ובהמשך- איזה ספר לא תשכחו

sagiberg

New member
ובהמשך- איזה ספר לא תשכחו../images/Emo99.gif

ספר שריגש..הקסים...ריתק...וכו'........אחד מאלו שתמיד תאמרו עליו- אותו אהבתי כל-כך

The Mad Hatter

New member
אוי...

יש המון. אבל אם מדובר בספרי ילדים-קודם כל, יש את "אבא ארך רגליים" של ג'ין וובסטר שקראתי אותו פעם ראשונה לפני מספר חודשים כשהרגשתי שהיתה לי ילדות עשוקה, במובן מסוים, אם לא קראתי את הספר -ואהבתי אותו מאד. והשני-שקראתי בסביבות כיתות ג'-ד' הוא "המלך מתיא הראשון" של יאנוש קורצ'אק ואני בקושי זוכרת ממנו משהו. אני רק זוכרת שהוא היה הספר האהוב עלי לכל אורך תקופת בית הספר היסודי. בסוף "המלך מתיא באי הבודד" הייתי על סף דמעות..P: ואם אני צריכה לבחור ספר אחד מהתקופה האחרונה שמאד אהבתי-"וילט" של שרלוט ברונטה, כי...ככה. ערך סנטימנטלי ודמות שמצאתי את עצמי מזדהה איתה לעתים קרובות מאד. :)

Moondust

New member
הספרים של אסטריד לינדגרן.../images/Emo41.gif

בעיקר "מיו, מיו שלי" (אני עדיין קוראת את זה כ"מיו-מיו שלי"...) גם "האחים לב ארי" היה מקסים, אבל מיו היה הספר הראשון של אסטריד לינדגרן שקראתי, ואפשר לומר שתמיד יהיה לו מקום מיוחד אצלי. עוד ספר זה "הסיפור שאינו נגמר". קראתי אותו לפני כמה חודשים כי החלטתי שזה חור בהשכלה לא לקרוא אותו. ספר קסום.

דניאלה99

New member
גם אני עם אסטריד

מיו-מיו שלי (לפני שבוע סיימתי להקריא אותו לבני הבכור, אחרי שמרגע לידתו, בערך, אני מחכה לרגע שהוא יהיה מספיק בוגר בשביל הספר), וכמובן שהאחים לב-ארי (אני עוד מחכה עם הספר הזה, עם הילד). הם הבלתי-נשכחים שלי.

sagiberg

New member
ובעיני תמיד נשאר הספר

'כל מה שהיה אולי..לקרשינדו ולי', אחד מספרי הילדים הקסומים, ובגיל מאוחר יותר הצטרפו אליו שלוש אפס לטובת בעלי הזקן ואח"כ הסיפור שאינו נגמר....וגם הרוח בערבי הנחל...וצ'רלי והשוקולדה...... וואו..קשה למיין אותם.

ספרי ילדים, כן? ../images/Emo57.gif

(כי אם זה ספרי לא-רק-ילדים, אז הרשימה לא תיגמר). אני אוהבת את "נשים קטנות" (הגרסה העבה, כמובן
), את צ'רלי והשוקולדה (ספר עם סנטימנטים: ה"ארוך" הראשון שקראתי. בכיתה ב' או ג', כמדומני) ואת שלושת "אן שרלי" הראשונים... וגם את "כפר אשמדים", "ילדת הגבעות" וכל ספר מהסדרות ה"רשמיות" של רומח הדרקון. אבל אלו לא כל כך "מסורתיים" ,במקרה הזה ^^;

john1987

New member
את מגדירה רומח הדרקון כספרות ילדים?

קשה לי להגדיר את זה כספרות בכלל... זה גובל על non-fiction

farseer

New member
יש בעיה עם פנטסיה?

עכשיו אני לא בטוחה למה הכוונה שלך... ישנן שתי האפשרויות: 1. פנטסיה זו ספרות זבל - אם זו טענתך, אני פשוט אגיד לך עד כמה היא טיפשית, ושזו סתם סטיגמה שיצאה לפנטסיה. חיקויים של טולקין בכל פינה, וערימות של ספרי זבל. לך לקרוא את שיר של אש ושל קרח - מהר! 2. רומח הדרקון זו סדרת זבל שמביישת את הפנטסיה - זו לא הפעם הרראשונה שאני שומעת את הטענה הנ"ל. אחרי ששמעתי אותה רבות החלטתי פשוט להינע מקריאת הסדרה, בתקווה שאור תסלח לי (ותקרא את הרואים למרחק). אני לא יכולה לערער על הטענה המסוימת הזו. 3. מד"ב טוב יותר. מסכימה

john1987

New member
מענה

1) לעולם לא אעשה הכללה טפשית כזאת - למרות שחלק מאוד גדול מהספרות פנטזיה באנגלית שתמצאי לדוגמה בסטימצקי מחדש בערך כמו הודעה על פיגוע, יש ספרות רחבה מאוד של פנטזיה איכותית. בנוסף, אני כותב פנטזיה (לילדים) ולכן אני לא ארה ברגלי שלי. 2) רומח הדרקון היא לא סדרת זבל - היא זבל טהור והיא לא מביישת את ספרות הפנטזיה כיוון שהיא לא מוגדרת לא כספרות ולא כפנטזיה אלה כתיאור פרוזאי של משחקי תפקידים. 3) לא קראתי ספר מד"ב אחד בחיי.

farseer

New member
אוקי,

רק רציתי לוודא שאתה מאוהבי הפנטסיה שונאי רומח הדרקון, ולא משונאי הפנטסיה ששונאים בין השאר את רומח הדרקון
הלוואי והייתי מסוגלת להסכים איתך בעניין רומח הדרקון, אך יש סדרות שפשוט החלטתי שאליהן אני לא מתקרבת (כלומר - כל הזבל. שאנארה, חפצי הכוח - שקיבלו, אגב, את התגובות המבישות כגון "זוועת אלוהים", וביניהן תמצא גם את הרומח). בקשר למד"ב - תקרא את בוז'ולד. הספרים קלילים ומזכירים קצת פנטסיה, ומאוד נחמד לקרוא אותם לשם שינוי. אחר כך תחליט.

