ואני נזכרתי כעת..בעט-כדורי..

ואני נזכרתי כעת..בעט-כדורי.. ../images/Emo34.gif

פאר הטכנולוגיה של סוף שנות החמישים עט כדורי-שלושה צבעים..אדום-כחול-ירוק המצאת המאה של אז..עם מנגנון קפיצי.. כל כך אמין..עד ש.. בכל נסיון שני שני מילויים נתקעים להם..אופס.. מרק.

ריח של קופסת צבעי גואש

בכיתות הנמוכות כתבנו רק בעיפרון, שאפשר יהיה למחוק עם המחק הורוד-כתום ולשפשף את הדף חזק. לא היו אז עפרונות שמחק בקצותם ולא עט עיפרון. אח"כ עברנו, לעט כדורי,עם מילוי דקיק שהיו מחליפים אותו כל כמה שבועות,והיו שואלים אותי בנימה של כעס, "שוב נגמר לך המילוי?כמה את כותבת?" בספר "הלב" של דה אמיצ´יס קראנו על הילד שכתב בלילה את הכתובות על המעטפות של אביו, הלבלר הקטן אני חושבת שקראו לסיפור,והוא השתמש בקסת ודיו. לבת מצווה ,קיבלתי עט של גדולים-פרקר, ואיתו כתבתי את ה"יומן חיים "הראשון שלי ,כמה מכתבי אהבה נכזבת, פתקים בשעורים משעממים,ואיתו קשקשתי על השולחןו וחרטתי לבבות. אחר כך הרגשתי נורא בוגרת לכתוב בעט נובע,עם מילוי (שגם נגמר כל הזמן) והיו לי מחברות יפות וכתובות בכחול ים. באוניברסיטה עברתי ליוניבול, ורפידוגרף וכל מיני עטים לא כדוריים. וכיום במקלדת, חוץ מרשימות הקניה האינסופיות על המקרר. קישטתי את המחברות בצבעי עפרונות ירושלים, וגירים שמנים שקשה היה לצייר איתם פסים דקיקים. אח"כ קנו לי טושים , ולילדים העשירים שקיבלו מתנות מאמריקה הביאו קופסא של טושים שלא נמחקים במים. כאילו שמישהו התכוון ללכת לשחות עם המחברת. לא הייתה מאושרת ממני , ביום בו קיבלתי חבילה של 24 צבעי טושים בכל הגוונים האפשריים. עם השנים ציירתי בפחם,גירים, צבעי אקריליק, ומשי אבל את הריח של קופסת צבעי גואש חדשה שנפתחת לראשונה אני לא אחליף בשום צבע מקצועי .

magy

New member
אוי העטים העטים.......איך שאני

אהבתי אותם.....בכל הצבעים, הצורות, הריחות, ביחיד, ברבים, בבית ומחוצה לו....אוי העטים, היו לי המון.... כשהרשו לי בבית ספר לכתוב סוף סוף בעט........לא הייתה מאושרת ממני. הם שכבו בבית ללא אפשרות שימוש בבית ספר.....רק בבית.... ורק חשבון המשכנו לכתוב בעפרון עם מחק..... אוי.......העטים...........מכירה לא מעט אנשים בוגרים, שעד היום שרופים על עטים..... יש לי אפילו סיפור על עט. בהזדמנות..... ויש עטים יקרים......כמו בית.......לא זוכרת פירמות......

גל-עמית

New member
../images/Emo13.gif......../images/Emo13.gif.....ואני אחד מהם......

יש לי אוסף לא מבוטל של עטים....מכל מיני .....אני חושב שהייתי הראשון בביה"ס שהרשו לו לכתוב בזמנו עם עט נובע....עם משאבה בחלקו העליון...עם בצנצנת.....וכרית מעץ מתנדנדת לספיגה....היה לי כתב יפה...מעוגל...כמו של בנות...
.... היו לי גם "גלובוסים"...."רולקסים"...."רפילים" ואחרים..... לימים הגיע ה"פרקר" האגדי....ואיך כולם השתגעו ממנו....ואני נשארתי עם ה"פליקן" הישן...הנובע....בשנים מאוחרות יותר ובהתאם לנסיבות, הוספתי לאוסף כל מני עטים מתוצרות שונות. עם מה אני כותב היום? תתפלאו אבל אני עדיין "מת" לכתוב טיוטות בעפרון....גם לפני הקלדת מכתב... ודברים אישיים (ואני לא חותם אלקטרונית, רק בעט...) - אני כותב עם "מונט- בלאן" בעל ציפורן זהב 17 קראט......
....

magy

New member
אז ציפורן , יש לך.... ../images/Emo13.gif)))

כזו ארוכה באצבע הקטנה.....זרת, לניקוי האוזן? כמו לרומנים???????

למעלה