ואם כבר התחלנו לדבר על אקסים...

• פותח הנושא .m
  • פורסם בתאריך

.m

New member
ואם כבר התחלנו לדבר על אקסים...

הדיון הקצרצר שהתפתח בין עודד א ו-EyeSeeYou (מה יהיה עם השם הארוך הזה..?), הביא אותי לחשוב קצת: מה באמת גורם לנו לרצות את האקסים בחזרה? הרי אם זה היה טוב (וב"טוב" כוונתי - כל צרכיי מסופקים, וכל צרכיו של בן זוגי מסופקים) זה לא היה נגמר, ואם זה נגמר - כנראה שלא היה טוב, והיו בעיות שלא ניתן היה לפתור... האם זה הפחד מלהיות לבד? החשש שלא נמצא (עוד) מישהו שיאהב אותנו? אולי אפילו המחשבה שלא מגיע לנו מישהו יותר טוב? מה דעתכם? מה גורם לכם לחזור ולרצות את האקסים שלכם בחזרה? האם יש הבדל אם אתם הצד היוזם של הפרידה? mai

EyeSeeYou

New member
תחושת ההחמצה

והתחושה שהסטירה שהפרידה נתנה והתקופה שעברה, הראתה כיצד ניתן היה לשנות דברים באמת כדי שזה יצליח טוב יותר. התחושה שייתכן והמחיר שהצדדים שילמו גבוה הרבה יותר מהמחיר של מספר התפשרויות קלות במערכת היחסים. הסוציאליזציה שקיבלנו מהסרטים והסיפורים, שאם רק נותנים לדברים הזדמנות שניה, בסוף הכל מסתדר והסוף טוב. מעבר לזה כמובן יש גם את הסיבות שהזכרת, החשש, ההרגל, הקנאה, הרכושנות. אך עם אלה קל יותר להתמודד.

עודד א

New member
חותם על כל מילה

וכמובן שצריך לקחת בחשבון מה הסיבה לפרידה. אם מדובר בבגידה, או ברמי של לירוי (שמווווווווווווווווק), הרי שהסיבה מספקת לפרידה ארוכה של גלגול חיים אחד לפחות.

Liroy25

New member
אני חושב שהפחד נובע מהכל

ולא בהכרח מדבר ספציפי. כשיצאתי עם רמי למשל, היינו ביחד 9 וחצי חודשים שיותר ממחצית מהזמן היה לי פשוט רע! היחס, הריגשי, הסקס, הכל היה לפי איך שהוא רוצה כי אחרת זה לא יקרה. הייתי חייל באותה תקופה ויצאתי חמשושי"ם, במקום להתחשב בי ובזמן הקצר שיש לי בסופ"ש הייתי צריך להתאים את עצמי אליו וללו"ז המסיבות והאירועים שיש לו כי אחרת לא נתראה. הסיבה שלא קמתי ועזבתי היתה שכבר מרגע שהתחלנו לצאת הוא נאם לי בכל הזדמנות שמישהו יותר טוב ממנו אני לא אמצא ושאם אי פעם אני יעזוב אותו הוא בחיים לא יתן לי לחזור אליו. היום אני ילד גדול ויודע שאם הנסיך היה אומר לי את זה הוא כבר מזמן היה מוצא את עצמו מועף מכל המדרגות למטה.

../images/Emo18.gif מה ?

לנסיך אין כוונות לומר זאת - אם כי ידוע שזו עובדה.

Oh Pretty

New member
וואו

שלום לכם, אני בד"כ לא כותב כאן אלא רק קורא, אבל לירוי25 זעזעת אותי עם ההודעה שלך. אני אחרי 5 שעות של סיום מערכת יחסים בת שנה וקצת, שמתוכה 80% מהזמן הייתי חי בתחושות כמו שאתה מתאר למעלה. ולי רק עכשיו נפתחו העיניים, ואחרי אין ספור מריבות פרידות וחזרות. זה פשוט... נגמר אוי כל כך עצוב לי

1Shir

New member
הכי קל ללכת למוכר, לישן (ולטוב?).

כשחותכים בבת אחת משהו שרגילים אליו מאוד, זה דבר קשה. ברוב הקשרים שנגמרים זה לא בגלל שהכול היה רע, אלא בגלל שהחלק הרע היה קשה מדי להתמודדות (או בקיצור לא היה שווה את זה). אבל זה לא אומר ששכחנו שהיו גם דברים טובים בבן הזוג, אחרת הרי לא היינו מתחברים אליו מלכתחילה... קשה לוותר על משהו שנתן לנו גם הרגשה טובה, וכמרגישים בדידות-זה הפיתרון הקל. בגלל זה דבר מאוד נפוץ הוא סקס חד פעמי (בכל פעם שזה קורה זה חד פעמי...) עם האקס. זה נוח ומוכר. כאילו, כבר נפרדנו, אז מה כבר יכול להיות יותר גרוע?!

xanadu

New member
מי רוצה אותו בחזרה בכלל?

הכל שאלה על איזה רקע הפרידה. אני הסתובבתי עשרה חודשים ארוכים ומייגעים עד אין קץ עם מישהו שלא אהבתי ולא רציתי ולא כלום, רק בגלל שלא רציתי להיות לבד. אחרי חצי שנה שתכננתי את זה, בסופו של דבר גמרתי את הסיפור. אנשים רוצים את האקסים שלהם בגלל תחושת הבטחון, שיש להם מישהו ושבכל מקרה הם לא יהיו לבד. הבעיה בזה שהם מביאים על עצמם עוד יותר סבל במקום לצאת החוצה בכוחות מחודשים ולהכיר אנשים חדשים.

לחזור לאקס ../images/Emo35.gif

בזמן הפרידה ולאחריה יש להרבה אנשים תפיסה מעוותת של המציאות. לדעתי זה תופס לכולם- לא רק לגאים שביננו. פתאום נבהלים, מפחדים להשאר לבד - כאילו שהאקס הוא הגבר (גבר
) האחרון בעולם. מפחדים מהשינוי שיבוא בחיי היום-יום. פתאום שוכחים את הקשיים ואת המתח שהיה לפני הפרידה, המון דברים נראים פחות מפריעים ממה שהפריעו ורק רוצים לחזור והכל יהיה בסדר. אם מחליטים על פרידה - אחרי מחשבה ארוכה ולא פתאום על הבוקר, אז נפרדים ומנסים לשמור על ראייה מציאותית של הדברים. סביר להניח שלא נשאר לבד לנצח,שלא נהיה בודדים לגמרי בעולם,שלא יהיה לנו יותר מין. יש לנו חברים,ידידים,משפחה,מקום עבודה ובלי עין הרע
10 אחוז מאוכלוסית העולם.

למעלה