ואם מדברים על פרסומות מרגיזות..

אלה_ה

New member
ואם מדברים על פרסומות מרגיזות..

אמנם זה לא נוראי כמו הילד שנדרס (על זה קשה להתעלות) אבל בכל זאת. הילד עם החיסכון של מים שצורח על כולם. מאוד מאוד חינוכי לחנך ככה
 
וואו גם אותי זה מטריף (קצת ../images/Emo32.gif

הפרסומת הזאת מעלה לי את הסעיף . גם בגלל שהילד הנודניק הזה (וסליחה מהוריו אבל הוא קרציה אמיתית!!!!) כל הזמן צועק, עוקב אחרי קרובי המשפחה שלו ומעיר להם הערות וולגריות (מהנגלה הקודמת של התשדיר - איך להוריד את המים, איך להתגלח, איך לצחצח שיניים!) וגם בגלל שבמקום להשקיע כסף בפתרונות אמיתיים מבזבזים כספי ציבור על לשכנע אותי להוציא מכיסי הפרטי כסף לחסכמים, כדי לפצות על המחדל של מקבלי ההחלטות.
 

לאה_מ

New member
מרגיז, אבל ממש לא מפתיע...

אחרי שאפילו המפעילים בימי הולדת ומסיבות דורשים מהילדים לצרוח יותר ויותר חזק ("יותר חזק... לא שמעתי...")... אולי מתי שהוא יבינו כאן, שלא צריך לצרוח כדי שיבינו אותך, ועדיף לחשוב על התוכן מאשר על הווליום, אבל נכון לעכשיו, לא נראה שזה קורה.
 

אלה_ה

New member
העלתן שתי הנקודות חשובות

1. התרבות שלנו שמחנכת לקולניות. 2. התרבות של ה"נבחרים" שלנו לעסוק בשוליים במקום בשורש הבעיה.
 

לאה_מ

New member
אצל נבחרי העם זו לא תרבות -

זה אינטרס. קמפיין רואים מיד, ולכן זה מקנה נקודות מיידיות במערכת הבחירות הקרובה (ובארץ זה קורה בערך כל שנה וחצי...). שינויים מערכתיים, משמעותיים, עושים לטווח הארוך. הם לא נראים לעין בטווח הקצר, ולכן לא "משתלמים" בבחירות, ולא "כדאי" לעשות אותם. לכן - בין היתר - לא הקימו מפעלי התפלה כבר לפני 10 שנים, למרות שהיה ידוע שיש בעיה חמורה. אבל זה נושא לפורום אחר.
 
עד כמה שאני יודע...../images/Emo43.gif

ממש לא חסר מים.... פשוט מקורות לא מוכנה לתת לעיריות/ מועצות מקומיות / מושבים להשתמש להשקיה במי קולחין מטוהרים ולהפנות מיים חיים לצריכה ביתית בלבד. מדובר במאות אלפי קוב מים שהרשויות מחוייבות עפ"י חוק לטהר אותן אבל להזרים אותם למערכת הביוב. וכל זאת למה
כי המים האלה זולים ומקורות לא מרוויחה עליהם כסף. זה כל הסיפור כולו. חברת מקורות , הבנויה על אבטלה סמויה ותנאים מפליגים לבכיריה, חוששת שמתן רשות שימוש במים הנ"ל תקצץ באופן משמעותי את הכנסותיה וחלק מהעובדים שם ייצטרכו (חס וחלילה) לעבוד ! הרבה בריאות
אמנון מרגלית
 
האם לדעתכן אפשר לנטרל השפעה חיצונית

האם לדעתכן ההשפעות החיצוניות שמעודדות את ילדינו להיות צעקנים (לא רק בווליום אלא גם בהתנהגות האגריסיבית מדי, החוצפה המוגזמת, חוסר הסבלנות וכו´) גוברות על החינוך מהבית? אני שומעת הרבה על ילדים גדולים יותר שלמרות שאצלם בבית לא נהוג נניח לקלל, הם מאמצים דפוסי התנהגות שהם רואים בבית ספר או בטלוויזיה. איך אפשר לצמצם את ההשפעה הזאת?
 

לאה_מ

New member
לטווח ארוך - כן; לטווח הקצר - פחות.

אצל ילדים רבים הסביבה החברתית מהווה גורם משפיע יותר מאשר ההורים. אני לא מתכוונת כמובן, לילדים בגיל הרך מאד, אבל כבר מגיל 6 יש השפעה ניכרת מאד לחברים, ובמקביל פוחתת השפעת ההורים. א ב ל - וזה אבל משמעותי - בגיל ההתבגרות (שכשמו כן הוא), מתעצבת אצל הנער/ה אישיות עצמאית, ואחרי תקופה של השפעות חברתיות כמעט בלתי מתפשרות, מגיע המצב היותר נינוח, שבו יש כבר דעה עצמאית ובטחון עצמי מספק על מנת להביע אותה. אני חושבת, שלחינוך ולהרגלים בגילאים המאד צעירים יש הרבה השפעה על התוצאה הסופית (גם אם במהלך הדרך, יש השעיה זמנית של ההשפעה הזו).
 

אלה_ה

New member
לדעתי בטח שאפשר

ממה שאני רואה בסביבה שלי-מה שמקבלים בבית זה הגרעין. מה שמקבלים בבית הספר הוא המעטפת. והכי חשוב שהגרעין יהיה טוב. ולגבי השפעה-הייתי המומה מאיזה גיל היא מתחילה. יום אחד הילד שלי כשעוד לא היה בן שנתיים בא עם חתיכת לגו בצורת "ר" ועושה לי "פיו, פיו". מאיפה הוא למד על אקדחים? בטח שלא בבית..וכבר בגיל כזה?
 
למעלה