ובאותו נושא של דמות הבנייה: כל הארץ בלוקי שיכונים אפור-לבן..

tapuzoed

New member
ובאותו נושא של דמות הבנייה: כל הארץ בלוקי שיכונים אפור-לבן..

הנה נסיון להדביק יחד פרויקטים מכל הארץ שנראים כמו שכפול אחד של השני.
קוביות אפור לבן, שורות מרפסות, אפס דמיון, קומות משוכפלות מלמטה עד למעלה.
אין ייחוד מקומי, אין שום דמיון או רצון לשנות את השבלונה המשעממת הזו.
עוד פאן של תרבות הבנייה הקבלנית שמאפשרים לה פה לבנות הכי בזול ומשעמם..

אבישי ק

New member
גורלם נחרץ מראש, הם יהפכו לשיכונים של היום

בעוד 20 -40 שנה הבלוקים יהפכו לישנים
מכיוון שלא ניתן לבצע פיתוח נוסף, האזור יינטש ויהפוך לשכונות פחות מבוססות
ואז נסביר לילדים שלנו שפעם היו קבלנים שעשו כסף בנו בזול וזה מה יש
מצויין, אנחנו ממש בונים כאן מדינה לתפארת
שכונות בלי אופי

סנוי

New member
צודק במאה אחוז! ושכחת את קשת הצבעים שבין צהבהב לחום בהיר ;)

לא בטוח שאלה יהיו השיכונים של מחר, אבל מה שכן הם חסרי ייחוד ומשוכפלים בכל הארץ.
באמת שמי שזורקים אותו בעיר כלשהי בארץ לא ידע איפה הוא נמצא...
ומצד שני, אולי אפשר לקרוא לזה 'סגנון בנייה ישראלי'? גם פה מדובר במאפיינים דומים - להבדיל - כמו בבנייה טיפוסית הולנדית, למשל.

נדייק: זאת שבלונה למעמד הביניים העירוני

כי לא השווית לעיצוב המתוחכם יותר של מגדלי היוקרה, לוילות הפרטיות, לבנייה במגזר הערבי, בשיכונים הקיבוציים, במגזר החרדי, ביישובים ה"כפריים" ועוד. מלבד זאת קיימת מעט יותר יצירתיות בתכנון מבני ציבור ומשרדים ולא בבנייני מגורים.
&nbsp
ואפשר אולי להגיב על זה מזווית אחרת. כשבאנגליה היתה בזמנו מחאה על התכנון הדי לא יצירתי של מתקני הספורט לאולימפיאדה טענו המתכננים שזאת המסורת האדריכלית של בריטניה שגאוותה על תכנון פונקציונלי ולא על עיצוב יצירתי מידיי (ואותה תשובה אתה יכול לייחס לתכנון מבני המגורים הסטנדרטים הישראליים שמתגאים במפרט טכני גבוה מהמקובל בארצות אחרות לבנייני מגורים למעמד הביניים). ואם תקרא על תביעות שהוגשו למשל נגד האדריכל היצירתי קלטראווה, תבין שאולי תכנון בינוני עדיף מיצירתיות יתר יקרה. ותתפלא לדעת, יש גם תלמידי אדריכלות מחו"ל שהגיעו במיוחד לישראל כדי ללמוד על אדריכלות. אני זוכר איזה כתבה מכלכליסט על סיור שעשו תלמידי בית ספר לאדריכלות מדנמרק בישראל והתפעלו מלא מעט מבני ציבור כשהם טוענים למשל כמה האדריכלות המודרנית בדנמרק פונקציונלית ומשעממת יחסית.

מה זה משנה אם הבנין אפור או ורוד?

אם הבנין משרת את המטרה שלשמה הוא נועד (מגורים), וכל עוד אני אוכל לקנות בו דירה מתישהוא בחיי, אז מצידי שכל הבנינים בארץ יהיו שכפול אחד של השני. וקצת יותר בגסות: יש אנשים שצריכים לעבוד 30 שנה אחרי מותם כדי להשיג דירה, ואתם מתלוננים על איך שהבנינים בארץ נראים?!

אבישי ק

New member
זה שכמה בודדים מרוויחים על כל שאר המדינה

לא קשור לעיצוב סביבת מגורים
קבלנים מעדיפים להחזיק בדירות ריקות העיקר שמחירי הדירות לא ירדו
אנחנו דיברנו על עיצוב סביבת המגורים בהנחה ומחירי הדירות סבירים
קריסת שוק הדיור תקרה מתישהו בשנה שנתיים הקרובות
אבל זה נושא לדיון אחר

tapuzoed

New member
צודק וגם מה זה משנה ככר המיסדים פתח תקוה או ככר מרכז פומפידו

תן ללכת להוציא כסף בכספומט אתה יודע איזה תורים יש בימי שישי מה עכשיו כיכרות יפות ועיצוב
עירוני, תן מקום חניה שלא יגררו עם דו"חות..
בגישה הזו אפשר להבין גם איך קרטל עושק הקבלנים ממשיך לחגוג פה באין מפריע גם על הועדות
המקומיות שמאשרות לו כל דבר וכל עיצוב (אם הן בכלל טורחות לראות) רק שיבנה אצלן.

