ובבית חולים?

ובבית חולים?

אדם יכול להיות צמחוני וטבעוני שנים רבות, ובערוב ימיו,כשהוא מגיע למוסד צבורי, בית חולים, או דיור מוגן, יאלץ לאכול מזון מן החי משום שהממסד עדיין לא למד להכין תזונה צמחית טובה ובריאה.

היום, כשהתנועה הצמחונית גדלה, הגיע הזמן לעגן בחוק את זכותו של הצמחוני טבעוני לכבוד בכל מקום.

צמחוני עוד מסתדר...אם יש לו פה להזכיר

כשהוא צעיר...הייתי מאושפזת בגיל 15 כצמחונית (לפני יותר מ15 שנים..) בצהרים היה לי שניצל צמחי ובארוחות אחרות אין בעיה בדרכ

אדם בערוב ימיו צריך לפעמים שידברו בשבילו...

כטבעוני... נכון להיום... כנראה שעדיף להביא אוכל מהבית

כאוכל לא משנה... כנראה שעדיף להביא אוכל מהבית...

גם לי יוצא לחשוב על זה

היות ויש סיכוי שאצטרך לעבור ניתוח כלשהו שייאלץ אותי להיות באשפוז גם אם לא ארוך. (וזה יהיה עוד הרבה לפני "ערוב ימיי"). כנראה שגם אני כטבעונית אצטרך לקחת אוכל מהבית.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
צמחוני במקרים רבים מסתדר

כי יש שניצל צמחוני
טבעוני אני בספק כי צריך לדאוג לו בנוסף לארוחת צהרים לכל הארוחות למזון שונה מהשאר

subatoi

New member
מתקדמים עם זה, אבל מאוד לאט. ח"כ תמר זנדברג

הציעה הצעת חוק חופש בחירה במזון, שתחייב מוסדות ציבוריים לאפשר לפחות מנה טבעונית אחת מזינה. אמנם מדובר רק על מוסדות ציבוריים ומדובר בהצעה שנפלה בועדת השרים לענייני חקיקה, אבל זה מראה שזה באוויר. אפשר לכתוב לח"כ זנדברג ולהביע תמיכה במהלך כדי שתעלה אותו שוב, כמו שהיא מתכוונת.
אנחנו חיים בתקופת מעבר אחת ארוכה, וצריך הרבה סבלנות, לצערנו

ladybug6

New member
בתי חולים זה עוד משהו נסבל

כי ברוב המקרים אדם לא נמצא בבית חולים ליותר מכמה ימים, ויכול להסתדר עם ההיצע הטבעוני המועט שיש שם, או להביא מהבית או לקנות מהסופר/מסעדות שיש במתחם הבי"ח.
דיור מוגן ומוסדות לטווח רחוק הם בהחלט בעייתיים אבל במקרים כאלה אני נוטה להאמין שאפשר למצוא פתרון נקודתי עם הצוות האחראי, בדיוק כמו שאין ארוחות נטולות גלוטן שמעוגנות בחוק אבל כשמגיע צליאקי למוסד זה או אחר דואגים לו לסידור מיוחד.
וככל שיש יותר טבעונים והדרישה מוצפת והופכת לסטנדרטית, ככה זה הולך יותר בקלות..

צליליתה

New member
ההורים שלי בבית אבות

אני מסתכלת בזוועה על האוכל שמוגש שם
למשל, ארוחת ערב, צלחת עמוסה גבינות, צהובות ולבנות, חביתה, מ2 ביצים לפחות, סלט מיונז וכף קטנה של סלט ירקות
גם אם בן אדם לא צמחוני או טבעוני (והורי ממש לא) אני לא מבינה למה לאכול אוכל כל כך לא בריא.

כבר מזמן אמרתי לעצמי, שאם אאלץ להגיע למקום כזה, אגווע ברעב.

vegetalien

New member
נו נו,

לפחות לפי התיאור שלך הארוחה היא צמחונית...

ואם לא היה ברור: הדבר נכתב במרירות. מזדהה עם כל מה שכתבת.

vegetalien

New member
דיווחים מבית החולים.

לפני יומיים עברתי ניתוח. לא אלאה יותר מדי בפרטים, רק אתאר מה הוצע לארוחת הבוקר: קוטג', ביצה, מעדן יופלה ממותק, שתי פרוסות לחם לבן, מאפה קרואסון קטן, וסלט של עגבניה ומלפפון.

מובן שלקחתי רק את האחרון. ידעתי מראש מה מצפה לי, אז הבאתי מהבית גרגרי חומוס קלויים בשביל אספקה קלורית עם ערך מוסף.
כשהאחות ראתה אותי עם זה היא נזעקה: "זה יעשה לך בעיות בבטן!". אבל ברגע שהיא הבינה שאני טבעוני וכי בלאו-הכי אני רגיל לאספקת סיבים מסיבית, היא נרגעה .

אם זה מה שנותנים לאנשים שנמצאים בבתי חולים, מה הפלא שמערכת הבריאות קורסת..

למעלה