ואתא ליפא* - טורו של חיים גרינבויים, בקהילה

ואתא ליפא* - טורו של חיים גרינבויים, בקהילה

ואתא ליפא * "רפאפן, סטז'ר, טרשת, תור, שר"פ, דלקת ושט. פסיכיאטר, סל תרופות. רם - טוב נגד פטריות". זוהי "תשוקה בלתי נשלטת לכתוב בנושאי רפואה". חיים גרינבוים "בקהילה" תאריך: 03/07/2008 12:32:00 דיאליזה, סכיזופרניה, ד"ר ששון בן-עובדיה. גבס, שבר, שיעולים. בני פישר. כדורים. לחץ דם. רופא תורן. תור דחוף לדיאטן. סי.טי, אק"ג, ברונכיט. אי ספיקת לב תורשתית. רפאפן, סטז'ר, טרשת, תור, שר"פ, דלקת ושט. פסיכיאטר, סל תרופות. קרם - טוב נגד פטריות. טופס שבע-עשרה. מדרס. פוליפים במעי הגס. קופת חולים, קופת בריאים, וכולם שרלטנים. 'לב מלכה'. אירוע לב. סטתוסקופ, מד חום, קוצב. אופטלגין, אשפוז כפוי, סניטציה (או: חיטוי) אולקוס, לחץ תוך-עיני - וציפורן חודרנית. קרויצפלד-יקוב. אינסולין. זונדה, ציסטה, ריטלין. טומוגרפיה ממוחשבת. החייאה, זריקה, בצקת. טחול מוגדל, משאף, צילום. דיכאון, זיהום, דימום. חוט דנטלי. חוט שדרה. חבורה, מכה טריה. בית חולים 'ביקור חולים' (בראשות 'איש עסקים'). בקע. אבן בכליה. לופוס. אוזן תיכונה. תוספתן, גוף זר, תסמונת. סניף ראשי של 'מאוחדת'. קורטיזון. סוכר בדם. הסעות: 'דרכי מרים'. פרוזק. דקסמול. תשישות. אקמולי טעם תות. אורטודנט, אורתופד, הנשמה מפה לפה. אקו, הולטר, אם-אר-איי. "זה יכאב עוד קצת - ודי". 'באבא' שנותן סגולה ותרופה לכל מחלה: "קשור באוזן חוט אדום - והקפד גם לי לתרום" @@@ * לאחרונה אחזה בי תשוקה בלתי נשלטת לכתוב משהו בנושאי רפואה. דא עקא, שאינני מבין בנושא ולא כלום. מה שמחתי לראות כי לאחרונה יצא שיר הזוכה לפופולריות רבה, שמילותיו האלמותיות והבלתי נשכחות מתחילות בשורות הבאות: "הא הא, גופא, קשיא, גמרא, תוספות, רש"י / לימא, ואי תימא, היינו היינו הך / אין אין, הני נמי, דברי תנא קמא / ואי בעית אימא, רמז, ראיה סמך". כך זה גם נמשך ונמשך: "מאן, מאן, מאן דאמר, הכי שפיר קאמר / איפכא מסתברא, מכדי, תא שמע". ולא - לא מדובר בשרבוט חפוז של זמר שוליים. לא מדובר ב'יציאה' של בדחן קל דעת או בגימיק של ליצן. מבצע השיר הזה כונה בעיתוני השבוע שעבר "ענק הזמר החסידי" ומוגדר על ידי מבינים - לפחות מטעם עצמם - כ"גאון מוסיקלי". הנה כי כן, אפשר לכתוב שיר שלם המורכב מראשיתו ועד סופו מגיבוב של מילים סתמיות, שורה ארוכה של ביטויים חסרי פשר ונטולי כל קשר. לא צריך פאנץ'-ליין, לא צריך היגיון פנימי, לא צריך קו מקשר. מהמוח הקודח היישר לאולפן ההקלטות. אני שמח, אפוא, לאמץ את שיטת ליפא. קבלו את המאמר המעמיק והמקיף שלי בנושאי רפואה. קריאה מהנה ומועילה. (מצד שני, ייתכן שבשירו של ליפא יש איזו עמקות נפלאה שאני פשוט לא מצליח לעמוד על דקותה. ייתכן שלא מדובר ברצף אקראי של מילים ארמיות, אלא שיש רעיון נשגב בבחירתן ובפרט בסדר אמירתן. סוד כמוס טמון כאן - והבעיה היא בי. אני לא מספיק 'בדרגה' כדי לרדת לעומק דעתו. אני הוא זה שאינו מצליח להשיג בקוצר בינתו את הרעיונות הנשגבים הטמונים בתוך שיריו במסווה של ליצנות ורדידות. אולי רק - ואך ורק - לאחר שאתה קונה שש זוגות משקפיים [וברשת '280' דווקא; כמבואר ב'השבוע בירושלים'] נפקחות עיניך, ואתה זוכה להבין את עומק הדברים).

odery

New member
בציניות נשים מבטחנו

אבל הענין הובהר במשפט וחצי שאחרי ה**** הוא סתם טחן אח``כ.

קצת מדאיג אותי,

שחיים גרינבויים קורא תאותיות הקטנות בעיתונים (על המשקפים) לא מדובר באדם משועמם.

