ובנוסף- 2 שאלות על איזון הורמונלי

bobito

New member
ובנוסף- 2 שאלות על איזון הורמונלי

לכל מטופל/ת שעובר תחת ידיי המסוקסות כחלק מטיפול רפלקסולוגי אני עושה גם איזון הורמונלי(בבלוטת יותרת המוח שבמרכז הבוהן). *איך אני מוצא הנקודה?לפי מרכז ספירלת טביעת האצבע או?? *פעמים רבות בלחיצה חזקה מצידי המטופל לא "קופץ" כמצופה ולא ברור לי אם אינני מבצע הטכניקה כיאות או שהמע" ההורמונלית שלו בתת פעילות? ולפעמים המטופל "קופץ"-מגיב רק ללחיצה בכף רגל אחת ובשניה שום תגובה. אינני בטוח שלנסות שוב ושוב וחזק יותר זה הפיתרון..אז? זה אגב הקטע הכי בעייתי מבחינתי ברפלקסולוגיה-כל השאר בעיניים עצומות כמעט.

csh018

New member
שלום bobito התשובה לשאלה הראשונה

היא כן. לגבי לשאלה השניה התשובה היא שבד"כ רגל שמאל היא היותר רגישה. והשאלה שלי מה המטרה בלהקפיץ את המטופל/ת מה אתה משיג מזה מה אתה בודק האם אתה יכול לפרט. שלומי

bobito

New member
איזון הורמונלי

ראשית-לא תמיד אני מצליח לראות\לגלות מרכז הספירלה בבוהן מה גם שלא תמיד זה במרכז הבוהן עצמה. שנית- למדתי שאם המטופל "קופץ" בלחיצה זה אומר שמע' הומונלית תקינה אלא אם הגיב ברגישות-קיצוניות אז המע' ביתר פעילות ואם לא הגיב כלל ללחיצה אז מע' הורמונלית בתת פעילות.-האומנם? נא מורה נבוכים...תודה

csh018

New member
היפופיזה מיקום ותגובה

מידה וכמו שאתה אומר הספירלה "ברחה" והיא לא במרכז אזי זה נותן לנו עוד אבחנה לגבי היציבה של המטופל הוא "בורח" לאן שהוא ריגשי/ הגיוני וכו' לגבי הלחיצה וההקפצה אם נתרכז רגע באנטומיה מיקום הבלוטה במרכז בין 4 מוחות ונחבר להוליסטי המטופל צריך לבצע בזמן הגירוי החלטה בין 4 מוחות ואם המטופל גם כך נמצא באיזו ירידה או בעודף אתה מוסיף עוד הקפצה כמה הוא מבולבל....... אישית אני משתדל לא להכנס בנקודה הזו בחוזקה אלה הרבה פעמים יותר עם כוונה למלא או לרוקן. בהצלחה שלומי

avorly

New member
bobito,

המיקום על הזף הוא לא המיקום שאנחנו תמיד מרגישים, ואני בטוחה שאני לא מחדשת לך כלום. אם את רוב הטיפול אתה עושה בעיניים עצומות, למה לא להמשיךלסמוך על עצמך ולהגיע להיפויזה רק בעזרת התחושה
דבר נוסף- אם הטיפול זורם ורגוע- לא נראה לי שצריך להקפיץ את המטופל/ת כדי לראות אם המערכת ההורמונאלית תקינה. סמוך על הידיים שלך, וכמו שאמרו כבר בפרסומת מסויימת, אבל יותר נכון לגבי המקצוע שלנו- " תן לאצבעות ללכת במקומך"

bobito

New member
תודה על המשוב אבל..

שלומי-לא הבנתי מה ז"א 4 מוחות? ככל הידוע לי יש לי מוח 1 ושתי אונות-שזה כבר די והותר עבורי.. אורלי-אני כאדם שבקונפליקט לעיתים בין לוגיקה לרוחניות לא ממש מקבל הטענה לתת לאצבעות ללכת במקומי-הרי הן יכולות ללכת לאיבוד,לבצע טכניקה נטו בלי רגש ורגישות.. ועדיין לא הבנתי-אם מוותר על הקפצת מטופל איך מאבחן מצב מע הורמונלית? +ולא תמיד מוצא מרכז הספירלה אז מבצע כמה לחיצות באיזור.. יומטוב לכם

csh018

New member
מוח1 החלטה של 4 מוחות -הסבר

נכון שיש מוח 1 וזה נכון כאשר אדם מאוזן ובריא. ואז כאשר מגיע מידע יש עיבוד וביצוע ללא נזקים. כאשר אדם לא מאוזן- מגיע מידע מתחיל עיבוד מוח ימין מחיליט XX מוח שמאל מחליט YYY מוח מודע מחליט ZZZ מוח תת מודע מחליט WWW החזק מבנהם יוצא לפועל יש ביצוע. אבל עכשיו מתחילים גם הנזקים משאר המוחות שהחלטתם לא התקבלה ...חסימות, דלקות, שבר וכו' אני מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור שלומי

למעלה