ובהמשך ישיר לדיון הקודם - הפחתת תרופות

ובהמשך ישיר לדיון הקודם - הפחתת תרופות

מעניין אותי לדעת כיצד אתם המטפלים ניגשים לנושא שינוי מינוני תרופות אצל מטופלים. קחו מקרה לא מורכב של חולה אסתמה שאתם מצליחים לפתור אותו מההכרח להסחב עם וונטולין ואולי תמשיכו הלאה לנושא תרופתי גרידא של טיפול סטרואידי מונע (אסטמה). אבי.

shahaful

New member
הורדת תרופות

הורדת תרופות היא בהחלט מטרה טיפולית כמו הכוונה לתוזנה נכונה יותר ולניהול אורח חיים בריא יותר. במקרים רבים, לאחר שאני מרגיש כי המטופל משתפר ובמצב טוב יותר, אני מבקש ממנו להוריד לאט לאט מינוני תרופות, כמובן תוך כדי יידוע והתייעצות עם הרופא המטפל. מנסיוני, אנשים שנטלו תרופות ללחץ דם, תרופות שינה, תרופות אנטי-דיכאוניות, תרופות לכולסטרול ואפילו לסוכר, הצליחו בעזרת הטיפולים, שינוי אורח חיים ותזונה להיפטר מהתרופות , אם לא באופן מלא אז חלקי. הגוף לא צריך להתמודד עם כל הכימיקלים והרעלים, וכמובן שהוא נקי ומאוזן יותר. התהליך צריך להיות מפוכח, מתון ומבוקר ובידיעת ושיתוף הרופא המטפל.

miriamr

New member
שינוי במינון התרופתי

היי אבי, מה שלומך? השאלה שאתה שואל היא לא פשוטה כלל. ללא ספק כי האחראיות על כל שינוי במינון התרופתי מוטלת על הרופא המטפל ועל המטופל עצמו וכך צריך להיות. כמובן שלנו יש השפעה רבה ביותר על ההחלטה של המטופל. ככלל אני לא נוטה להמליץ או להנחות בצורה חד משמעית בנושא זה, אלא לשקף את המצב הקיים למטופל. לעתים הסבר מעמיק על השפעות החיוביות והשליליות של התרופה ביחד עם הסבר מקיף לגבי הטיפול שלי עוזר לגבש החלטה. אני כן אביא לך כמה דוגמאות שמעט חורגות מבחינתי: 1. אסטמה - ככל שההתקפים הולכים ופוחתים , ככל שהגוף מתחזק (LIV, LU,KID) והליחה נעלמת אני בהחלט ממליצה לרדת מהטיפול המניעתי כמו בודיקורט, סינגולר וכד'. היו לי שני מקרים בהם יצא לי אפילו לקבל שיתוף פעולה וגיבוי מהרופא המטפל. 2. במקרים של טיפולי פוריות - לעתים אני ממליצה להפסיק או לחכות עם הטיפול ההורמונאלי ולתת צ'אנס לדיקור וצמחים לעשות את העבודה. 3. במצבים בהם לוקחים לטרוקסין - הרבה פעמים קורה שיש שיפור בתפקודי בלותת התריס. במקרה כזה כשנשארים עם המנונים הקבועים מתחילים להרגיש תופעות של היפר. במצבים כאלה אני מנחה את המטופלים (מטופלות לרוב) להוריד את המינון לכמה ימים הקרובים ולהגיע לרופא בהקדם האפשרי. בטח יש עוד דוגמאות... מקווה שעזרתי. מרים רייך מטפלת ברפואה סינית עתיקה ילדים ומבוגרים

ינוקא1

New member
אני פשוט לא מתעסק עם זה.

בכל שאלה הקשורה לתרופות , אני אומר לו תתיעץ עם הרופא - וזהו.

כן אבל

אם מגיע אליך מטופל שמטרת טיפולו היא להפטר מטיפול תרופתי מזיק? איך אתה ניגש לזה?

