ואני חשבתי שזה ההגנה אצ"ל ולח"י וצה"ל כמובן

יוליקה

Member
מנהל
ואני חשבתי שזה ההגנה אצ"ל ולח"י וצה"ל כמובן

המכון הישראלי לדמוקרטיה

אז מסתבר שראש המוסד החדש אמר בדרשת השבת ש"בלי סיעתא דשמייא לא הייתה קמה מדינת ישראל" ויצר סערה.
אבל בלי קשר לדרשה, מינוי אלשיך למפכ"ל וכהן לראש המוסד, מדגימים את התעצמות תהליך השילוב של הציונות הדתית בתפקידי מפתח ובצמרת המערכת הביטחונית, תהליך שהחל בתחילת שנות ה-90. התהליך הרציף מחייב אותנו כחברה לשאול האם אנו עלולים להיתקל במקרים בהם פסיקת הרב תאתגר את מרות הממלכה?
מנתוני המחקר "דתיים? לאומיים!" שערכנו עולה כי רבים מאד בקרב צעירי הציונות הדתית תומכים בסירוב פקודה במקרה של פינוי יישובים: 64% במכינות הקדם צבאיות הדתיות ו- 50% בישיבות הגבוהות הציוניות.
למרות זאת, במבחן המציאות בעת ביצוע תכנית ההתנתקות בשנת 2005, לא היו אירועי סרבנות משמעותיים.
אמש השתתף נשיא המכון יוחנן פלסנר בדיון בנושא בהמטה המרכזי. לצפייה הקליקו כאן:https://goo.gl/8C2fmM 
למחקר: "דתיים? לאומיים": http://goo.gl/uFkXSI

הסיפור מתחיל כבר מזמן

במלחמת יום הכיפורים ספגתי בטנק פגיעה ישירה, כיוון שהייתי עם חצי גוף בחוץ עפתי מהצריח לתובה, שני אנשי הצוות שבצריח נהרגו מפגז חש מצרי שהשתולל בצריח.
קבלתי שריונאים צעירים שהיו בקורס מקצועות טנקים בג'וליס, דתיים.

בערב לפני קביעת השמירה (אני תמיד לקחתי אשמורת אחרונה, כדי להכין התארגנות, הנהג שצריך לאגור כח קיבל אשמורת ראשונה) הזכרתי להם שהשכמה בשעה 0400, הכנת הטנק לפני תנועה, 0430 התייצבות בתאים מוכנים לפעילות כיוון שהיה ידוע שאלו השעות שהקומנדו המצרי רגיל לבצע פשיטות.

השניים אמרו שאי אפשר כי הם צריכים חצי שעה לתפילה לפני השחר. הודעתי להם שהם יכולים להתפלל מתי שהם רוצים בזמנם החופשי בלי לפגוע בפעילות הבטחון השוטפת של הטנק.
הם אמרו שהם חייבים להתפלל.

הודעתי להם שיקחו את החפצים שלהם ושילכו למ"פ, אני לא רוצה אותם. הם הלכו והמ"פ שלח אותם למג"ד וזה שלח אותם למח"ט.
ביצעתי את כל הפעילויות יחד עם הנהג כאשר אני מסתייע גם בצוות סמוך ובצהרים קיבלתי שני חברי צוות חדשים שמיד השתלבו בפעילות בטנק.

כל הסיפור החל עם בן גוריון שנתן פטור ל-700 תלמידי ישיבה, שמשך השנים הפכו להיות אלפים רבים.

ממשיך לגבי שירות של דתיים במה שנקרא "ישיבות ההסדר", לפיו הם משרתים בצהל שנה וחצי ואחר כך חוזרים לישיבה כביכול ללמוד לשנה וחצי , וזה נחשב להם שירות 3 שנים.
הם לא עושים שום טובה, כיוון שהם מקבלים נסיון צבאי , עושים שירות חלקי וזה גם נחשב להם שירות מלא.