אבישי ק

New member
הבחירות המיותרות ביותר שהיו אי פעם

סתם כל הפרוייקטים יוקפאו, המדינה תיכנס לשיתוק ואחרי הבחירות לא יהיה הרבה שינוי.
אז למה הם הלכו לבחירות?

tapuzoed

New member
ככה זה כשאובמה מפעיל את הבובות-על-חוטים שלו פיצי ושפריצי

והבובות (פיצי לבני ושפריצי לפידי) מפרקות ממשלות בפו'צים עם החרדים
(העיקר הבטיחו ממשלה חילונית בלי חרדים.. ראינו איך ברח להם השתן ועלה לראש)

zahipan10

New member
אני מסכים עם הרוב אבל לא עם הכל...

זה נכון שחלק מהבנייה הישראלית משוכפלת ומשעממת, אבל לא כל הבנייה היא כזאת, יש גם בנייה אחרת בישראל, נניח בשכונת רמות בבאר שבע יש שם מבנים מאוד יפים, ורובם מחופים באבן ירושלמית.
דוגמא נוספת היא שדרת יוהנה ז'בוטינסקי בבאר שבע. ממש לא אכפת לי לגור בבניינים משוכפלים ומכוערים, העיקר לגור ברחוב בסגנון הזה. השדרה מתוכננת מצויין ויש הכל מתחת לבית, בנק, דואר, בתי קפה, חנויות, פשוט תכנון מעולה, וזה בשונה משכונות הפרברים שבונים בארץ - שכונות ענק משעממות ללא רחוב מסחרי שתושביו נוסעים באוטו או באוטובוס לקניון הקרוב, במקום לעודד מסחר ברחובות.

עוד דוגמא זה פרוייקט פינוי בינוי ברחוב שלמה המלך בבאר שבע. במקום הבניינים המתפוררים יבנו שם בעתיד מתחם מגורם גדול וצפוף עם בניינים נחמדים, פארק במרכז המתחם, ורחובות מסחריים בקצוות שלו. רוב תושבי המתחם יהיו בעיקר צעירים וסטודנטים ולכן התכנון הזה מעולה. אני מצרף תמונה.

אני לא אוהבת את המבנים האלו עם הזכוכיות הכהות

ראשית הם נראים מאוד צפופים. האם הם מתאימים בכלל לבאר שבע?

כל הבניה עם הזכוכית השקופה האם היא חסכונית באנרגיה? האם נח לחמם / לקרר את הבית?
האם השמש ביולי ב 13:00 בצהריים לא יוצרת חממה בלתי נסבלת?

<אלו שאלות לאו דוקא לפרוייקט הזה, אלא בכלל>

zahipan10

New member
עניין של טעם

היום יש זכוכיות כפולות שמבודדות קור, וציפויים מיוחדים שחוסמים ביעילות את קרני השמש ומונעים ממנה לחמם את הבית.
לבנייני זכוכית יש בעיה אחרת: מישהו זוכר את המגדל הקעור בלונדון שהמיס מכוניות בשנה שעברה? מזה רצוי להימנע

ובקשר לשאלה שלך האם מתחמים צפופים כאלה מתאימים לבאר שבע? אז בהנחה שהתשתיות באזור מפותחות דיו או לחילופין עוברות שדרוג התשובה שלי היא כן. ואני אפילו אוסיף ואומר שבנייה צפופה בעיר באר שבע היא חובה, וקל וחומר בליבת העיר, ויש לכך 2 סיבות:
1. האקלים החם - בנייה צפופה שומרת על טמפרטורה סבירה ברחוב ומעודדת הליכה. (זה תקף בכל עיר בארץ, אין אף אזור בארץ שהטמפרטורה סבירה בצהרי היום בחודשי הקיץ).
2. הבנייה הדלילה בעשורים הראשונים שלאחר הקמת העיר הייתה לא פחות מאסון לעיר - באר שבע תוכננה להיות עיר גנים עם בנייה דלילה וגנים המחברים בניהם. הבנייה הזו טובה לאירופה אך בעיר ים תיכנות על גבול המדברית כמו באר שבע היא נכשלה. בעשרים השנים האחרונות יש מגמה של ציפוף העיר על מנת להפוך אותה לעיר יותר מגובשת וכך להחיות את הרחוב, אך יקח לפחות עוד עשור שלם עד שהתגבשות העיר תושלם.

ודווקא האזורים הכי מוצלחים בעיר הם האזורים הכי צפופים, הדוגמא שלי לכך היא העיר העתיקה הנהדרת שאותה תכננו ובנו הגרמנים במימון התורכים.

tapuzoed

New member
יצאת קצת פיתה אם לא הבנת שזה לא מראה הבניינים רק סימון קומות

הבניינים לא יהיו זכוכית וגם לא יהיו עם פסים. מדובר פשוט בדרך להראות כמה
קומות יהיו בבניינים בעזרת שקיפות.
אבל נו, הנה למדת משהו

למעלה