ואם לא רפואה?

פרח 23

New member
ואם לא רפואה?../images/Emo4.gif

שלום לכולם, כמו כולם פה.. גם אני נרשמתי לרפואה בכל האוניברסיטאות, אך למקרה שלא אתקבל ציינתי עדיפויות שונות במקום השני, במטרה לעבור לאחר שנה לרפואה. האפשרויות שעומדות בפני הן מדעי התזונה ברחובות או פסיכולוגיה-ביולוגיה באת"א. לגבי ביולוגיה- ברור לי שהשנה תתן לי פטורים לרפואה, אך מישהו יודע האם מדעי התזונה מקדם אותי מבחינת קורסים? חשוב לי לציין שמדעי התזונה מושך אותי אותי יותר. (בתקוה שלא אצטרך להתלבט..) אשמח לשמוע את דעתכם תודה

בקשר לפסיכולוגיה ביולוגיה-

זה נשמע כמו ביואינפומטיקה, האם זה זה? כי אם כן זה מסלול קשה בהרבה מביולוגיה...

פרח 23

New member
לא מדוייק...

בחרתי באת"א מסלול דו חוגי של פסיכולוגיה וביולוגיה (שניהם מוגדרים כדו חוגי). בכל מקרה לא בחרתי בביואינפורמטיקה..

אבל במדעי המוח אין את כל העניין של

ביולוגיה חישובית ואלגוריתמים הקשורים לדנ"א וכו' ?(האמת שזה נשמע כמו יותר מדמ"ח ביולוגיה, אבל לשתי התוכניות באת"א אותו סכם, אז חשבתי שמדובר באותה תוכנית...).

לפי מה שראיתי בידיעון, שנה א' שלהם

די דומה לשנה א' של ביולוגיה מורחב, לפחות מבחינת קורסי היסוד כמו פיסיקה, כימיה וכו'. יש להם קורסים משותפים עם ביולוגיה מורחב, בלי הקורסים הביולוגים המעיקים כמו אקולוגיה ומבוא לעולם החי, ועם סמינר אחד של מדעי המוח שנקרא "סוגיות במדעי המוח". מבחינת הצד של פסיכולוגיה, יש להם קורסים כמו "מבוא לפסיכולוגיה", "פסיכולוגיה פיסיולוגית", "מבוא לתורת האישיות" וכו'. אז זה ממש לא ביולוגיה חישובית. זה בדיוק איך שזה נקרא, ביולוגיה-פסיכולוגיה.

זה עניין של חישובי תועלת

קחי את הידיעונים של הפקולטות השונות, תבדקי איזה קורסים יש בכל מסלול בשנה א', ואיזה קורסים יש ברפואה. מצאתי לך חלק מהידיעונים באתרים של הפקולטות השונות: מדעי התזונה ברחובות, מדעי החיים בתל אביב, רפואה בתל אביב. את שאר הידיעונים של רפואה אני מניחה שאת יכולה למצוא כמו שמצאתי את זה של תל אביב, בחלק של יחידות אקדמיות באתר של כל אוניברסיטה. כדאי בנוסף, כמו שאנכרוניסט אמר, לבחור מסלול שלא יהיה לך עמוס מדי ולא תהיה בו יותר מדי קשיחות של הפקולטה מבחינת שיפור ציונים, הורדת קורסים וכו'. דרך אגב, אם את מתכוונת להתחיל ללמוד משהו אחר במטרה לעבור לרפואה, שווה לבדוק קודם אם שיפור נוסף של בגרויות לא יעזור לך יותר. קחי בחשבון גם שעדיין תצטרכי פסיכומטרי גבוה. אושרית.

פרח 23

New member
אז זהו ש..

הי אושרית, מצבי די טוב סך הכל, אני פשוט רוצה לכסות את עצמי מכל כיוון.. האמת שמבחינת בגרויות ופסיכומטרי כבר עשיתי הכל - עשיתי הרחבות בתנ"ך ספרות והסטוריה, ובפסיכומטרי האחרון שלי (פברואר האחרון) הוצאתי ציון שאמור להספיק (743). אני מאוד מקוה שאתקבל כי אני באמת לא מתכוונת ללמוד משהו אחר אבל למקרה שלא אני צריכה לבחור מקצוע שיעזור בהמשך.. תודה בכל מקרה

למעלה