ובשבוע הבא, הבא עלינו לטובה

ובשבוע הבא, הבא עלינו לטובה

יש סיכוי שכוחות האופל יירדו מהבמה ומחנה השלום יתפוס בקרוב שוב את המושכות וינהיג את כולנו לעתיד טוב יותר . ודבר ראשון צריכים לחדש את הדיאלוג עם ערפת מנהיג מחנה השלום הפלסטיני.ושום השמצות של הימין והשמאל הציוני לא יעזרו. כי תארו לכם שהפלסטינים היו מוכנים לחדש את תהליך השלום כשהם מחרימים את ראש הממשלה שרון ומוכנים לדבר רק עם נעמי בלומנטל. זה לא היה מצחיק ? לא היינו מתרעמים ? לכן,שלום עושים עם מנהיגים והגיע הזמן שנפנים את זה.

adato

New member
"גוטרמן" תומך בזכות השיבה

וחושב שכך יהיה שלום

adato

New member
כאן דובר

לכל העיוורים ניתנה הזדמנות נוספת להתעורר מתרמית אוסלו: ערפאת מגיב: לעולם לא נוותר על זכות השיבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2903094,00.html וכאן דובר http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=98074&sid=16

shay or eli

New member
יש כוחות שלום ויש כוחות שלום:

מצד אחד מפלגת העבודה: "בעיית הפליטים תבוא על פתרונה בהסדר הוגן, בהשתתפות מדינות האזור והקהילה הבין-לאומית, אך לא בהענקת זכות השיבה. " ומצד שני חד"ש: "יובטח פתרון צודק לבעיית הפליטים הפלסטיניים, בהתאם להחלטות האו"ם (המכירות בזכותם לבחור בין שיבה למולדתם לבין קבלת פיצויים) ובמסגרת המשא-ומתן. "

adato

New member
אתה תומך בהוספת עוד

שני מדינות ערביות לסדרה? פלסטין וישראטין שתהפוך מהר לפלסטין חלק 2? זאת אומרת 24 מדינות ערביות ולא דמוקרטיות

shay or eli

New member
במה אני תומך?

אני תומך עקרונית בברית מועצות סוציאליסטית מאוחדת של כל המזה"ת. למה אני תומך בשתי מדינות? זה לא משום שאני מתנגד לאיחוד, אני חושב שהסוציאליזם צריך לחצות גבולות לאומיים, אני פשוט רוצה איחוד על בסיס בחירה דמוקרטי וסוציאליסטי, לא על בסיס כיבוש. ולכן יש לשחרר את השטחים הפלסטיניים הכבושים ולהקים שם מדינה סוציאליסטית או מדינה בשלטון אש"ף בדרך לאיחוד הארץ. אני לא תומך בפירוק התנחלויות מטעמי "מדינה פלסטינית הומוגנית". מצידי שהם כולם יעברו חזרה לפלסטין העצמאית ויקבלו שם אזרחות. אבל אני מתנגד ליישוב בתנאי אפרטהייד שבו הוקמו ההתנחלויות, שבו לתושבים הפלסטינים לא הייתה כל יכולת למחות על גזל אדמתם (ובהיותם פלאחים - אדמתם היא פרנסתם) ולא הייתה כל התחשבות בבעלות פלסטינית על הקרקע (למה הבתים שם כל כך זולים?). ההתנחלויות היום משמשות ככלי בידי ממשלות ישראל לסיפוח שטחים פלסטיניים, כמו גושי ההתנחלויות של ברק את שרון את ביילין "שבמקרה" נמצאים על הקרקעות הפוריות ביותר בגדה המערבית. ומעבר לכך, ההודעה שלך נוטפת נימה גזענית מאוד (" 24 מדינות ערביות ולא דמוקרטיות" וכו'). כל עם יכול לבנות סוציאליזם דמוקרטי, והעובדה שמערכת החינוך הגזענית-ציונית בישראל מטיפה השכם וערב כי "הערבים הקטנים האלה" לא יכולים לבנות דמוקרטיה נובעת רק מההסתכלות הקולוניאליסטית על הילידים. גם המתיישבים בדרום אפריקה לא ראו את השחורים כמסוגלים להשתתפות בדמוקרטיה, גם הבריטים לא ראו את ההודים כמסוגלים לשלטון עצמי, וכך הלאה. ומעבר לכך, הדאגה שלך לזכויות הדמוקרטיות במדינה הפלסטינית נשמעת לי קצת צבועה. עוד לא שמעתי על שום זכות דמוקרטית שניתנה לפלסטינים הכבושים ב- 20 השנים שעד לאינתיפאדה הראשונה, 67'-87'. אין דמוקרטיה תחת כיבוש, ולכן אי-תמיכה בשחרורם הלאומי של הפלסטינים תחת התירוץ של "לא תהיה להם דמוקרטיה" זאת גם ציניות וגם התנשאות לשמן.

