ואת? האם את באמת רוצה שיוויון?

ענבר.

New member
ואת? האם את באמת רוצה שיוויון?

אם את אישה, אמא לפעוטות, רעיה ועובדת במשרה בכירה, האם את נושאת, לפעמים, את מבטך כלפי מעלה, אל תקרת הזכוכית שמעל ראשך? האם עברה בך פעם המחשבה - איך מנפצים את התקרה הזו? האם גם אותך מטרידה השאלה - למה נשים אינן מאיישות את ראש הפירמידה? סקר שנערך בשנת 1997 העלה כי רק 35% משרות, מקרב הדרגים הכירים וההנהלה, בחברות האלקטרוניקה, מאויישות ע"י נשים. לעומת זאת, מהוות הנשים, במערכת החינוך, 80% מכלל המורים. הרושם שנוצר הוא, כי נשים מעדיפות "להיתקע" בבסיס הפירמידה, במקום לטפס לראש הפירמידה, מטעמי נוחות. שמונה/תשע שעות עבודה, הן בבחינת "תרומה מספקת" עבור הנשים, שממהרות לרוב למשמרת שניה בביתן הפרטי. המשרות הנוחות במערכת החינוך, שעות העבודה המקוצרות המאפשרות לאימהות עובדות להיות בצהרים בבית עם ילדיהן, חופשת יולי אוגוסט הנמתחת כמו גומי, חופשות חגים ואמצע השנה, כל אלה ועוד מהווים סיבה נוחה לנשים להעדיף את מערכת החינוך כמקצוע, למרות השכר הנמוך והדרגות הנמוכות. שתי מלחמות עולם נדרשו על מנת לפתוח בפני נשים את המוסדות להשכלה גבוהה, שהיו סגורים בפניהן בהוראת השלטונות, (מרי קירי, למשל, זוכת פרס נובל בכימיה שאולצה בפולין להפסיק את לימודיה). שוויץ, מדינה נאורה לכל הדעות, העניקה זכות בחירה לנשים רק ב-1974. פורטוגל ב-1976 . למרות שנשים מהוות את מחצית המין האנושי, קולן כמעט ולא נשמע. האם זו מגמה גברית? האם קונספירציה מגדרית? האם הנשים עושות מספיק על מנת להשמיע ולהוכיח? אין כמעט אישה שאינה מדברים במונחים של: "מוסד האימהות", "אמא כמותית לעומת אמא איכותית". מדברת. בפועל, כשמגיע רגע בו נדרשת ההוצאה לפועל, תרגום המילים למעשים, "נקיפות מצפון" (ביחס לבית, ילדים, בעל) תופסים נפח ומשקל רב יותר מהמילים. הרגע בו נשים תשתחררנה מכבלי "המטלות הנוספות", יהיה הרגע בו תיווצר אפשרות לנשים בעלות השכלה, להגיע למקום ריאלי ושיוויוני בשוק העבודה. הערך המוסף, יהיה קיום אפשרות שיוויונית לגברים בהעצמת חוויית ההורות ובזכאות לתנאים סוציאליים במקום העבודה, להן זכאיות נשים/אמהות עובדות. ובעיקר, הרצון לשיוויוניות אמיתית, הן מהצד הנשי והן מהצד הגברי, יאפשר לשני הצדדים לשבור את תקרת הזכוכית, דבר שיתרום לצמיחה חברתית, תרבותית וכלכלית, ממנה יהנו שני הצדדים באופן שווה.
 
הכל עניין של סטיגמות

בשנות החמישים אוי לאשה העובדת "המפקירה" את ילדיה במעון לנשים עובדות. במשך השנים כל המחקרים על ילדי מפתח כשנשים נאלצו לצאת לעבודה על מנת לעזור לרכוש בית וכו'.. אחר כך כל הדוחות הפסיכולוגיים על ילדים שמרגישים נטושים ע"י אמם העובדת ומאבדים את הדוגמא של אמא אוהבת מחבקת מבשלת עוזרת בשיעורים ועוזרת להעסיק את הילדים כי צריך להיות בשקט אבא חזר מהעבודה. וכל זה מאין בא? כדברי המשורר "אבא הלך לעבודה יביא לך מתנה"..... נו, אז לכי תלחמי ותגידי כמה גברים מוכנים להשאר בבית עם הילדים כשהם חולים או להפסיד חס וחלילה כמה שעות עבודה כדי ללכת ליום הורים אסיפת הורים טיולים וכו'או לאחר לעבודה כי צריך ללכת לקבל חיסון או כל סיבה אחרת. שוב הסטיגמה הגברית. אז אולי יש כאלה מאיתנו שפשוט עומדות בציפיות האלה והן אלה שנותנות את הטון. המעטות מאיתנו שכן נמצאות בעמדות מפתח כמו שקראת להן, בראיונות עיתונאיים תמיד יוזכר איך ילדיהן גודלו ע"י אומנות ומטפלות וזכו להיות בפנימיות יוקרתיות בחו"ל וכו'.. אז שיוויון? אולי פעם , מי יודע?
 

ענבר.

New member
אז....

לעולם לא יהיה שיוויון כי נשים פוחדות מ "מה יגידו במכולת"? או שנשים "בורכו" בעודף נקיפות מצפון? או שפשוט נוח להיות האישה הקטנה?
 

כחלחל

New member
ד. כל התשובות נכונות.

אני מניחה שיש כאלה שנוח להן להיות קטנות. את יודעת שמעתי משפט מעניין "מאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה שכל חייה חשקה במעיל פרווה". אז גם אם יש נשים שלא עומדות בקדמת הבמה אולי הן עומדות ככה קצת באלכסון. בענייני מצפון- לי תמיד יש נקיפות כי מצפון נקי זה בדרך כלל סימן לבעיות בזכרון.
 
הדעה שלי

נשים לא רוצות שוויון אמיתי. אם הן היו רוצות שוויון אמיתי הן היו נלחמות כדי לשרת 3 שנים בצבא, נלחמות כדי לשלם בעצמן על מה שהן אוכלות בדייט, נלחמות כדי לקבל יחס שווה ולא יחס שונה "כי אני אישה ואני עדינה", נלחמות ועושות שביתות כדי לקבל משכורת דומה לזו של גבר באותו תפקיד. נלחמות ולא נשארות תקועות במקום הנוח והנקי שלהן ובלי ללכלך את הידיים, לוותר על חלק מהזכויות (כמו גבר שיקנה להן בגדים) ולקחת חובות על עצמן ובעיקר את האחריות לשינוי.
 
למעלה