מטרת טיפול מוזרה!

בוקר טוב, לא שמעתי אף פעם על מישהו שמגיע לטיפול כי הוא רוצה להיפטר מטיפול תרופתי. מזיק או לא מזיק- ובוא לא נשכח, שהרבה פעמים התרופות עוזרות לבן אדם לייצב מצב שבלי התרופה חייו היו בלתי נסבלים. אין ספק שיש תופעות לוואי, אבל לרוב מדובר על שילוב בין השניים- עוזר ותופעות לוואי. אנשים מגיעים כדי לטפל בבעיה שמציקה להם, ועל הדרך הם רוצים לזרוק את התרופות לפעמים, כי זה מציק להם להיות תלוי בתרופה כלשהי, אבל זו מטרה משנית. אני חושבת מכו יוסף, כל מה שקשור לתרופות צריך לדבר עם רופא. בתור מטפלים ברפואה סינית אנחנו יכולים לדעת הרבה מאוד על תרופות אבל אין לנו שום סמכות בעולם להגיד לאנשים "אתם יכולים להוריד מינון" או כל דבר שקשור לתרופות. אנחנו בהחלט יכולים להמליץ להם לעשות בדיקות חוזרות לאחר תקופה של טיפול, כדי לבדוק מה השתנה בגוף, ואנחנו יכולים להמליץ להם לדבר עם הרופא שלהם על התרופות שלהם אבל זהו. שבוע טוב, יעל

ניסוח לא משהו

לא התנסחתי טוב... הכוונה היא למטופל ששולט בפתולוגיה כרונית עי תרופות ורוצה להעביר את הטיפול למגרש הטיבעי.., אני לא מדבר על משהו קונקרטי אלה עקרוני ומעניין אותי לדעת איך אתם ניגשים לזה...

miriamr

New member
תרופות

אני חושבת שבעידן המודרני שלנו, כאשר כל מטופל שלישי שמגיע לקליניקה עם סל תרופות, חובה עלינו המטפלים להכיר את הנושא לעומק. חייבים להכיר את ההשפעה התרופתית גם מבחינה מערבית וגם מבחינה האנרגטית. וכן, לפעמים יש לנקות עמדה בנושא. ישנם טיפולים שלא יתקדמו ללא שינוי במינון התרופתי. כמובן שההחלטה הסופית תהיה של המטופל, אבל הוא לא ידע לקחת את ההחלטה המבוססת ללא מידע מקיף משני הצדדים. אני כמובן לא אומרת שלהוריד תרופה בכל מקרה זו ההחלטה הנכונה, אבל רק לדוגמא - אסטמה - לרוב מגיעים עם סטרואידים, אנטי היסטמינים, בטא בלוקרים, ונטולין ועוד. ברגע שמצליחים לאזן את המטופל ואין יותר התקפים לטווח הקצר, הטיפול לא נגמר! שימוש לטווח ארוך בתרופות האלה מכניס הרבה קור ולחות לגוף שמתיישבים בכליות ובכבד, אנטיהיסטמינים מייבשים את הריריות שבתגובה מייצרות עוד ועוד מוקוזה, הונטולין מחלה את הצ'י של הלב וכו'. כל התשתית להמשך קיום הפתולוגיה נשמר כאן - מעגל מרושע. אם רוצים למצוא את הפתרון הבריא לטווח הארוך חייבים לרדת במינונים של אותן התרופות, כמובן בתאום עם הרופא המטפל. מה קורה כשהרופא לא משתף פעולה? ההחלטה היא של המטופל. אם המטופל יידרוש, הרופא ישתף פעולה. התפקיד שלנו בסיפור הזה להנחות אותו, לשקף את המצב מההיבט שלנו ולתת מידע מקיף על שני העולמות. רק דעתי כמובן, אבל ככה אני עובדת בקליניקה שלי ומאוד שלמה עם הדרך. מרים רייך רפואה סינית עתיקה ילדים ומבוגרים

למעלה