ובאופק אחר סביב שולחן השבת...

אני לא יודע איך לאכול את שולי ר'

חוזר בתשובה, בניגוד לדתי מבית, זה מבחינתי או בור או חלש. דתיים מבית חברים קרובים היו ויש לי. וזאת אוכלוסיה אחרת והדיבור איתה אחר. עם חוזר בתשובה על מה יש לדבר? וחוץ מזה הסרט שלו "האושפיזין" בעל מטענים תעמולתיים אנתי חילוניים בעלי ניכוח פאשיסטי משהו. דרור, כך התרשמתי דוקא אוהב את שולי, אני מתקשה לגבש עמדה בענינו.

משמרותי

New member
ר' שולי רנד הנו דתי במקור

ואני נהינה לשמוע את שיריו וסיפוריו. האיש "קול" לחלוטין. אגב,לא ראיתי את הסרט,ובכלל נקודת ההשקפה שלי היא בן-האנוש לא חשוב מוצאו,ולא מכליל הכללות במקרה הזה.

הוא מן מקרה חריג

כי אומנם רוב חייו היה חילוני, אך הינו יליד לבית שומר מצוות, חזרה בתשוב לתוך חסידות ברסלב היא שהציבה אותו מבחינתי בתוך קטגורית החוזרים בתשובה הקלאסיים. אני נוהג להביד בין מגלי אור התורה בני הגלויות, לבין ישראלים החוזרים בתשובה, לרוב לתוך חסידות ברסלב, כי זו החצר היחידה שלא מתיחסת אל החוזר בתשובה כאל נכה. ודוקא העובדה הזאת היא שקובעת, מבחינת החרדים עצמם, שהחזר בתשובה הברסלביסט, כמו כבר ציינתי, הוא או בור או חלש. רבים לא יודעים שהפילוסופיה החרדית הכנה, המתיחסת ליהדות היא בכלל לא מה שכולם חושבים. היא לא אוהדת את היהדות אלה שמגדירה אותה ככפויה, עד בוא המשיח. החרדים מודים, אומנם שלא בפרהסיה, שהביטוי "עולם השקר" לא מסנן את היהדות בכלל, אלה שהוא מתיחס אליה בראש ובראשונה. וכאן בא ההבדל העמוק שבין דתי מבית לבין חוזר בתשובה. חרדי מבית שהוא בכלל לא פאשיסט כמו הסרוגים, ממתין למשיח אך ורק בכדי לגמור עם היהדות. והברסלביסטים לא מהווים חלק מהראיה הזאת, אלה שהם נמצאים במקום הרבה יותר פרימיטיבי מבחינת תפיסת היהדות. ולי מאוד צר שהציבור החילוני לא יודע את זה, ודוקא בחרדים הקלאסיים רואה בבונים, ובברסלביסטים משהוא יותר מתקדם. אני ראיתי במו עיני איך בישיבת פונוביז', בכולל שלה, לועגים למאמין הכנה שמשורותיהם. זה משהו שמבינים רק אם רואים את זה, כי התעמולה חזקה מאוד, גם מהצד החילוני, וגם מהצד החרדי. בדיוק כמו שרוצים שנחשוב שהערבים הם בורים דתיים ופרימיטיביים כך גם רוצים שנחשוב על החרדים. באמצעות ליברמן למשל הצליחו לשכנע את הציבור הישראלי שהרוסים הם -"ליברמן". ואפילו חלק גדול מהרוסים עצמם. וזה שקר וכזב!

משמרותי

New member
בני,אתה עוסק יותר מדי בהכללות

של אנשים,במקום לראות כל אחד לגופו... לטעמך,רוב הציבור לוקה בתסמונת העדר?

האדם והביצוע

ההתיחסות אל שולי האדם היא דבר אחד, מורכב ואמביוולנטי כנראה. אבל להנות מביצועיו אפשר בלי לתלות אותם. מה חדש במדע חיכה עשר שנים לגאולה, ושולי עשה זאת בשלמות תוך הגיית כל תו כהוויתו. על כך תודה.

למעלה