ובהמשך לשרשורים של הימים האחרונים בנושאי

Aronsona

New member
ובהמשך לשרשורים של הימים האחרונים בנושאי

התלבטויות כמו מה עושים עם הכסף ומה אנחנו היינו עושים בתמורה להצעה לכסף ענק, ראיתי אתמול את ההצגה: "ביקור הגברת הזקנה".
למי שלא מכיר ההצגה עוסקת באיזו גברת עשירה כקורח, שחוזרת לעיר הולדתה, שבה כשהייתה צעירה, נכנסה להריון ותבעה אבהות אלא שהאב שיקר ולא הכיר באבהות, והצליח גם בבית המשפט ע"י שוחד.
הגברת חזרה לעיר הזו, שהיתה במצוקה כלכלית נוראית, מאד זקנה ומאד עשירה והבטיחה לעיר מיליארד דולר בתמורה לצדק. והצדק יעשה רק כאשר אנשי העיר יהרגו את אותו רמאי של פעם.

ואני חשבתי לעצמי: האם הייתי רוצח בתמורה למיליארד דולר?

Doctor Goblin

New member
והאמת לאמיתה

כאשר מבטלים את ההשלכות החוקיות של הענין (אלו יטו את הכף ללא ספק) ומסתכלים על הענין כעל דילמה מוסרית בלבד.

אני פשוט לא יודע.

Doctor Goblin

New member
אגב, בבואכם לשקול בעד ונגד

אל תשכחו את כמות החיים שאפשר גם להציל עם מיליארד דולר.

Aronsona

New member
בחשיבה שלי, הבעיה היחידה היא האם אני מסוגל

להרוג יצור חי.
בפעם האחרונה שהייתי בסיטואציה כזו זה היה במלחמת יום כיפור ואז התנהגתי כבורג במכונה.

Doctor Goblin

New member
שיטת ההרג מהווה במקרה הזה שיקול מרכזי

;סביר להניח שיהיה לך יותר קל ללחוץ על כפתור שהורג אדם כלשהו בעולם בלי שתראה אותו מאשר לקחת סכין ולסובב אותו בלב של אותו אדם בדיוק תוך שהאחרון מסתכל לך בעינים.

poseidon111

Active member
וואוו, ואני חשבתי שלעשות סקס בשביל כסף זו

דילמה...
אין לי תשובה, אבל אם התשובה היתה חיובית, היכן זה נעצר:" מה היית מוכן לעשות בשביל מיליארד"?

Aronsona

New member
כמו שכתבתי למעלה.

לא חושב שאני מסוגל להרוג בן אדם. אז כנראה אין לי דילמה.

poseidon111

Active member
אקשה עליך, אם כן. מה אם זו היתה הדרך היחידה

להציל את בנך?
זאת אומרת אתה יודע שאם אתה לא הורג אותו, בנך ימות.
לא מכיון שהוא מאיים עליו, אלא רק לצורך הדילמה.
גם אז לא היית מסוגל?

Aronsona

New member
אין לי ספק שאז הייתי הורג את מי שבגללו בני

עשוי למות.
אבל זו לא דילמת מחיר.

Aronsona

New member

אני איתך. כבר הצהרתי פה לא פעם, שאני מסוגלת להרוג כדי להציל את ילדי או נכדי או כל מי שקשור אליי, אבל זאת באמת לא דילמה של מחיר. בשביל מיליארד דולר לא הייתי הורגת אדם חף מפשע. אין לי דילמה כאן בכלל, גם אם המיליארד הזה יציל מאות אחרים מרעב.

Doctor Goblin

New member
אז לא מאות אחרים מרעב

אבל מה אם זו הדרך היחידה לממן טיפול שיציל חיים של אדם קרוב?

גם לא.

כמו שכבר אמרו כאן, כדי לרצוח בדם קר, צריך אופי מאוד מסויים, ואני לא נמנית על בעלי האופי הזה. לא משנה למה הכסף הזה ישמש.

רינתי77

Active member
מה שאתה מתאר זה בעצם רצח בדם קר.

אני חושבת שרק אנשים בעלי מאפיינים אישיותיים מאד
יחודיים מסוגלים לזה. אני לא חושבת שאני מסוגלת לזה.
להרוג אדם עבור כסף בלבד, כנראה שלא.

Aronsona

New member
לכאורה, אנשי העיר נמצאים במצוקה כספית אמיתית

והאיש אותו היו צריכים להרוג, הכניס את ה"זקנה" להריון, לפני 45 שנה, התכחש לכך בבית המשפט, שיחד אנשים לשקר בבית המשפט, היא היתה בת 17 והתדרדרה לזנות עד שמצאה בעל עשיר כקורח.
האם שתי הנקודות הללו מקלות?

Doctor Goblin

New member
ובכן

פשעי האיש לא מקלים על הנושא. הם לא מצדיקים רצח.

גילו של האיש לעומת זאת, עשוי להוות שיקול מקל. הוא איש זקן גם כן והכסף עשוי להוות עזרה נהדרת לדור ההמשך.

המצוקה הכספית, כן, כמבן שזה משנה. אם היו מציעים את אותה הצעה למביל גייטס זה יהיה פשע אמיתי אם יקבל אותה.

למעלה