בהמשך הנושא של חדירת חב"ד למחנות צהל, בתחילה רק לחלוקת סופגניות ומשלוח מנות, ולאט לאט התחילו להציק לחיילים להניח תפילין, ועד מהרה הכירו את המפקדים חסרי עמוד השידרה וניצלו אותם להוצאת חיילים לימי עיון בנושא דת ושטיפת מח, עד שחיילים התחילו להתלונן על המסיונריות הזו, והתופעה פחתה, אני מקוה שאולי גם נעלמה.
היא נחלשה אולי בארץ, אבל בחו"ל המיסיונריות פועלת במלוא המרץ בבתי חב"ד השונים.

אבל כאשר הדתיים נכנסו לקצונה הבכירה, החלה הבעיה, למשל:
אלעזר שטרן שהיה קצין חינוך ראשי תמך בחב"ד
מחט גבעתי עופר וינטר קרא להילחם בשם אלוהים באויבים שמקללים את אלוהים
המפכל החדש רוני אלשיך מצטט כביכול את משה רבנו, (לא נכון)
ראש המוסד
יוסי כהן החדש טוען שמדינת ישראל קמה אך ורק בזכות הסיוע מאלוהים, ומה שהיה נכון אז, נכון גם היום. ובבת אחת מחק את ההיסטוריה והקרבת חייהם של 6000 לוחמים במלחמת השחרור.
אין ספור קצינים ורבנים בצהל שקראו לחיילים לא להישאר באירועים בהם נשים שרו כי זה אסור בתורה (שקר מוחלט)
ולא נשכח את הרבנים שדירבנו חיילים למרד בנושא ההתנתקות.

אין לי ספק שהדתיים חשבו תמיד והתנהגו כמו במאה ה-19 ורוצים לגרור את כל המדינה אחורנית לתקופה אפלה זו , היום, יותר ויותר דתיים בתפקידים בכירים מרשים לעצמם להתבטא באופן חופשי בנושא, גם אם תפקידם מחייב אותם לשים את נושא השירות לפני דיעותיהם האישיות ואמונותיהם הפרטיות.

והדרך סלולה היטב לאבדון ולהיעלם החלום הציוני.
אני לא רוצה להתנבא כמה זמן זה יקח (יש להם סבלנות, ובינתיים החרדים מגדלים אלפי פרזיטים כמוהם), רק ש-"למזלי" אני כבר לא אהיה פה.....

יוליקה

Member
מנהל
לגבי ישיבות ההסדר זה כוללני מידי

כי יש המון יוצאים מן הכלל שהפכו את הצבא לקריירה וליעוד
ולא חזרו לישיבה, אלא אם היו בחופשות...
יש לי 2 אחיינים יוצאי ישיבות הסדר ומשרתים בצבא...
אחד מהם, כבר מזמן סיים את חובת שירות המילואים שלו אך ממשיך להתנדב.
השני, סרן בחיל הרפואה בן 37... ועדיין ממשיך בשירות מילואים מלא...
כעת התגייסו לצבא הבנים של האחייניות הראשון כבר בצנחנים והשני
מתגייס בימים הקרובים... וכולם בשירות מלא ולא חלקי.

כתבתי רק על ההסדר ורק בשירות סדיר לא מילואים.

דתי-לייט (דתי לאומי) שמשרת שירות מלא, זה לא במסגרת ההסדר.
על המונקי ביזנס של החרדים בכלל אין מה לדבר.

יוליקה

Member
מנהל
אבל הם היו בישיבת הסדר ועשו שירות מלא

אח"כ המשיכו במילואים.
הבוגר היה בישיבת נחלים
והשני בגבעת וושינגטון.

