ואני לא

Serendipitous

New member
ואני לא

אבל זה הזמן לומר תודה לכל מי שקרא את הסיפורים שלי. ובנוסף לאחל הצלחה לכל מי שהתקבל וגם לכל מי שלא.

Serendipitous

New member
לא נעים, לא נורא

אם להיות אופטימיים, יכול להיות שדבר אחד טוב יצא מכל הפרוייקט הזה עבורך - תחשוב על העונג שינבע מכך שתוכל לספר בעוד 20 שנה סיפור מצחיק מעין זה: "כן, למרות שדברים שכתבתי התפרסמו וזכו להצלחה, בהתחלה אפילו לפרוייקט של סיפורים קצרים שהיה באינטרנט לא התקבלתי..." יהיה בסדר. המשך לכתוב.

מיי 5

New member
חחחחחחחח - אופטימי שלי!!!

"אני והסבתא ישבנו בצוותא ליד המדורה בחצר, אני משתוקק לסיפור מרתק והסבתא צ'יזבט תספר. - ספרי לי, ספרי איזו מעשיה, על אותם הימים ועל מה שהיה.... והגזימי היטב סבתי, איך אומרים בעברית צ'זבטי, טי טי..." זה מה שהיה לי להגיד. ושלא נדבר על כל המוכשרים בקנה מידה עולמי שלא נתנו להם צ'אנס בהתחלה. טוב לראות אותך פה. אני.

Serendipitous

New member
לגבי אחרים זו אולי אופטימיות

אבל לגבי עצמי, כמו שקראת בפוסט - זו הכרה בערך עצמי... תודה

Serendipitous

New member
אני בדעה שמי שכותב טוב לא יכול

לחשוב שהוא לא כותב טוב. אבל... זה לא עובד הפוך. משמע - לא בהכרח מי שלא כותב טוב יחשוב שהוא לא כותב טוב ולא בהכרח כל מי שחושב שהוא כותב טוב באמת כותב טוב. אתה הבנת את זה, ברוך? ומדוע בדיוק ביטחון בערך עצמי זו יהירות?

Serendipitous

New member
אה, כן -

ואולי יהירות היא לשפוט אחרים ולומר שהם יהירים? אתה מכיר אותי בכלל?

bigm2

New member
קראתי חלקים מהבלוג שלך

ורובם פשוט צועקים יהירות בסגנון "אני יותר טוב מכל השאר ששלחו סיפורים, אם לא בחרו בי אין איכות"

Tamara האחת

New member
Serendipitous צודק

כאחת שלא השתתפה בפרויקט וכמי שאיננה מכירה אף אחד מכם (נעים מאוד, אגב) אני יכולה להגיד לך באובייקטיביות- שהסיפורים שלו הם הטובים ביותר שקראתי את עד כה. בטח ובטח טובים יותר מהרבה כאלו שכן נכנסו. אז מותר לו לרשום בבלוג שלו, שזה מעלה אצלו תהייה. גם אצללי זה העלה תהייה, ולי אין קשר אפילו לדברים. ויהירות אינה המילה כאן. זו הכרה בערך עצמך. כשכל העולם ואחותו אומר לך שאתה כותב מצוין- בסוף הדברים מחלחלים. כשאנשים מתרגשים ממה שאתה כותב- זה מחלחל. כשמביני דבר אומרים לך ששפתך עשירה וסיפוריך ראויים- זה מחלחל. ואז באים עורכי המקלדת, משאירים אותך בחוץ, ומכניסים סיפורים שערכם הספרותי קטן בהרבה משלך. לא ברור בעליל. יומטוב.

Serendipitous

New member
באמת תודה רבה,

חיממת לי את הלב ובו זמנית ענית למישהו שמנסה לזלזל בי ובכתיבתי. מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים?

bigm2

New member
לא זלזלתי בכתיבה שלך

מהסיבה הפשוטה שלא זכור לי שקראתי סיפור שלך... פשוט לא אהבתי את הגישה שלך וזה כל מה שאמרתי

bigm2

New member
דרך אגב

איך זה שאנחנו כותבים וההודעה לא מוקפצת לראש העמוד?

Serendipitous

New member
אכן תעלומה.

אני משער שבגלל שההודעה המקורית ישנה או שלא היה רצף כרונולוגי של תגובות או משהו כזה. אבל באמת אני לא האדם לשאול אותו, אני סתם מנחש.

Serendipitous

New member
לא לא, זה באמת מענין אותי -

היכן מתבטאת "יהירות בסגנון 'אני יותר טוב מכל השאר ששלחו סיפורים, אם לא בחרו בי אין איכות' " שאתה מדבר עליה. כתבת שקראת חלקים מהבלוג שלי שזועקים את זה...

bigm2

New member
פה:

לרגע לא חשבתי ש"פרויקט המקלדת" לא יקבל לפחות אחד מהסיפורים שכתבתי בגלל שלא רק שאני מאמין שאני כותב טוב, אלא שאני גם יודע... ופשוט כל הפוסט בגיע בגישה של "איך אני לא התקבלתי כשאני הכי טוב מכל שאר הסופרים?"

