ובדרך הפולק הפסיכדלי

giloni

New member
ובדרך הפולק הפסיכדלי

צמד איריSonny Condell ו Leo O'Kelly שמנגנים בגיטרות, כינורות, דולצימר, כלי הקשה ולעיתים בקצת קלידים. מוסיקת פולק-פסיכדלית שנשמעת לי לפעמים כמו Pink Floyd בלי האלקטרוניקה. הנגינה של הם על הגיטארות ממש מצמררת. אינני יודע אם זו עבודת אולפן או פשוט כשרון ענק. הם מוציאים מהגיטרות צלילים שאפשר לשמוע רק כשיושבים ליד תיבת בתהודה של הגיטרה, מרחק סנטימטר וחצי מהאוזן. השירים נעים בין שירי אהבה פשוטים לקטעים מורכבים יותר – לעיתים אפילו אה-טונאליים. יש לי שני אלבומים שלהם, הראשון הנושא את שם הלהקה ויצא בשנת 1971 והשני שנקרא a tear and a Smile יצא שנה אחר-כך. אישית אני מתחבר יותר לשני, אולי מכיוון שהעיבודים שיש בו עשירים יותר. בראשון הם מנגנים לבד על גיטרות, כינור וכלי הקשה ובשני הם צרפו גם את Barry De Souza (שהיה תקופה קצרה גם ב curved Air) על תופים ואת Larry Steele על באס. באלבומים הבא STRONG IN THE SUN הם כבר הרחיבו את מעגל שיתופי הפעולה וצירפו אליהם, לא פחות מאשר את: Nick Drake שמנגן בגיטרה ושר, ואת את Matthew Fisher איש Procol Harum שתרם את קלידיו וגם הפיק את האלבום. בשנת 1995 הם התאחדו שוב להופעה חד פעמית שיצאה ב CD שנקרא Hibernian ובCd נוסף יצא עם קטעים נשכחים בשם Spotlight. אולי יאיר יונה יוכל להרחיב את הדיבור עליהם. הוא בודאי מכיר יותר ממני. מכל מקום, יופי של פולק עם נגיעות פסיכדליות – פה ושם. יקי

Jflyaway

New member
ו WELCOME בני...

אתה מוזמן להשאר באיזור.... (סוף סוף אני לא הכי מבוגר פה)

Jflyaway

New member
בעיקבות הודעתך הרצתי פה במשך השבת

את אלבומי טיר נה נוג ברקע. מאוד אוהב אותם, אם כי אני חיב להודות שמהרכבי הפולק הבריטים, זה לא מן הפסיכדליים... לפחות לא כמו PRINCIPAL EDWARD וכו INCREDIBLE STRING BAND. NEVER THE LESS - מהנה מאוד. ויקי- המלצתי לך בעבר על DUNCAN BROWN ... ממליץ שוב

melquiadess

New member
פולק פסיכדלי מהצד השני של האוקיינוס

אצלי כיכב השבוע אלבום אסיד פולק אמריקאי נפלא. perry leopold - chirstian lucifer חבר שלי הכיר לי את האלבום הזה בתחילת השבוע. ובמהלך השבוע פשוט הייתי מוקסם מהאלבום הנפלא הזה. שירי פולק, שנשמעים לי כמו עירבוב בין פולק אמריקאי לפולק בריטי. כאשר מלבד הגיטרה האקוסטית מלווים אותו עוד הרבה כלים, כמו בסון, צ'לו ועוד. אלבום מאוד מומלץ. ניתן לשמוע שלושה שירים מתוכו באתר הרשמי שלו.

Jflyaway

New member
איזה יופי של רכישה

לאופולד מוכר בעיקר לאלו שיש להם את אלבומו הרשמי EXPERIMENTS IN METHAPHYSICS, ואני חייב להגיד שאני מעדיף את CHRISTIAN LUCIFER . אני בטוח שתהנה מפנינת האסיד-פולק שרכשת.

melquiadess

New member
לצערי עדיין לא רכשתי

לצערי עדיין לא רכשתי את האלבום, כרגע רק השאלתי את הדיסק של החבר. ולמה הכוונה ברישמי? כריסטיאן לוציפר הוא לא אלבום רשמי?