יליקה, בקשר לאמירת ראש המוסד

ש"בלי סיעתא דשמייא לא הייתה קמה מדינת ישראל" -
במלחמת השחרור מפקד הפלמ"ח יגאל אלון, קיבל את הפיקוד על הגליל העליון, במסגרת מבצע "יפתח". שני גדודי פלמ"ח כיתרו את צפת ע"י כיובש הכפרים הערביים מצפון לעיר (הגדוד השלישי) ומדרום לה (הגדוד הראשון), הגדוד השלישי הצטרף אל הרובע היהודי כדי לכבוש את מצודת העיר ולהשתלט על כולה. לאחר כשלון אחד הצליח גדוד זה להשתלט על צפת ב- 11 במאי 1948, תוך בריחה המונית של הערבים, כולל המפקד הסורי אדיב שישקלי. לאחר מעשה הסביר רבה של צפת ליגאל אלון כי צפת נושעה בגלל מעשה ובגלל נס: המעשה היה שקהילת צפת קיימה תפילת מניין מתמדת מאז יציאת הבריטים… והנס היה שהגיע הפלמ"ח.

אפשר לפרש דברים לכן ולכאן. רבה של צפת ראה את הנולד - והסביר....

י מ י ת 21

New member
מאיר הסברת נכון מאד את הנושא של הציונות הדתית

לא ירחק היום ונמצא עצמנו במדינת אפרטהייד פונדמנטליסטית.

חבל שכל ההישגים שלנו ירדו לטמיוטן. אירן זה מתקרב

מינהר

New member
קשה לדעת אם נמצא עצמנו במדינה דתית,

מה גם שיש זרמים שונים. אבל לוחם שמאמין שאלוהים עומד לצידו בקרב, מה רע בזה?

מינהר

New member
אור, זה נחמד הפרשנות של רב צפת.

אבל לא תמיד קורה נס. בפולין לא קרה.

deebeebee

New member
אבא שלי

שהיה איש דתי, שהיה בין פורצי הדרך לירושלים ואחר כך לחם בנגב עד אילת, מעולם לא סיפר לי שהיה מעליהם כח עליון. ההיפך הוא נכון, את כל מלאכת הלחימה הקשה הם ביצעו לבד כשחלק מחבריהם נופלים בדרך.
כשאני שומעת ראש מוסד מדבר כמו איזה רב חרדי אני דואגת.

מינהר

New member
דבי, כל הכבוד לאבא שלך.

בכל זאת היתה להם אמונה שהמאמץ הקשה יצליח.

יוליקה

Member
מנהל
אני בכל זאת מודאגת

כי להגיד שהמדינה לא היתה קמה ללא עזרת השמים...
כשכל בתי העלמין מלאים באלה שהקריבו את עצמם לתקומת המדינה...
(כשיש כל כך רבים שיושבים בישיבות וחושבים שבזכותם קמה המדינה...)
אז ראש מוסד כזה מדאיג אותי!!

מינהר

New member
יוליקה, אני נזכרת בפרשת יונה הנביא.

שם רב החובל אמר להם לקרא איש לאלוהים שלו, כשהספינה היתה בסכנה. הגיבורים שהקריבו עצמם האמינו במטרה, בחברותא. האמינו, לא משנה במה.

deebeebee

New member
אולי צריך לבטל את צהל

ולראות מה יקרה למדינה, אולי צבא "השם" יגן עליה ויציל אותה ממלחמות...................

אולי צריך "לנער" קצת את הציבור להיזכר

במאורעות, כמו למשל הטבח בחברון, הטבח בצפת, ודומיהם.
להסכיר לאנשים שהשנאה של המוסלמים היא עמוקה ומקורה בקוראן הקורא להשמיד את כל הכופרים בכל מקום שימצאו אותם.
חינוך הציבור ואפילו הילדים לשאוף להשמיד כל יהודי, וזה דבר שלא ישתנה לעולם.
וכו.

הבעיה עם כל מאמיני "החבר הדמיוני" שלא מסוגלים להתעורר למציאות.
אפילו ילד קטן שטבעי שיהיה לו חבר דמיוני כשהוא במעבר בין תינוקות לילדות, הוא תוך שנה-שנה וחצי מתעורר וזה עובר לו, ואילו לדתיים משום מה זה לא עובר.....

למעלה