Athaclena

New member
אממ, למה?!?!?!

יש לך משהו נגד מד"ב? ואם כן אז מה ואיך? אני נוטה להסכים עם farseer (אאל"ט) ולהמליץ מאוד על בוז'ולד. כמו כן יש אנשים שכתבו גם פנטזיה וגם מד"ב, ואם אתה מתחבר אליהם אפשר להתרחב לעבר המד"ב: אורסולה לה-גוין, סי. אס. לואיס וזילאזני הם הדוגמאות שבולטות לי. מצד שני יש סופרי מד"ב (הקבוצה הקודמת מוכרת יותר בגלל הפנטזיה - ארץ-ים, נארניה ואמבר בהתאמה) שכותבים גם פנטזיה - לארי ניבן ובוז'ולד ועוד אנשים שאני לא זוכרת כרגע. יש גם ספרים/סופרים שמשלבים בין אלה לאלה בצורות שונות - אני עדיין מחשיבה את "הדרקונים של פרן" לשילוב שכזה ואוהבת במיוחד את sheri S tepper שלפעמים קשה להגדיר מה היא כותבת. בקיצור, מד"ב זה טוב ואני מאוד ממליצה לנסות

john1987

New member
אין לי שום דבר נגד מד"ב

פשוט לא יצא לי לקרוא. ושתי תיקונים: 1) נרניה זה הרבה יותר fairy-tale מפנטזיה 2) ה mulefa המוזכרים בחתימה שלך הם לא ממש חוצנים, אבל נסלח לך עקב הרפרנציה לפולמן!

Athaclena

New member
אגדה זה זן של פנטזיה, לא?

ידוע שהמולפה הם לא חוצנים אבל במובן האמיתי של המילה הם פשוט הכי alien שיש. עוד לא ממש הבנתי איך הם מתחברים לגלגלים שלהם, אבל אני מאוד אוהבת אותם... במיוחד זה שיש להם רק "יד" אחת וההשלכות של זה.

john1987

New member
אני לא בטוח

יש רק הסבר אחד והוא לא מגדיר שום דבר: ספרי אגדה (גם סיפורים שלמים של אגדה כמו הארי פוטר, וכן, אני מחשיב את הארי פוטר ל fairy tale) אני בולע כמו מים בעוד שאני מתבונן בתמיהה על פנטזיה, גם איכותית, ולא יכול לקרוא אותה.

farseer

New member
אז אני לא היחידה

שלא מבינה בדיוק איך הם מתחברים לגלגל! הוא אמנם מסביר את זה, אבל ההסבר מעורפל ולא ממש ממלא את תפקידו. כלומר.. הם שמים את הרגליים בחור. איך זה מתגלגל?

Athaclena

New member
ממה שהבנתי (אבל אני לא בטוחה)

יש להם מין וו שיוצא מהרגל... אולי אפשר לתאר את זה שבקרסול שיש לנו (יענו לאנשים), במקום בליטה החוצה היה כזה מוט שבולט במאונך לרגל. ואז היינו יכולים לשים את זה בחור באמצע גלגל וכו'. שוב, זה רק ניחוש. מה שכן, אולי אני אנסה לחפש באינטרנט אתר שיסביר את זה או מישהו שאפשר לשאול...

farseer

New member
את זה אני יודעת...

איך זה מתגלגל כשהרגל שלהם בפנים? אולי אני חסרת דמיון, אבל אני לא מצליחה לדמיין את הגלגל זז כשרגל תקועה בו (איך הוא יזוז?)

Athaclena

New member
אבל דוקא את זה הסבירו יותר ברור

לפחות לי זה יותר ברור: ה"גלגל" מפריש מין שמן ריחני שמשמן את המערכת. חוצמזה, תנסי "להסיע" משהו עגול עם חור (גליל סלוטייפ לדוגמא) בעזרת אצבע או יד ותראי שזה מסתובב. אם יש הרבה לחץ (משקל של מולפה לדוגמא) אז זה מסתובב פחות בקלות, אבל עם שמן זה יותר טוב. ובכלל, המולפות זזות כמו עם סקייטבורד - דוחפות עם הרגליים הצדדיות כדי להמשיך לנוע. מקווה שהסברתי את זה בבהירות ומקוה עוד יותר שזה נכון...

farseer

New member
אוקי,

אבל זה עדיין לא ברור. כלומר.. (וכאן אני חושפת את רמת ההבנה המעצבנת שלי, לעיתים) כשאני אגלגל סלוטייפ, האצבעות שלי יזוזו כל הזמן. אין חור על הסלוטייפ, יש בצד שלן. אבל הם מכניסים את הרגל, היא לא הולכת על הגלגל, היא נמצאת בפנים. אז איך זה מסתובב? אם התכוונת לחור של הסלוטייפ, אז גם כאן יש בעיה: החור נמצא בצד. זה פשוט לא מובן, ארג..

Athaclena

New member
התכוונתי

לשים את האצבע בחור שבאמצע הלוטייפ כשהוא עומד על הצד, ואז האצבע הוא ה-axle של ה"גלגל".ובאותה צורה הוו שיוצא מהרגל של מולפה נכנס לאמצע הגלגל ומהווה את ה-axle (ציר?) שמה. ויותר מזה אני לא יכולה להסביר...

למעלה