Jflyaway

New member
הוא הוציא רק אלבום אחד, ב 1970

וזה היה EXPERIMENTS IN METAPHYSICS. האלבום הודפס ב 300 עותקים בלבד (!) וזכה לתואר (אצל האספנים): אלבום הפולק המבוקש ביותר (לפחוצ לתקופת מה). CHRISTIAN LUCIFER כולל את החומר שהוא הקליט בתחילת הסבנטיז, ולא הוציא בזמנו.

zooly

New member
ניסויים במטפיזיקה

אלבום מעולה, שקשה להבין איך הודפס בהתחלה במספר כל כך מצומצם של עותקים. לחלוטין לא קטע של אספנים בלבד. למי שמתעקש לרכוש אותו בדיסק, הבנתי שהוא יצא בהדפסה מחודשת. מי שלא מתעקש יכול להוריד אותו ממני. soulseek user: zooly88

giloni

New member
לגבי Acid folk

אני נתקל לא פעם בתת ז'אנר הזה. אולי אפשר לקבל כמה סמני זיהוי והרכבים בולטים? לא פעם שמעתי שמכנים את Curved Air בתואר הזה ולא ממש ברור לי מדוע. יקי

Jflyaway

New member
המכנים את CURVED AIR אסיד פולק ממש

לא בכיוון. אני מת מעייפות אבל מבטיח להתעכב על ההגדרה הזו (לא ז'אנר, אלא הגדרה שנועדה לצרכי האספנים) - מחר.

yossivin

New member
jan dukes de grey

jan dukes de grey - mice and rats in the loft אין תקליט שיכול ליצג את ה acid folk בכבוד רב יותר מהמפלצת הזאת. בסך הכל שלושה שירים ארוכים ומדהימים, שמרגשים כל פעם מחדש. יצא ב transatlantic recordsrecords ב 1971.

giloni

New member
קישור מעניין ומבלבל כאחד

מתברר שכמה אלבומים שלא שיערתי, מוגדרים שם כפסיכדליים (בתוספת פולק או פרוג-פולק). הקיטלוגים האלה הם כנראה אין סופיים ואולי נכון יותר לומר, בלתי אפשריים ומיותרים. הביטוי Acid folk אגב, לא מוצמד לאף אלבום. בכל אופן יופי של מקום לעיין ולהתרענן. יקי

Jflyaway

New member
על אסיד-פולק ועל אופנות האספנים...

אסיד פולק הוא מינוח של אספנים ומבקרים, לא ממש ז'אנר (בדומה למינוח פריקביט) גם בקהילית האספנים יש תקופות ואופנות. באייטיז ובתחילת הניינטיז הנושא החם היה הגראז'. לקראת אמצע הניינטיז כולם פתאום דיברו על פריק-ביט בריטי, ומעט מאוד פזלו ל PSYCH USA , אפילו שאף אחד לא ממש ידע לתחום את ה FREAKBEAT הזה...זו הייתה "אופנה של אספנים" בתקופה ההיא. זה גם היה מצחיק, כי בתקופה ההיא כל האספנים האמריקאים רצו חומרים בריטיים בלבד...מוזר שלא הייתה להם הערכה לפסיכדלייה שלהם! והבריטים - חיפשו פסייח אמריקאי נדיר. לך תבין. אבל רוב האספנים הם אמריקאים, הולנדים, סקנדינבים, אוסטרלים, יוונים, ואיטלקים...יחסית מעט בריטים. לקראת סוף הניינטיז התחיל גם גל של POWER POP מודרני שמשך אליו הרבה מאוהדי הגראז' של הסיקסטיז, וגם זה היה עניין עם המון BUZZ והרבה הרבה אמנים/הרכבים מודרנים תפסו גל על זה, ועדיין כך. אגב - אני אחד מאלה שנשבה בקסם גל ה POWER POP של סוף הניינטיז (ועד הלום). והנה הגענו לשגעון האחרון, והוא ACID FOLK, משהו שמתאר כנראה פולק מסטולי כזה, כמו PERRY LEOPOLD, DAMON, וכהנה.. קצת שונה מפולק פסיכדלי, כי ברוב המקרים מזהים טרובדורים הזויים עם גיטרה אקוסטית כ אסיד פולק, והרכבים מתוזמרים יותר כפולק פסיכדלי. אבל זה הכל קצת "באוויר" בכל מקרה, זה הקטע ה"חם" התורן. קרא לזה ה TREND של האספנים נכון להיום.

espers

acid folk or not acid folk the newest cd of Espers (label: locust music) would be a delight for all the site visitors. it is ..contemporary.. acid folk dudid

Jflyaway

New member
דודי... בביקור הבא אני מבקש להביא

GOODIES כאלו. ובעניין אחר, הזכירו פה את ELF POWER בתור ניאו-פסייח שצריך להתעכב עליו. בגלל שאתה היית האיש שהכיר לנו (לפחות למודולו ולי) את ההרכב הזה לראשונה, בשנות התשעים, יש לך זכות היסטורית לכתוב על המוסיקה של ההרכב הזה ..

למעלה