צורה, במרק לקוסקוס, כפשטידה, מוקפץ עם שום ושמן זית, מעל פסטה, ממולא בבשר.
את הקישואים העגולים אני ממלאה עם אורז ובשר.

קישוא חי מעולם לא אכלתי.
לאחרונה התחלתי לאכול סלק טרי, אם אקבל מתכונים לקישוא חי, אנסה
 

iditush forever

New member
שונאת קישואים


אחד הירקות שאני לא סובלת. לא נכנסים אלי הביתה, גם ככה הזוגי לא אוהב
 
בעבר הייתי אוכלת יותר, היום פחות. אני אוהבת

קישואים מבושלים ברוטב צהוב.
מכינה גם קישואים ממולאים ברוטב אדום / צהוב, פשטידת קישואים חלבית.
קונה קישואים רגילים, לא זוקיני. לרוב מבשלת עם הקליפה.
בעבר זכור לי שאכלתי אצל חברה סלט קישואים עם ביצים, משהו בסגנון וזה היה מעולה!
לא מרבה לקנות קישואים, רק כשמתכננת לבשל משהו מיוחד איתם.
 
קישואים צריכים להיות מבריקים ומוצקים

מעבר לזה, התשובה לכל השאלות שלך היא לפעמים כן ולפעמים לא.

זוקיני הוא יחסית דל בנוזלים, ולכן מתאים יותר לקציצות מטוגנות, למשל. מכורה לזה.

מקלפת רק אם אני מחביאה אותם מהילדים.
 
למעלה