ואני שואלת אותך קובי , למה

טיפקסית

New member
הביטלס להקה מ-ד-ה-י-מ-ה

אחת הראשונות שהתוודעתי אליהן בגיל ארבע כשאבא שלי היה קונה את התקליטים שלהם [אז עוד היה תקליטי ויניל]. יש משהו נורא תמים גם בביטלס על פי ראיון של פול מקרטני מלפני שנים אחדות שהם כלהקה לא חשבו שיגיעו למימדים של הצלחה כזו אדירה כפי שהגיעו. הם בסך הכל ניגנו מה שהם אוהבים. הביטלס הם סוג של פריצת דרך במוזיקה הלועזית,ויש הרבה להקות שהלכו בעקבותיהם.

sunshiner

New member
ראיתי את זה גם כן

לא מבין אותך קובי אבל מכבד- לדעתי הביטלס להקה מעולה ויותר מזה- היא השפיעה על תרבות הרוק והפופ יותר מכל להקה אחרת עד היום וכנראה גם לעד. בתור כותב פופ גדול וחובב פופ וגם בחור שהוא קצת מרדן אני דווקא מופתע שאתה לא אוהב אותם, אבל זכותך. ללכת עם חולצה של ג'ון לנון ועליה אין כניסה נראה קצת מוגזם וסתם מושך אש. אני, נגיד, לא הייתי הולך עם חולצה של יובל בנאי ועליה איקס או משהו כזה, עם כל הסלידה שלי ממשינה. טוב אולי זה בגלל שהחומרי סולו של בנאי קצת יותר טובים...

קראתי את השירבוט של וואללה

לא מדען גרעין הכתב הזה, פשוט אדם שאוהב שמטקבקים לו על הכתבות. לא אמרתי שאפילו בשירותים לא הייתי תולה אותם. רק חשבתי שפוסטר של הביטלס זה טיפה נדוש והתגובות הנזעמות לשטות הזאת בוואללה מראות שאכן ביטלס הם קונסנזוס דביק ונדוש, לא על קירותי בבקשה. לא מתאים למעמדי? מאיפה הציטוט הזה בדיוק? אולי לא מתאים לסגנוני. אולי לא עולה בקנה אחד עם האמירה שלי. בכל מקרה עברו יותר מעשר שנים מאז תליתי פוסטרים של זוהר ארגוב ומונה ליזה. אי אפשר להתכחש לאיכויות של הביטלס, אני מאוד מכבד את זה שהם גאוניים אבל חוץ מכישרון נדיר ובשפע הייתה בהם גם שחצנות, נאיביות, תככנות וחמדנות. לבשתי חולצה שבה סמל של אין כניסה לג'ון לנון. אותי זה מצחיק, זה אומר שהסגנון שלי מתריס קצת מול הקונפורמיזם. וביטלס (כמו שהכתבה מוכיחה) הם קונפורמיזם. אגב הביטלס אמרו ברגע יהיר שהם הצטערו עליו מאוחר יותר שהם גדולים יותר מיישו. וגם זה שאני לא מאוהבי הביטלס לא אומר שאני מחזיק מעצמי שאני טוב יותר. רק שבא לי לשאוב ממקורות מוסיקליים נדושים פחות. וכל הנרעשים נא בידקו את הסובלנות שלכם כלפי אנשים בעלי טעם אחר. אנשי פורום טיפקס: תרגישו חופשיים לצרף את תגובתי לתגובות בוואללה..

sunshiner

New member
תיארתי לעצמי שזאת כתבה בלי יותר מדי הצדקה

והמפגרים האלה עוד שמו קישור לזה בעמוד הראשי שלהם. ואגב, אתה בהחלט נון-קונפורמיסטי (ככה תיארתי לעצמי שתגיב לעניין) וזה מצוין. אבל אני לא חושב שהביטלס הם קונפורמיסטים מיסודם, לפי מה שהבנתי הם נחשבו לדי חתרניים בהתחלה ואפילו הממשל בארץ התנגד שיופיעו פה. כל ההיסטריה שהייתה מסביבם הפכה אותם לסוג של קונצנזוס אימתני שגרם אפילו להם להגיד ולעשות קצת דברים טיפשיים. אבל אני עדיין אוהב אותם. היום מי שזוכר אותם זוכר בעיקר את המוזיקה המצוינת ובעיני הדור שלי זה לא כל כך באופנה לאהוב אותם, אבל אותי זה לא מעניין, כי אם הייתי מקשיב שם משהו על אופנות לא הייתי בפורום הזה
אני מתנדב לצרף את תגובתך...

טיפקסית

New member
בכיף

שמע לפעמים בחילוקי דעות יש משהו טוב כי זה מפתח דו שיח בין פלגים שונים של אותה חברה. אגב בביטלס הייתה הרבה נאיביות בגלל שלא היו להקות בסגנון זה לפני שהם "פרצו לשטח". קח למשל שיר כמו lucy in the sky with diamonds ,שיר שלכאורה מאוד פרובוקטיבי,מדבר על בחורה שנמצאת בטריפ אחרי שהשתמשה ב"חומרים אסורים" [שים לב לראשי התיבות של לוסי-L שמיים=Sky יהלומים-Diamonds או בקיצור אם מצרפים את שלושת האותיות הלועזיות יוצא LSD שהוא כידוע אחד מהסמים הכי קשים שקיימים כיום]. אני אישית מאמינה שבפתיחות וקבלת השונה יש משהו מאוד יפה,ואני גם בתור ילדה גדלתי על מוזיקה מאוד מגוונת בבית. לדוגמא אמא שלי הייתה שומעת הרבה מוזיקה קלאסית-באך,שופן,מוצארט,פגניני,בטהובן,ויואלדי ושירי ארץ ישראל הישנה,ולעומת זאת אבא שלי היה שומע ביטלס,אבבא,קווין,סיימון וגרפונקל. אחיות שלי היו שומעות את להקות הבנים המוקדמות [השנים של new kids on the block,take that,boyzone] בתור ילדה אני רוצה להתוודא הייתי המעריצה הכי אובססיבית של להקת ה- backstreet boys ,הערצה שנמשכה על פני חמש שנים וחצי,וכשאני אומרת אובססיבית אני מתכוונת שמדובר בהוצאה של מאות שקלים בכל שנה על מוצרים של הלהקה-דיסקים וחולצות,פוסטרים,קלטות וידאו, שרשראות,תיקים,יומנים,צמידים,כל כתבה שהייתה בעיתון,כל גלויה עם תמונה של מישהו מהלהקה,ככה הייתי,הפסקתי עם ההערצה הזו קרוב לגיל 13 ,אבל לא יכולתי לזרוק את כל מה שאספקתי כי באיזשהו מקום גם היום משהו שלהם נשאר איתי,מודה!! לעיתים גם היום אני נוהגת מדי פעם לחזור לשמוע את הדיסקים הישנים שלהם,לראות את הדברים שהקלטתי בוידאו,משהו מזה עדיין נשאר לי בלב. בגיל 13 הפסקתי להעריץ אותם באופן אובססיבי מיד אחר כך הכרתי את טיפקס וכל השאר......................היסטוריה.

1mayush

New member
זה היה נראה לי כזה הזוי שתגיד דבר כזה ..

כמה חירטוטים .. מאיפה יש לאנשים חוצפה עלק לצטט אנשים בלי שהם אמרו דברים כאלה!! זה לסלף דברים ולהוציא אותם מהקשרם.. \= בעע עליהם

הוד11

New member
אין ספק שהביטלס דביקים להחריד

אבל אני חייב להודות שהם להקה נהרת עם שירים ממכרים בטירוף

למעלה