Tamara האחת

New member
שוב, הוא צודק.

ישנם סיפורים שלא הייתי מעיפה עליהם מבט שני וכן התקבלו לפרויקט. הסיפורים של Serendipitous הם תענוג לעיניים. כתובים רהוט, מעניינים ובעיקר בעלי איכות ורמה גבוהה יותר מרבים שכן נכנסו. משום כך, כל העסק מאוד מתמיה ולא ברור.

Serendipitous

New member
הו,תמרה! אפשר לאמץ אותך?../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תודה. אני רואה שאת מבצעת "מלאכה" נאמנה ושאת נחושה להיות "אחרים" אבל אני ממש לא מה"צדיקים"... ולbigm2 - אני לא מכחיש. אני באמת חושב ואף יודע שאני כותב טוב. יש לי "קבלות", פידבקים - מחברים רבים שלי, מאנשים פה באינטרנט ואפילו ממרצה בחוג לספרות השוואתית באוניברסיטה העברית. זכותי להרגיש טוב עם איך שאני כותב. אני חושב שהבעיה נובעת מכך שאתה ממהר, בחוסר אחריות משווע, לשפוט אותי. משום מה אתה וודאי מפרש את מה שכתבתי כהטחת רפש שלאחר כישלון בגורמים שהכריזו על כך שנכשלתי. בבוודאי בעיניך משל הדבר לילד אשר מצייר ציור וכאשר אומרים לא שהציור נחמד, אבל לא מספיק טוב, הוא אומר "אינכם מבינים, אני יותר טוב מכולכם". אך אין הדבר כך. אני בהחלט חושב שאני כותב טוב, ואני בהחלט חושב שהיה מגיע לי להיכנס לפרויקט. אז יש לי ביטחון גבוה בעצמי וביכולות שלי. הזהו חטאי? יוהרה היא לחשוב כי אני יותר טוב מכול מי שכתב לפרויקט, אך אינני חושב זאת, זוהי תוספת שאתה מתעקש להדביק לי על לא עוול בכפי. אם נעמיד את הדברים על דיוקם, הגישה שאכן מאפיינת את הפוסט ה-הו-בה-מדובר היא שחשבתי שאני יותר טוב מה מ מ ו צ ע שנכנס, לא מכולם. הבדל גדול. ותחושה זו היא וודאי לגיטימית. רק אנשים עם ביטחון נמוך לגבי כתיבתם לא יבינו תחושה פשוטה שכזו, תחושה שבוערת בתוכך. אתה מבין? אם אינך יודע שאתה יודע לכתוב טוב, אינך יכול לכתוב טוב, זאת מכיוון שכדי לכתוב טוב אתה צריך לאהוב את המילים, לשחק איתן, לדעת. לדעת אותן. ועוד דבר: להיכנס לבלוג האישי של מישהו, שם הוא כותב את מחשבותיו הפרטיות, ולשפוט אותו על הדברים שהוא רושם שם כאילו הוא צעק ברחובות ובראש חוצות דברים שלא ראוי לאמרם, זוהי שפלות אמיתית. מה עוד שאמרת שקראת כמה חלקים מהבלוג שלי והנה מסתבר שאתה חוזר שוב ושוב לאותו הפוסט ושופט אותי לפי פוסט אחד, שנכתב מיד לאחר שקיבלתי את הבשורה שלא התקבלתי. התשפוט אדם בכעסו? אז מתוך פוסט אחד, אישי, החלטת שאני יהיר. שים לב שאתה הוא זה שהחליט דווקא "ללכלך" בפרהסיה, לא אני. מה עוד שהתיאור שלך את הדברים, כמו שהסברתי לעיל, חוטא למציאות. לכן אני מציע לך לקחת את הדיעות שלך עלי ולעשות איתן מה שאתה רוצה בפרטיות, אבל להפסיק לדבר פה שטויות, כי בפעם הבאה אני אהיה פחות נחמד בתגובתי. ותאמין לי, אני יודע להיות בעל לשון חדה וכואבת, כשצריך. את המסר העוקצני שלך לגבי יוהרה היית צריך לשלוח בפרטי, משום שהעניין לא עלה פה, בפורום הכולל, אלא בבלוג הפרטי. האם אתה רוצה שגם אני אמהר לבקר אותך? אני מרגיש שהמטרה היחידה שהיא לגיטימית ואף ראויה ליוהרה כלפיה הם דווקא אנשים קטנים, אנשים ששופטים אחרים ללא סיבה. חשוב על כך ותחזור אלי. בציפיה יהירה-קמעה, כפיר

Tamara האחת

New member
אין בעד מה

אני באמת חושבת ככה. הפרוייקט הזה אסף לקרבו כמה יצירות בינוניות ודחה מעליו כמה יצירות מדהימות ביופיין. בהחלט לא ברור. ומלאכתם של צדיקים באמת נעשית בידי אחרים. במקרה הזה בידה של חובבת ראשי מטאטאים שמכינה אחלה בולונז.
ישר כוח לכולם.

למעלה