ובחזרה למוזיקה לmorning bell

my BEND

New member
ובחזרה למוזיקה לmorning bell

יש מקום בשני הLP האחרונים של רדיוהד בKID A השיר יותר יפה לדעתי מהסיבה הפשוטה שראיתי איך הם מנגנים אותו וזה פשוט יותר טוב. וגם לlucky יש שתי גירסה מוקדמת מ95 אני עדיין אוהב את הגרסה של okc בגלל שהיא יותר מלוטשת .. דעתכם?

rachelmerav

New member
אני אוהבת את הגירסה של קיד אי יותר

ויש לי סיבה שונה. זה יותר מתוחכם מוסיקלים. באמניזיאק הם משתמשים במשקל פשות של 2\4 אבל בקיד איי המשקל של השיר הוא 7\8. אין זה פשוט יותר מרשים אותי

unsure

New member
גם אני מעדיף את גרסת KID A

אבל בגלל שזה נשמע יותר טוב. יותר מסודר ובו-זמנית יותר כאוטי.

קליפס

New member
לא ידעתי שאלה קריטריונים לשיר אהוב,

הוא צריך להיות יותר מסובך לניגון?! מה?! את אמורה פשוט לחשוב מה יותר נעים לך באוזן ולא מה יותר מתוחכם. אני מבינה שאת לומדת מוזיקה והכל (איך אפשר שלא?), אבל זה לא אמור להרוס לך את החוויה של אהזנה לשיר חדש, כל הזמן לחשוב רק על איך מנגנים אותו ומה המשקל ואנערף. חוצמזה, אני אישית מכירה הרבה שירים חסרי שם נוראיים ומאוד מתוסבכים, שהם פשוט נשמעים זוועה. קליפס

rachelmerav

New member
כן אבל אז, מה מיחד אותם?

ואז במה הם יותר טובים מהמוסיקה בגלגל"צ. מוסיקה היא דרך להעביר את הזמן, אם אני בוחרת להעביר את הזמן שלי בצורה שמפתחת לי את החשיבה אז לבריאות לי. אבל עם אני בוחרת להקשיב לאלילות פופ שטוחות כדי להעביר את הזמן אז גם שיהיה לי לבריאות, אבל זה גם מראה על עד כמה אני לא פתוחה לדברים חדשים. הנקודה היא להקשיב להכל ולהבין את זה. זה בשבילי ההנאה

rachelmerav

New member
התכוונתי ל"זמרות" מהרדיו

שהם פשוט דמויות קרטון, ז"א הם שרים מה שנותנים להם לשיר והם מתלבשים איך שאומרים להם להתלבש ו מדברים איך שאומרים להם להתלבש. ז"א כבשים, והם גורריםאחריהם עדר שלם של בני נוער צעירים הופכים גם אותם לכבשים. בראש הרשימה כמובן בריטני ספירס שהיא כולה מראה והיא חסרת כשרון שירה. למרות שהכותבים שישנים של השירים הראשונים שלה היו לא עד כדי כך גרועים. הנקודה היא, שאם אתה מודל לחיקוי אז לפחות תהיה מודל לחיקוי בעצמך ולא ע"י קבוצה של עורכי תדמיות.

סליחה, פשוט עם החשיבה השיטחית שלי

חשבתי שהתכוונת שטוחות במובן אחר, ולא הבנתי כי לא כולן באמת ככה... סתם סתם, אני מבין את הכוונה שלך ומסכים, סוג המוזיקה שבעצם היוצר זה המפיק, והמטרה מסחרית גרידא.

rachelmerav

New member
לא לזה בדיוק התכוונתי

כי יש זמרות כאלה שכן יש להן כישרון (ראה ערך כריסטינה מגעילרה, יש לה פשוט קול מדהים, והיא יודעת איך להשתמש בו) הנקודה היא שאני מחפשת כישרון ולרוב הזמרות האלו אין את זה.

Her Circulation

New member
אני חושב שאת שוכחת כמה

משתנים כמו טעם והסביבה בה את חיה. ( תרבות, חינוך, יכולת וכו )

rachelmerav

New member
ברור אני מסכימה איתך בנושא זה

אבל יש כאן בעצם תחתיבים שהחברות השונות נותנות לנו. שנה שעבה כששירתתי בגן ילדים של חינוך מיוחד, היה ילד שחצי שנה אמר לי "אני חצי בן אדם" לקח לי זמן להבין שהוא מנסה לשיר שיר, הנקודה היא שזה עצוב לשמוע ילד בן 5 שר יאללה מוטי לך הבייתה. בגיל הזה הם אמורים לשיר שירים כמו האוטו שלנו גדול וירוק. מה שאני מנסה לומר זה: זה כמעט הכל בא מחינוך מהבית, למשל אני מסוגלת להקשיב לקלאסי כי אצלנו כש אבא שלי בסביבה שומעים קול המוסיקה (תחנה גרועה דרך אגב). אז כן זה קשור לרקע וחינוך וכלכלה, אבל זה לא משנה את העובדה שזה עצוב שיש הבדל כל כך גדול.

