ואתמול...

נקיטה...

New member
ואתמול...

אתמול בשעה ארבע וחצי אספתי אותו מהצהרון... הוא רץ אלי ... חייכתי... אמרתי לו: ``איפה נשיקת הכח שלי?``... (זו נשיקה שהוא נותן לי על המצח... ואנחנו קוראים לה ... נשיקת כח). נתן לי נשיקת כח אחת... קשרתי אותו בכסאו... והוא הרים לי את הראש, ככה עם ידו מביט בי בעניו הגדולות... ושואל... אמא... מה זה גטו? אמממממממממממ גטו זה... גטו זה.... ראבק איך מסבירים לו את כל הדבר הנורא הזה, בלי להפחיד אותו... בלי שיבהל... התחלנו לסוע... הוא שאל שוב. אמרתי לו... יודע מה... בוא אני אסביר לך. יוווווו זה קשה. ואל תגידו לי ... תגידי לו את האמת... הוא בסך הכל בן 4 וחצי... נסענו. עצרנו בסטימצקי... נכנסנו. התיישבנו הוא ואני בפינה, ולקחנו ספרים שמספרים על השואה. הראתי לו מזה גטו. הראתי לו את היטלר. הראתי לו תמונות של ילדים ... במחנות. הוא הביט בשקיקה, פתע הרים את עניו ושאל... ``אמא... למה את בוכה?`` אמרתי לו... כי עצוב לי. הוא אמר לי, עצוב לי גם, רוצה חיבוק? קנינו כמה ספרים ונסענו הביתה. הוא רצה לראות טלוויזיה. היתה שם תוכנית שסיפרה על אנה פראנק. אני הכנתי ארוחת ערב, הבטתי בו מהמטבח. אמרתי לו... יאללה בוא תחתוך את המלפפון, זה התפקיד שלך. אמר לי בשקט... אמא תחתכי אותו היום את... אני רוצה לראות. הבטתי בו, בילד שלי, שלא הזיז את עניו הגדולות מהמסך... הוא הקשיב... והקשיב. קראתי לכולם לשולחן... הוא בא התיישב בשקט. היה שקט בשולחן. משם למקלחת... משם למיטה ... קראנו סיפור על ילדה קטנה בשואה... שניצלה וכתבה סיפור ילדים על השואה. סיימנו ... כיסיתי אותו. לילה טוב בן אמרתי וקמתי. הוא קרא לי אליו... אמא אני יכול לישון איתך היום? אמרתי לו בטחחחחח, בוא. היו לו דמעות קטנות בעניים. קשה. אוהבת אותו כל כך... נקיטה

גלי...31

New member
קראתי....ובכיתי...

נקיטה... רק תראי כמה הילדים שלנו חכמים... שלי עדיין קטן, רק בן 2.6 , ועוד לא הסבירו לו בגן על יום השואה. אבל יודעת שהיום הזה יגיע, ואני בטוחה שאנהג כמותך. טוב עשית שהסברת לו והראת לו, ולא ניסית להתחמק. הם מבינים הכל... ואסור לנו ``למרוח`` אותם בסיפורים. גלי

בימבה

New member
בעינים דומעות ומבריקות

אני קוראת את סיפורך.ונעצבת. זה קשה להסביר לטף על הקשיים שקרו. אני חושבת שיותר קשה לנו לחוש את כאבם של ילדנו- אשר את שלנו. הזדהיתי עם כאבו של בנך . כשיגיע הרגע אני מקווה לנהוג כמוך ולא לברוח ... אהבתי. מירבי

אילה.

New member
איטלר הבן...

קשה היום הזה. קשה לכולם. קשה לי וקשה גם לנסיך שלי. אתמול בערב הוא כל כך בכה. היה לו כל כך עצוב. והכול התבלבל לו. דיבר על פחד ממלחמת עולם והסביר לי, בהיגיון הזה שלו, איך בגללנו ובגלל הפלשתינאים, יכולה להתפתח מלחמת עולם, ואז תהיה עוד שואה... ניסיתי לעשות לו סדר בדברים. שואה לחוד, מלחמת עולם לחוד, פלשתינאים וישראלים לחוד... והוא, הוא היה כל כך עצוב... כל כך מוטרד... עד שהתחיל לרדת לו דם מהאף. סתם ככה, פתאום. נשמה גדולה שכמוהו. ואת כל הפחדים שלו הוא ניקז להיטלר. ``הכול בגלל ההיטלר הזה``, הוא אמר... הצעתי לו להביע את מה שהוא מרגיש בציור. הוא שמח על הרעיון. הוא צייר דמות שוכבת על הקרקע, דם באזור הלב, ודמות אחרת, ממול, מוציאה לשון ואוחזת באקדח. ליד הדמות שעל הקרקע הוא כתב ``איטלר`` וליד הדמות שאוחזת באקדח הוא כתב התייחסות לעצמו. ואז הוא כתב שיר קטן על ``איטלר הבן-זונה``, שאני לא אצטט אותו כאן במלואו... בכל זאת, אנשים מכובדים כאן... אבל אתם לא יודעים מה זה עשה לו! הדימום הפסיק. הוא התחיל שיר את השיר על איטלר הבן-זונה בקול. הוא חייך. זה נתן לו כוח! לא שהוא הפסיק להידבק לי לישבן ולא שהוא לא ניסה לשכנע אותי לבוא לישון איתנו. לא עד כדי כך. אבל בכל זאת... אז מה, לירות באיטלר בציור זה טוב או רע? תוהה קצת, אילה

למעלה