ובהמשך נוסף למשפט שהיה לבתי

מש1

New member
ובהמשך נוסף למשפט שהיה לבתי

הבת שלי וכאמור קיבלה 35 יום ריתוק. עכשיו התבשרה שבשעה 1500 יש לה משפט נוסף על ידי קצין בדרגה נבוהה יותר. כאבא שליבו עם הבת ורוצה לעזור ולדעת אם יש מה לעשות כאן אנא הענין תקין בבקר בו חטפה ריתוק של 35 יום התבשרה כי עומד להיערך לה בשעה שלש אחר הצהרים משפט נוסף על ידי בעל דרגה גבוה יותר. יש מה לעזור לה כאן? הנין תקין? משפט אחר משפט? בקשתי מהמפקדת שלה כי תשגיח עליה ותפנה אותה לקבן כי הבת חשה מצוקה אדירה. המפקדת אמרה לי כי תפנה אותה. לבתחי אמרה המפקדת כי אין תור היום והיא תפנה אותה לקבן רק מחר. תודה על כל עזרה יעוץ שינתן.
 

oshiko

New member
כמה דברים חשובים שמצאתי

1.שלילת חופשה של חיילת תיעשה בידי קצין בדרגת סא"ל לפחות. ציטוט מהאתר של צה"ל - קישור בסוף ההודעה. 2. היא זכאית לייעוץ משפטי מקצין העיר. באיזו עיר אתה? כדאי לטלפן לקצין העיר ולברר את העניין איתם. 3. (גם זה מאותו אתר) "דע כי אין לשלול ממך חופשות המגיעות לך לפי פקודות הצבא (חופשה רגילה, חופשת סוף שבוע, קל"ב)."
 

מש1

New member
תודה אבל זה בדיוק הענין

כמעט למעט פעמים לא קיבלה חושות סוף שבוע מאחר והיתה בריתוקים למיניהם.
 
שלילת חופשה ללא משפט

Oshiko שלום, 1. כפי שהשבתי לעיל, מדובר על שלילת חופשה ללא משפט, שהיא הליך אחר. נכון גם לגבי חופשות המגיעות על פי פקודות הצבא. 2. ייעוץ משפטי מקצין העיר - קשקוש מקושקש. הייעוץ המשפטי הזה, שלא שווה כמעט שום דבר, מתייחס לעניינים משפטיים לא צבאיים. הדרך הטובה ביותר לקבל ייעוץ משפטי בחינם בנוגע לנושאים צבאיים היא דרך קצינת פניות הציבור, או, בענייני דין משמעתי, ממדור הדין המשמעתי. והדרך הטובה ביותר - לא לקבל ייעוץ משפטי בחינם. לקבל ייעוץ טוב, בתשלום.
 
לא כ"כ תקין.

כעקרון, אסור לשפוט אותה פעמיים על אותו הדבר. אם שופטים אותה על ההתפרעות במהלך המשפט הקודם שלה, הרי שכל ההליך הזה תקין.
 

מש1

New member
למה הכונה אסור לשפוט פעמים

ואם נשפטה יותר פעמים? על אותה עבירה? או הכונה למשפט באותו יוםעל אותה עבירה? מעבר לזה אותו צבא אך מפקדים שונים. שלש אחיותיה המשרתות גם הן בצבא בסדיר,קיבלו אישור כל אחת ממפקדה במקום בו היא משרתת, לנסוע אליה ולבקר אותה. כאמור מול המפקדת שלה. אלה מפקדים וזו מפקדת.ותודה לכל העוזרים בעצה ועידוד כזה ואחר.
 

סמדר בנ

New member
אם הבנתי נכון

הכוונה היתה שאי אפשר לשפוט פעמיים על אותה עבירה (אם נעשתה פעם אחת). כן ניתן לשפוט על אותה עבירה מספר פעמים אם נעשתה מספר פעמים. הבנתי מדבריך שהמשפט השני היה על התפרעות במהלך המשפט הראשון. תראה, מה שאתה מתאר הוא ממש מצב קיצוני (או מצד בתך, או מצד המפקדת שלה או שילוב של שתיהן ביחד). כמישהי ששרתה בצבא (פרה-היסטוריה...) כקצינה שגם שפטה חילות (מערך הח"ן שהיה) נתקלתי במקרים של חיילות שמגיעות למשפט אחרי משפט. בהתחלה אתה נותן עונש קל, ועם כל משפט העונש גדל. בסוף לא נותרת ברירה אלא להשתמש בעונשים הכבדים - ריתוק ולפעמים כלא. בזמנו נתנו לחיילות אפשרות ללכת הביתה להתארגן - אלא אם היה חשש שהחיילת לא תחזור. בכל מקרה - ההתארגנות היא לא בעיתית - אתם יכולים לארגן לה דברים. אני מבינה שלבתך יש אחיות שמשרתות בצבא, אולי הן יכולות לדבר איתה ולהרגיע אותה. סתם כדי לדעת - באיזה חייל בתך משרתת?
 

מש1

New member
שלום .בחיל האויר היא משרתת

אחיותיה מדברות אתה אך צריך גם מישהו לדבר עם המפקדת שלה וזה יותר בעיתי.
 
למעלה