ואם כבר מדברים על סיור היסטורי

לוו

New member
ואם כבר מדברים על סיור היסטורי

אז מה אתם ממליצים על אתרי היסטוריה או מוזיאנים של היסטוריה לצעוד בעקבות היסטוריה אני לא רוצה להפוך זה לפורום טיולים אסבור השאלה שלי אם מישהו רוצה ללמוד קצת על היסטוריה יזה אתרי-מוזיאנים היסטוריה אתם ממליצים לדוגמה - אם מישהו רוצה ללמוד על השואה אתם ממליצים לבקר ביד ושם ? וה"ה על היסטוריה של ישראל בכלל ? אז כולם להתפקד !!! (אני אכתוב למחר על המלצות ללמד על ההיסטוריה באתרי בארה"ב - שם בית שלי )

לוו

New member
ואל תשכח ליכתוב קצת הסבר

על המלצות למה לדעתכם המקום חובה ללימוד על היסטוריה ?

פראזניק

New member
לדעתי (העניה והדלה:)))

אי אפשר ללמוד רק ממוזיאונים, תיאורטית, כן, אבל להרגיש היסטוריה, אפשר רק עם אתה הולך למקום האירוע, חש אותו, בוחן אותו. באוקראינה, הייתי נוסע לשדות קרב מפורסמים (וגם היום אני עוצר במקומות מענינים:)) כדי להרגיש, לשבת שם ולראות בעיני רוחי את שקרה. ואולי אני סתם מדומין:))) בכ"א, כדי ללמוד על ההיסטוריה היהודית בארץ ישראל, כמעט בכל מקום יש לך משהו, כדי ללמוד על ההיסטוריה של המדינה, כנ"ל. השאלה באיזה תחומים ונושאים, יש ספרים שנותנים מסלולים בארץ ללימוד ההיסטוריה, מחולק לפי נושאים.

מוזיאונים

בלי להיכנס בשאלה האם המוזיאונים טובים ללימוד היסטוריה אני חושב כי יד ושם הוא מוזיאון לא טוב ללימוד השואה - אך לעומת זאת מוזיאון השואה בלוס אנג´לס הוא עוד יותר גרוע (אמרו לי שבוושינגטון הוא טוב). בגרמיה כדאי ללכת לונזה (כן זה מהוועידה) יש גם מעין מוזיאון קטן - טוב מאוד. בממפיס יש את מוזיאון זכויות האדם במלון בו נרצח מרטין לותר קינג - המוזיאון המדהים והמעניין ביותר שאני הייתי בו (ובכל זאת דל תקציב). מוזיאון ארצות המקרא הוא מבוא מצויין להיסטוריה והתרבות של המזרח הקדום. יש אתרים היסטוריים שהם מצויינים ללימוד היסטוריה (הבית השרוף, בית קטרוס, שטח G, תל דן ועוד ועוד). זהו לעכשיו, מאיר

bogun

New member
מוזיאון ענק

בקייב באוקראינה מוזיאון של מלחמת העולם השנייה,מומלץ מאוד,יש שם הכל!

פראזניק

New member
פרטים...

בוגון, תן קצת פרטים על זה. אגב, במז´יבוז´, יש מוזיאון קטנטן ודי יפה, חלק גדול ממנו מוקדש למלחמת העולם, מוצגים שם כל מיני כלי נשק (אבל זה מוזיאון קטנטן ממש) דמי כניסה: 2 גריבנה :)))

bogun

New member
פרטים

זה במרכז קייב איפשהו באיזור הפסל "אמה מולדת".אני לא זוכר ממש כמה עולה להכנס לשם אבל זה לא הרבה.באמת מומלץ ביותר.יש שם אפילו סבון שעשו מאנשים.ואם אני זוכר טוב אז יש שם מעיל "שינל" של ז"וקוב. יש טנקים מכל הסוגים. באמת מוזיאון אדיר,אני מקווה שלא שינו שם כלום.

