ואני אצטט...

ואני אצטט...

"ממש כשם שהסוציאליזם לימד את מעמד העמלים מה ערכה של מלחמת מעמדות,נלמד אנו את איטליה מה ערכו של המאבק בין אומות.ואולם,מאבק בין אומות פירושה מלחמה,ובכן תהיה מלחמה! והמלחמה היא שתעורר באיטליה לזכות במלחמה..אנו מכירים שמלחמה,כמו שלום,היא עובדת חיים הכרחית ובריאה" .... "בשעה שהאספסוף הדמוקרטי מרים קול זעקה נגד המלחמה,הנתפסת כשריד ברברי של פראות שעבר זמנה,אנו רואים בה סם מרץ מועיל ביותר לשיקום האנרגיה המידלדלת,וכן אמצעי מהיר והראוי להשגת עוצמה ואושר.." ..... "אינני מאמין בשלום נצחי;למעשה,אני סבור שהוא שלילי ומשחית את הערכים הבסיסיים של המין האנושי,המוצאים את ביטויים רק בשעה של מאמצים,עקובים מדם"... מתוך האידיאולוגיה הפאשיסטית אני מבינה שזה הדעה הבדיוק הפוכה ממה שמאמינים פה בפורום.. אבל הייתי מאוד רוצה לשמוע דעות על האידיאולוגיה הזאת

מוסוליני?...../images/Emo12.gif

אוי...ממש לא...

zacki

New member
פשיזם...

כמובן שיש מדינות מסויימות שייהנו מיישום האידיאולוגיה הזאת. היא כמובן מנוגדת לכל מה שהפציפיסטים מאמינים בו: שלום למען טובת הכלל. לא אחד מעל השני, לא אחד מנצח ואחד סובל.

סֵג

New member
לדעתי

האנטי-תיזה הכי טובה לאלימות, של אומות או של פרטים, היא התוצאה. מוסליני מקשקש על כמה שהמלחמה מביאה אושר, מקדמת ומועררת את האדם (שלא לדבר על האומה)... אבל זה לא נראה ככה. נראה כאילו למלחמה ולאלימות יש אפקט שונה בתכלית מזה. האלימות ושינאה יש בה כדי לעורר אדם נפשית. יש בראשי תמונה של אדם עם עישונים מוגדלים, פה פתוח שחושף שיניים חדות, ויד שרירית שמחזיקה כלי מוות. אין לי ספק שהאיש הזה הוא בנקודת שיא ריגשית. הוא עירני כמו חיה. הוא גם מתופעל כנראה באנרגיות חייתיות. מה שיש לי ספק לגביו הוא מה שקורה במשבצת הבאה של הקומיקס הזה. אני רואה איך במיליון דרכים לאלימות ולמלחמה יש סוף אחיד, פשוט, חסר היגיון. מהאהבה (לאדם, לבינה או לטבע) הגיעה אל האנושות מיליוני מתנות; מהשינאה ומהאלימות קיבלנו קקי. פשוט שום דבר. קיבלנו את הקללה של לחזור על טעות פעם אחר פעם, בלי שוני, בעיקביות, בחסר טעם ובחוסר מחשבה תהומיים. קיבלנו מוות שכשאתה מביט בו, אתה רואה פרצוף מטופש שרק מעיד על טיפשותך ואינו מסביר דבר. קיבלנו שיט. ממש כמו שהקלישאה אומרת - מלחמה זה מצב שממנו יוצאים כולם מופסדים. משפט חביב עליי הוא "כשכעס מתעורר בך, חשוב על התוצאות" (קונצפיוס).. מוסליני היה סבור שגם אם תחשוב על התוצאות, תראה את הטוב בהם, ועל כל פנים יגיע טוב מהכעס. למוסליני לדעתי הייתה מחשבה שונה של מלחמה. הוא דמיין מלחמות שונות. הוא דמיין מלחמות שמזינות את האדם, שיוצרות אורך חיים, שמתפעלות מדינה. לך תדע, אולי קיים כזה דבר. אני ממש לא בטוח. לא ראיתי עדיין מלחמה טובה. לא ראיתי עדיין אדם אלים שמביא על עצמו ברכות.

למעלה