סוף ציטוט במחשבה תחילה-תגובה לגרינבויים

סוף ציטוט במחשבה תחילה "קראתי את טורך האחרון ובשרי נעשה חידודין. אנו, העיתונאים החרדים, מתברכים בפריבילגיה אותה אין לאף עיתונאי בעולם – הזכות שלא לשפוך דם". לשמעון מירוני יש מה לומר על 'סוף ציטוט', ובלי טיפת ציניות שמעון מירוני, כתב 'בחדרי חרדים' תאריך: 05/07/2008 23:09:00 לכבוד הסופר המוכשר, ר' חיים גרינבוים, שלומכון ישגה מאד. אם הייתי ציניקן, אם היו בי רק כמה אחוזים מן הציניות שהתברכת בה, מן הסתם כבר עם קריאת השורה הראשונה היית מסמיק, מחוויר ושוב מסמיק. לשמחתי הרבה, לא נולדתי עם הגנים ההופכים אדם מן היישוב לכזה, ודווקא בשל כך, קראתי את טורך האחרון ובשרי נעשה חידודין חידודין. הרגשתי שאני עד למעמד שחיטה בשידור חי, המתרחש בביתו של כל קורא וקורא. רגילים אנו, העיתונאים החרדיים, לעקוב אחר עבודת עמיתינו החילוניים. מידי סוף שבוע, ולעיתים אף באמצעו יוצאים לאור העולם מזבחות דמים. המזבחות מכונים בשמות: 'ידיעות אחרונות', 'מעריב' ולעיתים מצטרף לחגיגה גם העיתון לאנשים חשובים. רובנו, כמעט ללא יוצא מן הכלל, רואים את הקולות ושמחים עד מאד שאיננו נמנים על אותו צד. מיעוט שבמיעוט בעיתונאים החרדים מתקנאים קמעה בחופשיים, על הבמה, הפתיחות והחופשיות לשחוט בני אדם, ללקק את דמם בהנאה וזאת לעיני כל העולם ואשתו. על אף ההתפתחות החיובית מאד בשנים האחרונות ברמתה של העיתונות החרדית ובתפקידים אותו היא ממלאת, יודעים אנו לראות בגבולות שהצבנו לעצמנו – מעלה שאין יותר ממנה. אנו, החרדים, מתברכים בפריבילגיה אותה אין לאף עיתונאי בעולם – הזכות שלא לשפוך דם. חיים יקר, אתה מוכשר, הומוריסט ברמה גבוהה, ששת קוראיך הכפילו את עצמם מן הסתם בעשרות אלפי מונים, וייתכן מאד שחלק גדול ממנויי ורוכשי עיתון 'בקהילה' עושים זאת רק בשל פרי עטך המתפרסם בו. אבל איך שלא תסתכל על זה, מאיזה צד שלא תהפוך את זה – בשבוע האחרון חצית גבול. חד וחלק – שפכת דם! אני מניח שתוכל לתרץ זאת באין-ספור תירוצים. מה כבר עשיתי? מה כתבתי? כולה ביקורת לגיטימית על שיר שלא ממש מצא חן בעיני, תטען. אבל אתה יודע היטב, כמו גם כל קוראיך, שהטור שלך פגע בליפא שמלצר אנושות. ברור לי שהוא ישב, קרא את הטור, הסמיק, החוויר ושוב הסמיק. יש לזה מחיר. יש לך מושג כמה הוא עמל על התקליט האחרון? אתה יודע כמה תקוות הוא תלה בו? בדקת בנבכי ליבו, במסתרי נשמתו, לפני שירית בו את החץ השנון, המושחז והמורעל? (הערת אגב: זכותו לקנות כמה משקפיים, חולצות, גופיות או גרביים שירצה, וזה ממש, אבל ממש, לא עניינך. אם אתה בכל זאת מאד מאד מאד רוצה לכתוב על זה, יש לך את הבמה המתאימה לכך). בתור קורא קבוע ונלהב, ומהיכרות שטחית ובלתי ישירה איתך, אני מניח שתמצא את העוז והאומץ לבקש סליחה פומבית, חדה וברורה מ'הזמר העולמי ר' ליפא שמלצר'. זכור, סוף ציטוט במחשבה תחילה. שמעון מירוני, עוד יהודי פשוט

שמעון,

אולי אתה צודק... אבך עיתונאי לא מעיר בדכ מעל הנייר לעמיתו כי הרי הוא מעתה יחפש אותך בכל שורה... ב. בעצם מה אתה עשית עכשיו? האם אתה לא סגרת איזה חשבון איתו? לא שפכת דם? חיים גרינבוים השקיע מאמצים עיליים בטורו ותלה הרבה ציפיות בזה... כל מילה שקולה... ואתה מה? מגיע פתאו וחורץ את דינו? אני בטוח שהוא ישב מול המסך והחוויר הסמיק, ושוב החוויר... אני מאמין שתמצא את המקום הראוי לבקש שם את סליחתך! אהה... דבר אחד אני מסכים איתך, ליפא שמעלצער זמר ענק וגם שהוא הוציא חתיכת תקליט סוף! ולסיום, פשוט לא מצליח להתאפק, כמה שילם לך ליפא? (לא הצלחתי להתאפק)

ויתאפק..

שמעון לא כתב זאת בעיתון, אלא באינטרנט הטריף, וקים ליה בדרבה מיניה..

אהבתי את התגובה

כל מילה נכונה. ליפא הזמין את התגובה הזאת. המתינו בסבלנות לתגובת חיים גרינבוים.

למעלה