פראזניק

New member
"סבון שעשו מאנשים"

בספרו "המליון השביעי", טוען תום שגב שמבדיקות יד ושם הוכח כי הנאצים לא עשו סבון משומן אדם. ראשי התיבות "RIF", הן ראשי התיבות של המועצה לפיקוח על שומן, או משהו דומה. לו היה זה "ריין יודן פט", כפי שנטען, היו ראשי התיבות "RJF". לא יודע אם הוא צודק, אבל כך הוא אומר.

לוו

New member
מאיר ביד ושם עכ"פ יש ספריה טוב

הייתי שם הרבה -מומלץ מאוד (הספריה ) בנוגע יד ושם ועל מוזיאון השואה בוושינגטון הנה מה שכתוב לי ידידי בשם יניב בפורום אחר " אבל יד ושם הוא מוזיאון יותר דוקומנטרי. מי שזה המוזיאון הראשון שהוא מבקר בו ימצא בו עניין. מי שהיה במקומות אחרים לפני כן, אכן עלול לראותו כפחות מעניין. בניו יורק לא הייתי. במוזיאון השואה בוושינגטון הייתי שלוש פעמים (מדריך תיירים...) וכאחד שביקר בטרבלינקה, אושוויץ, בירקנאו ומיידאנק, אני חייב לציין שזה המוזיאון הקרוב ביותר למחנות. כדאי להתחיל בסיפורו של דניאל, אם אתם באים עם ילדים - זה המקום בשבילהם. ילד בשם דניאל מספר את סיפור משפחתו, המעבר מהחיים הרגילים אל הגטו ואל המחנות, בשפה פשוטה לילדים, כולל הפעלה אינטראקטיבית של פתיחת חלונות וקריאה ביונמו האישי. מדהים. אח"כ ללכת לתערוכה עצמה, תערוכה בת 4 קומות, מקבלים "תעודת זהות" של אחד מהאנשים שחיו בשואה. בכל קומה המציינת תקופה במלחמה, יש לקרוא עמוד אחד בתעודת הזהות, המספר מה עבר על הדמות שבידיכם בתקופה הזו. בסוף התערוכה, עוברים לדף האחרון, ובו רואים האם האיש שרד או לא. מדהים, עצוב, ומזעזע (אני אישית נהרגתי פעמיים ושרדתי פעם אחת). מומלץ להגיע עם פתיחת המוזיאון ומייד לגשת לקופה לקחת כרטיסים (חינם). יש הקצאה לכל יום, ומשעה מסויימת כשנגמרים הכרטיסים, מתחילים לתת ליום המחרת, וחבל. המוזיאון עשיר בפריטים מהתקופה ההיא, כולל קרון רכבת, מיטות, עשרות אלפי נעליים, סרטים אמיתיים של ניסויים שערך ד"ר מנגלה (מזעזע במיוחד), ואכן, אם אתם בוושינגטון, זו תחנת חובה. "

פראזניק

New member
ואני הייתי:))

בין ויניצה לרובנו, ביערות, שכנה מפקדתו של היטלר, מפקדה שהוקמה לצורך מבצע ציטדל (כמדומני), לאחר מבצע מודיעין מוצלח, תקפו הפרטיזנים את המפקדה, מעטים מאד מתוכם יצאו חיים, אבל הם ניתקו את קווי הטלפון והטלגרף וכו´, היטלר ברח משם ברכבתו המשורינת והמשיך לפקד על המבצע מרחוק. לעובדה זו היה חלק בכישלון המבצע. היערות שם משתרעים על שטח אדיר. עברתי שם כמה פעמים, באחת הפעמים עצרתי שם, לא כדי לראות שרידים מהבונקר, איני יודע אם הם קיימים. אבל הסתובבתי שם ושיחזרתי לעצמי את הידוע לי. חשבתי על הקרבות, תיארתי לעצמי את המהלכים וכו´. זה היה יפה מאד. פראזניק < קצת נוסטלגיה:))) >

bogun

New member
כן זה במרכז אוקראינה

וקראו לבונקר הזה WOLFSHANSE שזה-מאורת הזאב.לא הייתי שם אבל בהחלט הייתי רוצה.

