תשובה מאוד ארוכה:
ציונות-גזענות זוהי הסתה אל תתפלא אם תמצא את עצמך בתא מעצר לא. "הסתה" הפכה לאיזושהי מילת קסם כדי לסתום פיות ולצמצם את חופש הביטוי להודעות דובר צה"ל. לא הסתתי כלל וכלל, לא קראתי לרציחתו של איש גם לא בעקיפין, פשוט הבעתי עמדה מנוגדת לקונצנזוס הנוכחי בישראל. זה נקרא פלורליזם, לא הסתה. ערבים הם לא גרמנים ועוד לא הבאת לי סיבה למה אצל הפלסטינים זה יהיה שונה ודאי שהפלסטינים אינם גרמנים. עשיתי אנלוגיה. התפיסה שלאומים מוכשרים יותר או פחות לשיטה פוליטית כזו או אחרת היא גזענית ולאומנית מיסודה. למה אצל הפלסטינאים זה יהיה שונה? לא הבאת לי כל סיבה נראית לעין שלא. הם לא נמצאים באותו המצב כמו המדינות השכנות, ולכן לא יתפקדו כמוהן. בנוסף, הכוחות המתקדמים בפלסטין (מפלגת העם, החזית הדמוקרטית וכו') הרבה יותר חזקים מדומיהם בארצות ערב. ולידיעתך, גם ברחבי העולם הערבי פועלים כוחות מתקדמים. עיין ערך ההתנגשויות האחרונות בין העם לשלטון בלבנון. רק שלא תחשוב שדמוקרטי או מתקדם פירושו פרו-ישראלי, כמובן שישנה התנגדות ערבית עזה לאימפריאליזם הישראל בשטחים. גם היום אנחנו רואים את "נפלאות הדמוקרטיה בפלסטין" כגון תליית אנשים ברחוב הלעמתם מנהיג דיקטטור חוסר אופיזיציה וארגוני טרור ורצח רבים לא יכולה להתקיים שום דמוקרטיה בפלסטין, כיוון שישראל שולטת בשטחים. גם בתקופת אוסלו הייתה קיימת רק אוטונומיה פלסטינית ולא מדינה. ישראל אז דווקא ראתה בחיוב תופעות אנטי-דמוקרטיות, כיוון שהיא רצתה שהמשטרה הפלסטינית תהווה תחליף לצה"ל בשטחים הכבושים. אם לערבים לא נוח שישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית הם לא חייבים להיות פה יש להם מספיק אופציות אחרות (22 אם לדייק) קודם כל, "מדינה יהודית-דמוקרטית" זה סתם שם יפה לדמוקרטיה ליהודים בלבד. ומעבר לכך, התייחסות לערבים בתור עם היא שטותית. זה כמו לומר "יש כ"כ הרבה מדינות סלאביות, למה גם האוקראינים צריכים אחת?". מעבר לכך שאני לא בעד מדינה פלסטינית עצמאית בשביל מימוש הרגשות הלאומיים הפלסטיניים, אלא בשביל לעקור את הכיבוש מעל העם הפלסטיני (ומעל העם הישראלי, למען האמת), זה פשוט טיעון שטותי. לא כל מי שלא מסכים עם דעתך יש לטרנספר. אנשים הם לא פיונים במשחק שחמט שאפשר להזיז לאן שרוצים. כמו שאני לא אגיד למדינה ערבית שהיא גזענית לאף אחד אין זכות להגיד את זה על המדינה שלי בטח שיש. לכל אדם עם תפיסות דמוקרטיות (ובמקרה שלי, אינטרנציונליסטיות) יש חובה להתריע על גזענות בכל מקום בו היא מופיעה, גם אם מחוץ למדינה "שלו". ומעבר לכך, אני לא ערבי, ולכן הטיעון לא תקף כלפיי. ליהודים בגרמניה לא הייתה אפשרות אחרת ובטח שלא 22 אחרות אני מתנגד לתפיסה הלאומנית הזאת. תמיד יהיו מיעוטים בכל מקום בעולם, גם יהודיים. האפשרות היחידה לחיים טובים יותר של העובדים בני המיעוט היא מאבק על השתלבות בחברה ובאירגוני העובדים ופעילות לשינוי השיטה הקפיטליסטית המייצרת גזענות. עליית היטלר לשלטון נבעה ממחדל חמור של אירגוני השמאל, של האירגונים היהודיים ושל איגודי העובדים בגרמניה. לא ענית לי לשאלה הבאה האם מה שאתה מגדיר כשטח כבוש תואם הגדרה של איזשהו פלסטיני מהשטחים? ודאי! קודם כל, אני חבר במק"י שלה מפלגת אחות פלסטינית בעלת אותן עמדות (מפלגת העם הפלסטינית). וחוץ מזה, לתפיסה הזאת שותפים חלקים רבים מאוד בציבור הפלסטיני. רובם אינם האיסלאמים הקיצוניים שמראים תמיד בחדשות. האם עד היום פגשת מנהיג פלסטיני שהיה לו האומץ לנאום נגד זכות השיבה וגבולות 48? אתה מוזמן להביא את הנאום נוסייבה הכריז קבל עם ועדה הצהרת העקרונות של המפקד הלאומי על ויתור על השיבה לתוך מדינת ישראל. אני לא רואה את זה כאומץ, אני רואה את זה כפחדנות מפני ממשלת ישראל והממשל האמריקאי. עם מנהיגים כאלה אני לא מחפש לשתף פעולה. בעלת רוב מוסלמית?-זאת אומרת שהיא מוסלמית? ביקשתי מדינה מוסלמית/ערבית דמוקרטית לא ביג דיל נכון? מן הסתם מדינה בה הדת אינה מופרדת מן המדינה מיסודה אינה דמוקרטית. התורכים רובם מוסלמים, ומדינתם יחסית דמוקרטית, ולכן הבאתי אותה כהוכחה לכך שגם מוסלמים יכולים לבנות דמוקרטיה. אתה משווה את ההסתה שיש אצלהם להסתה (שאני אישית עוד לא נתקלתי בה) בארץ? זה לא שלא נתקלת בה, זה שאתה תומך בה בהרבה מובנים. כשבוים מדבר על פגמים גנטיים במוסלמים, חזן מדבר עליהם בתור תוקעי סכין בגב של ישראל, נתניהו בתור איום על קיום המדינה, ליברמן מדבר על לסלק אותם מהארץ, מפלגת קליינר-מרזל הגזענית מנהלת קמפיין לגירוש אזרחי ישראל הערבים ("רק בכח מנצח!"), תעמולה כהאניסטית מחולקת כמו לחמניות חמות ומערכת החינוך מטיפה לערכים לאומניים והרואים ביהודים יותר חשובים מהערבים - זאת הסתה. זה לא שאני מזלזל בגזענות במדינות ערב. זה שאני מזלזל במי שמשתמש בה כדי להצדיק את הגזענות שלו. אתה בעצמך לא מאמין לזה תתפלא.