"ובבית אשה קליפה"???

giba70

New member
"ובבית אשה קליפה"???

מאין חיים נחמן הביא את הדימוי הזה?

גנגי

New member
אתה בטוח שזה ביאליק המציא?

אין לי מושג מה המקור, אבל הכוונה ל"כּלבתה", מרושעת, ואולי היות שנהוג, פונטית, לומר "קלפטע", אולי יש קשר לזה.

giba70

New member
לא יודע אם הוא המציא

אבל הוא כתב כך, בשיר "תאמר אהיה רב" שמבצע אריק איינשטיין.

YoreShmaNa

New member
קליפה - המשמעות הקבלית

בקבלה, "קליפות" מייצגות את הצדדים השליליים בחיים (אל תבקשו פרטים - זה לא תחום המומחיות שלי). לכן, אשה קליפה, וביידיש אומרים א-קליפע, פשוט אשה רעה, נודניקית וכו'.

Mנטה

New member
אמרתי לכם, הקליפה של העוף

יש ביטוי "קליפה ריקה" או שאני הוזה ?

מוגג

New member
כל הקליפים ריקים

בגלל זה הערוץ נקרא אמפטיוי emp.t.v ~ניצוצות של הבנהמקלפים אותך רק עם מעט ריבה~

קא זו או

New member
קליפה בקבלה היא הרבה יותר מסתם

"צדדים רעים" בחיים. ההסבר הזה הוא הסיבה שמדונה הפכה לאסתר המקובלת, כי לא היא ולא שאר מַזְנֵי הקבלה מבינים שהקליות הן הרוע בעולם, האופפים, מכסים את ניצוצות הקדושה שנפלו לעולם בשל חטא אדה"ר, ועל כן, ךמשל בחסדיות, המבוססת על השבתאות, כידוע, הצדיק מדי יום שישי נופל "אפיים ארצה" כדי להציל ניצוצות מהקליפות, וזה עוד כלום בהשוואה לתיאוריה האנטינומיסטית שפיתח יענק'לה פרנק סביב תיאוריה זו, שכללה גם חגיגות סקס מכל הסוגים והמינים [אין עדות למשכב בהמה, למשכב עם מתים] אבל כל השאר- חחח

גנגי

New member
פתאום הבנתי אחרת לגמרי

את השיר של סחרופורטיס...
~ניצוצות של הבנה שוב חולפים כמו סרט נע, כמו רוח סערה הם מקלפים עוד חלקים מהקליפה~

skito

New member
אפרופו ביאליק

בשנת 1932 פנו כל מיני חברות תחבורה שביקשו להתאחד (כמו ה"חפרים" של היום) פנו לחימק'ה וביקשו ממנו שיסע במציאת שם לחברה אותה רצו להקים. חיימק'ה: "הנה התאגדתם לכם" אההההה "אגד" אמרו אח-לה של שם

sailor

New member
אפרופו אגד

פעם הם ניסו להחליף את השם לאשד = "אגד", "שחר" ו"דרום יהודה", לאחר האיחוד של שלוש החברות.

skito

New member
הם לא ניסו..

הם החליפו,זה היה בשנת 1951 וקראו לעצמם: "אגד אשד" כעבור זמן קצר חזרו לשם המקורי "אגד". ש.ל בשם הזה אגד מופיע פעמיים, באש"ד - אגד, שחר ודרום יהודה, וב"אגד אשד" הכרטיס המצורף חלק מאוסף שברשותי, כרטיס משנת 1948 >>

skito

New member
היי גנגי

האוסף שלי הוצג בעבר כאן בתפוז, תחבורה ציבורית ואספנות. ניתן לראות בחלק מהאוסף כאן > אסף חפץ נ.ב ביום ראשון 3.10 נפתחת תערוכה בגן השלושה, האוסף שלי ועוד מלא אספנים יוצגו לבאים, אתם מוזמנים לחוויה מיוחדת.

למעלה