Else

New member
אליעזר, בקשר לשאלתך על ארץ ישראל../images/Emo160.gif

ומוזיאונים. אגיד לך שבארץ המוזיאונים, לרוב, נועדים לקהל הרחב ולא ממש מתעמקים לנושא המוצג. אפילו יד ושם, שממבט הראשון אמור לשקף את השואה במלאותה, לא עושה זאת בהצלחה רבה אלא ממלא תפקיד של תזכורת. יחד עם זה תמיד אפשר לפנות להנהלת המוזיאונים ולבקש רשות להציץ מאחורי הקלעים כי שם, בדרך כלל, החלק הכי מעניין. לא תמיד מרשים להכנס לכל עובר - אורח אבל אם תפגוש שם נשמה טובה הכניסה חארכיון מובטחת. אחד מהמקומות לצורך לנשום ולהרגיש את ההיסטוריה, כפי שהמשתתפים הנחמדים ציינו כאן, ולהיות נוכח באחת מהנקודות החשובות שקשורות להקמת ישראל זה קיבוץ גשר (בעמק הירדן). אמנם המוזיאון שלהם קטנצ´יק, אבל המקום עצמו מאוד "היסטורי" אם אפשר להגדיר ככה. גם מראים לך שם סרט ואתה תוכל לראות גשר ומסילות ברזל עליהם היו קרבים עקובי דם.והכל נשאר כמו שהיה. מקום מאוד מרגש ומעורר תחושות מעורבות של כאב וגאוה (אצלי לפחות). גם ראש הניקרה בנהריה - נקודה חשובה בהיסטוריה של המחתרת היהודית בתקופת שלטון בריטי. אבל עוד פעם מדגישה שבארץ אין מוזיאון מקיף ועשיר מבחינת החומר ורק שילוב מוצלח בין שיטות לימוד - קריאה, כתבי יד,ביקור במוזאיונים, סרטים דוקומנטאריים וכו´ - יתנו לך מקסימום מידעה על אירוע זה או אחר.

Else

New member
עוד תוספת קטנה../images/Emo70.gif

אני לא יודעת האם הית שם כבר ואין לי שמץ של מושג האם זה עובד היום אבל חובה לבקר המערת הכותל. היום אולי הם סגורים בגלל המאומות של הערבים כי היציאה מהמערה בצד שלהם והם זועמים, בדרך כלל, אבל יכול להיות שהעבירות את היציאה. מקום מאוד מעניין לצורך לראות איך היהודים חייו לפני יותר מאלפיים שנה, שיטות בנייה, האבנים שספגו את הרוח העתיקה. הסיור מלווה במנחה וצריך להירשם מראש לשם. מאוד מומלץ

לוו

New member
תודה אילנה על ההמלצות

לא ידעתי כלום בנוגע קיבוץ גשר אגב ראש הנקרה גם קשור עם היסטוריה ? חשבתי שזה אתר הטבע לא ? !

Else

New member
גם וגם. עוד תוספות.

על ראש הנקרה - מעבר שזה אתר טבע זאת גם הנקודה שהמחתרת היהודית ניסתה להשטלת עליה כנקודה איסטרטגית גבולית חשובה שדרכה, במסילות ברזל, הבריטים העבירו נשקים. כל חצי שעה, אם אתה באה לשם, מראים סרט איך זה היה. אבל אין שם מוזאיון מקיף, רק חדרון קטן.ובכל זאת בעיני המקום יחודי במינו. ואל תשכח על חפירות בקיסריה שיש שם עיר עתיקה ענקית שאתה יכול לטייל שם חופשי (בניגוד לבית שען שלא מכניסים אותך לשטח של חפירות) ולבקר במוזיאון (לצערי לא היתי בו אבל אמרו לי שמאוד מעניין). גם המליצו לי מאוד על מוזיאון של פלמ´ח בקיסריה ומוזאיון של חיל הים בחיפה - אם זה מעניין אותך - שלא היתי בהם אבל אמרו לי גם שהם די מקיפים . אין לי מושג עד כמה זה נכון.

