ואם כבר נסיעות -שאלה

ואם כבר נסיעות -שאלה ../images/Emo70.gif

המושג הזה "הטיול הגדול", הפך עם הזמן לעוד מן אבן דרך בתהליך גיבוש העצמאות. דרום אמריקה, המזרח, אירופה, "לראות עולם". חלק לא מבוטל מהעניין זה העצמאות, היכולת להסתדר לבד, ניהול התקציב האישי, כוח הבחירה, להכיר אנשים, לחוות חוויות חדשות: הרבה מאוד נקודות השקה עם המגורים העצמאיים. מה אתם מרגישים שטיול גדול תרם/היה תורם לכם
ולו היה לכם עכשיו הכסף והבחירה: לסוע לטיול בחו"ל למשך מספר חודשים ולחזור לבית ההורים, או לעבור לגור לבד (אבל ליותר זמן, כי בתכלס פר חודש מגורים בשכירות יוצאים זולים יותר, ולא מתוך כוונה לחזור לבית ההורים), במה הייתם בוחרים

עמית22

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo122.gif../images/Emo14.gif אח הודו הודו...

בהתחשב בעובדה שלפני כשעה הגעתי הביתה מסיני, מצבי הנפשי קשה למדי וגעגועי להודו בפרט ולחו"ל בכלל קשים מנשוא
מה ה"טיול הגדול" תרם לי? אז קודם כל, אני לא עשיתי טיול גדול, אני לא טיילתי, 11 חודשים נפשתי לי במזרח אסיה כשכל פעם כשנמאס (וזה בד"כ לקח קצת זמן...) עברתי למקומות חדשים. הדבר הכי גדול שהטיול נתן לי, זה היכולת להבין מה טוב לי ומה לא טוב לי. תארו לעצמכם לקום בבוקר ולא להיות מוטרדים, לא למהר לשום מקום. אין שום דבר שצריך לעשות. מתעוררים ועושים מה שרוצים, ורק מה שרוצים בלי להתפשר ובלי לוותר, חופש מוחלט. אחרי חוויה כזאת מבינים הרבה יותר טוב מה הדברים שעושים לנו רע ומה הדברים שעושים לנו טוב, ואחרי זה נותר רק ליישם...
לגבי הבחירה... מנסיון של 11 חודשים בחו"ל ונסיון של חודש בשכירות, אני מאוד נחרץ בדעתי ואומר שטיול עדיף, מגיע לכם חופש, אל תוותרו עליו

כשאני נסעתי לחו"ל עשיתי את הבחירה

לדחות את היציאה מהבית ולהוציא את כל החסכונות שהיו לי על הטיול. זה היה שווה כל דקה, כל שנייה, כל נשימה, הטיול המדהים והארוך שעשיתי. כשחזרתי, הייתי בדכאון טוטאלי, לא היה לי כסף, רציתי לחזור לחו"ל, לא היה לי אוטו, חזרתי להיות תלויה בהורים שלי. זה היה מה זה רע. אבל במבט לאחור, עם כל הקושי של החזרה - אני חושבת שהייתי עושה את זה שוב. אולי קצת אחרת, אולי שומרת לעצמי קצת כסף לימים הראשונים בארץ, אבל בגדול לא הייתי מוותרת על החוויה הזאת. וכן, הטיול לימד אותי המון על עצמי, על היכולת שלי להיות עצמאית, לדאוג לעצמי ולכלכל את עצמי. כמו מיקרוקוסמוס קטן של החיים. ומצד שני, זה לא ממש אותו דבר כמו לגור לבד - כי בטיול באופן טבעי רוב הזמן זה חוויות וכיף, וביציאה אמיתית לעצמאות יש גם הרבה מאוד משברים.

למעלה