Her Circulation

New member
הגרסה מ -95

היא לא רשמית. פשוט מהביצועים הראשוניים של לאקי, (אקוסטי). יש הבדל

kid a אבל

אני מעדיף את הגירסה של kid a אבל זה אולי כי שמעתי אותה קודם, אם זה היה הפוך אז אולי הייתי מעדיף את amnesiac . התיפוף אבל, ללא ספק יותר מעניין בגירסה של kid a . אגב, שמעתי במקרה גירסה אחרת של nobody does it better של איזה זמרת בליווי של פסנתר ותזמורת, ואז הבנתי כמה העיבוד של radihead, הרבה יותר טוב.

mirikel

New member
אני היחידה שחושבת שרדיוהד

תפסו את הראש ואמרו לעצמם מה עשינו ל morning bell לעזאזל בואו ננסה שוב? כנראה שכן. וזה לא שאני לא אוהבת את הגירסה של kid a גם אני חושבת שהיא הרבה יותר מורכבת ומתוחכמת מבחינת המוזיקה. אבל בטח שמתם לב שהגירסאות כל כך שונות שזה בקלות היה יכול להיות שיר אחר לגמרי. אני חושבת שדווקא הגירסה של AMNESIAC מתאימה יותר לאופי של השיר עצמו, של הליריקה. בסך הכל אם מקשיבים למילים (כן אני יודעת בד"כ אני כמעט ולא שמה לב למילים אלא רק למוסיקה אבל במקרה הזה של שתי הגירסאות הייתי חייבת לשים לב למילים כדי לבדוק עם עצמי מה יותר מתאים) אז יודעים שמדובר במצב הכואב של זוג שנפרד ואני חושבת שלגיטרה אקוסטית יש יותר יכולת להזדהות עם המצב הזה כי יש לה צליל עצוב ואילו ב - kid a המוזיקה מדהימה ויש בה משהו קצת מפחיד בסוף משהו שמתאים יותר לסרטי מתח מאשר לסיטואציה הכואבת שמתוארת בשיר... אני לא יודעת אולי זו סתם הרגשה שלי. מצטערת על ההסחפות פה.

יש משהו בזה, אבל

דווקא זה שהמוזיקה, יותר "שמחה" ב kid a אז זה עושה את השיר יותר ציני, ציניות שמתאימה לתום. שהגרסה של amnesiac מזכירה קצת שיר כריסטמס כזה, לא? נראה לי שהיה להם שני רעיונות איך לבצע את השיר הזה והם במקום להתלבט, שמו את שתיהן, יכול להיות שהשוני במוזיקה נובע מזה שחברי להקה שונים כתבו את המוזיקה, האמת, די מסקרן אותי לדעת כמה ומה כל אחד מהם כותב.

TalkShowHost

New member
ואני חשבתי

שהסיבה שהם חזרו על MORNING BELL, קשורה יותר למילים. תרגום זריז למה שתום אמר לפני הביצוע של השיר בקיסריה :"השיר הבא מדבר על זה שאתה קם בבוקר ולא זוכר מי אתה וחוטף שוק כשאתה מגלה", די מתחבר לי עם הקונספט של "אמניזאק" שלפי דעתי מדבר על כך שהחברה המערבית מעדיפה לשכוח את כל מה שלא נעים לה לזכור. תסלחו לי על התמצות, מבחן בפסיכולוגיה עוד יום וחצי. דרך אגב, לא הודיעו כאן על אלבום של בי סיידס שאמור היה לצאת בפברואר ? מישהו יודע מה קורה עם זה ?

thomas78

New member
וואו, ההתפלספות פה מדהימה...

רועי, כל פעם אתנ מפתיע אותי מחדש, אני נפעמת מלקרוא את כל ההגיגים הללו !!! וכל זה ממה ? בהצלחה במבחן בפסיכולוגיה... שרית.

TalkShowHost

New member
אהלן

שרית, יקירתי, מה שלומך ? לא יצא לנו לדבר בזמן האחרון. תקופת מבחנים, את יודעת. מה חדש בחייך חוץ מאשר כתובת האימייל ? לא יצאתי מהחדר בשלושה שבועות האחרונים, נדמה לי ששכחתי באיזה צבא השמש. ביי בינתיים, רועי.

למעלה