לוו

New member
תודה אילנה יש לך נשמה טובה

לגבי החפירות בקסריה הייתי שם כבר באמת מומלץ -אתר היסטורי תוכניות שלי לבקר בהרבה מוזיאנים של היסטוריה כדי ללמוד יותר על היסטוריה ובטח להיכנס לתוכניותי גם מוזיאנים על פלמ"ח ושל חייל הים

לוו

New member
עכשיו תורי ../images/Emo91.gif

להווה עם הרבה היסטוריה. ביקור בבתי הראשונים, שאיבת מים בבאר ההיסטוריה ברחבי ארה"ב 1) בניו יורק חובבי הכורסה ייהנו מאוד במוזיאון הרדיו והטלוויזיה, מקום נהדר לבלות בו יום גשום, או סתם כאשר נמאס לכם מההליכה. למעלה מ-75,000 תוכניות רדיו וטלוויזיה אמריקניות (הרבה סרטי היסטוריה ) כלולות בקטלוג הממוחשב של המוזיאון, ותוכלו לשבת וליהנות מהן באחד מ-90 העמדות. 2) בוושינגטון -עיר הבירה הבית הלבן כל נשיא אמריקני שכיהן מאז 1800 התגורר בבית הלבן, עובדה שהבטיחה כי שד´ פנסילבניה מס´ 1600 היא הכתובת המפורסמת ביותר במדינה. הבית הלבן, אחוזה ניאו-קלאסית בעלת חזות מרשימה ועיצוב פנים נינוח יותר מכפי שנראה מבחוץ, שרד את ההצתות הבריטיות ב-1814, את מבצע השיפוצים של ז´קלין קנדי בשנות ה-60, ואת רונלד רייגן ששחזר את מרוץ קנטקי כשהוא רכוב על מקל מטאטא בשנות ה-80. 3) גם שם אנדרטת לינקולן מונומנט זה (Lincoln Memorial) הוא הרבה יותר מאנדרטה לנשיא ה-16 של ארצות הברית. האנדרטה, שנשלמה ב-1922, הפכה עד מהרה לסמל של מחויבותה של אמריקה לזכויות האדם. ממדרגות האנדרטה ב-1963 נשא מרטין לותר קינג את נאומו המפורסם ´יש לי חלום...´. האנדרטה, שתוכננה בהשראת המקדשים היווניים העתיקים, כוללת 36 עמודים, המייצגים את 36 המדינות שהיו חברות באיחוד בהנהגת לינקולן. ידי הפסל, שגובהו 5.7 מ´, מסמנות את האותיות A ו- L (ראשי התיבות של שמו) בשפת הסימנים האמריקנית, כדי להנציח את תמיכתו של לינקולן בקולג´ גאלודט לחרשים (Gallaudet College for the Deaf). 4)גם שם מוזיאון הטיסה והחלל (National Air & Space Museum) הוא המוזיאון הפופולרי ביותר בעולם. הוא מלא וגדוש בכלי טיס בגודל טבעי, בכלל זה מטוסם של האחים רייט ותא הפיקוד של החללית אפולו 9. תוכלו לגעת כאן בסלע מן הירח, לצפות בסרט IMAX שיהפוך את בטנכם ולבקר בפלנטריום. 5) המוזיאון הלאומי להיסטוריה אמריקנית (National Museum of American History) מלא וגדוש מזכרות מהתרבות האמריקנית - מוצג כאן הדגל המקורי של אמריקה, ולא פחות חשוב - הבובה המקורית של קרמיט הצפרדע, כמו גם מעיל עור של פונזי מתוכנית הטלוויזיה ´ימים מאושרים´, הנעליים האדומות של דורותי מהקוסם מארץ עוץ, ועוד אינספור פריטים משעשעים ונוסטלגיים. 6) מוזיאון השואה האמריקני (US Holocaust Museum), הוא אחד המוזיאונים הטובים ביותר בעיר. זוהי יד זיכרון מצמררת לקורבנות הנאצים, המכסה את השנים 1933 עד 1945. התצוגות - הכוללות סרטים, הקלטות, צילומים וחפצים אישיים - ממחישות באופן זוועתי את קנה המידה של השואה. המשך יבואו בקרוב אם משהו מעניין בזה

למעלה