adato

New member
אני אשאל את זה בצורה אחרת

למה שפלסטין תהיה המדינה הערבית הדמוקרטית הראשונה? היו 22 הזדמנויות ועד היום אנחנו רואים שהערבים ודמוקרטיה זה שני ניגודים כל ממשלות ערב הם כוחניות גזעני או לא זאת האמת וגם אתה לא תוכל להכחיש זאת גם הם בעצמם לא מכחישים ציונות היא לא גזענות והמשפט שאמרת גובל בהסתה אז קח לתשומת ליבך ועכשיו שאלה אחרת האם מה שאתה מגדיר כשטח כבוש הוא מה שהפלסטינים מגדירים כשטח כבוש? ואני מצפה ממך להוכחות ותענה לי למה לדעתך אין שום מדינה ערבית/מוסלמית דמוקרטית האם אפשר לעשות שלום עם עם שומד השכם וערב את שנאת היהודים כולל הספר מיין קאמפף?

shay or eli

New member
תשובה

למה שפלסטין תהיה המדינה הערבית הדמוקרטית הראשונה? למה לא? היו 22 הזדמנויות ועד היום אנחנו רואים שהערבים ודמוקרטיה זה שני ניגודים כל ממשלות ערב הם כוחניות גזעני או לא זאת האמת וגם אתה לא תוכל להכחיש זאת גם הם בעצמם לא מכחישים עד 45' כל הניסיונות להקים דמוקרטיה בגרמניה נכשלו, והעם הגרמני נכנע למשטרים כוחניים יותר או פחות. באותה מידה שאתה אומר שהיום הערבים והדמוקרטיה מנוגדים זה לזה, ניתן היה לומר על הגרמנים. האם היום אין דמוקרטיה בגרמניה? הכל עניין של תהליכים ומצבים היסטוריים, ההבדלים בין עם לעם הם אסתטיים בלבד (שפה, תרבות, לבוש, דתות מקובלות וכו'). ציונות היא לא גזענות הקמת מדינה יהודית בארץ יהודית-ערבית היא גזענות. בדיוק כמו שלטון האפרטהייד בדרום-אפריקה. והמשפט שאמרת גובל בהסתה לא. ועכשיו שאלה אחרת האם מה שאתה מגדיר כשטח כבוש הוא מה שהפלסטינים מגדירים כשטח כבוש? אין דבר כזה "הפלסטינים מגדירים". עם זה לא יחידה דיכוטומית, אין לו קול אחד ואין בו לעולם אחדות. עם מורכב מקבוצות, ממעמדות ומבעלי עמדות שונים. בכל אופן, ניתן בהחלט להבדיל בין השטח הכבוש לזה שאינו כבוש. הקו הירוק מפרידה בין האיזור הגיאוגרפי בו לפלסטינאים ניתנה אזרחות במדינת ישראל והם זוכים לזכויות אדם ואזרח (גם אם הם נחשבים לאזרחים סוג ב' לצערינו) ובין האזור הגיאוגרפי בו ישראל אינה מתחשבת ברכושם, אדמתם או חייהם של הפלסטינאים, שלא לדבר על הענקת אזרחות. לכן סיום הכיבוש כרוך ביציאת ישראל מהשטחים שמעבר לקו הירוק. גם בתוך שטחי הקו הירוק ישנן בעיות ביחס לפלסטינאים (גם אזרחי ישראל הפלסטינאים וגם הפליטים), אך אין הן מכונות "כיבוש", כי אם "אפלייה" "גירוש" או "דיכוי". ותענה לי למה לדעתך אין שום מדינה ערבית/מוסלמית דמוקרטית קודם כל, תורכיה היא מדינה בעלת רוב מוסלמי והיא דמוקרטית. עד כאן התיאוריה שלך. בכל אופן, המזה"ת היה בגלל הנפט שבו זירה במלחמה הקרה למאבקים בין בריה"מ למערב ובתוך המערב עצמו בין ארה"ב ואירופה. בריה"מ תמכה בדיקטטור נאצר בכדי שילאים את תעלת סואץ. בריטניה וצרפת תמכו בישראל כדי שתעזור להם להפיל את נאצר ולהפריט את תעלת סואץ (מלחמת 56'). בריה"מ תמכה בחומייני שהלאים את הכלכלה האיראנית. ארה"ב תמכה בסדאם חוסיין כדי שיפיל את חומייני ויפריט את הנפט האיראני (מלחמת איראן-עירק). ועד היום ארה"ב תומכת במשטרים המושחתים בחצי האי ערב בגלל הנפט שהם מוכרים לה בזול על חשבון עמם. אין סיבות תרבותיות לכך שעמי המזרח התיכון לא הגיעו לרמת הדמוקרטיה הליברלית של המערב. יש רק נסיבות פוליטיות. האם אפשר לעשות שלום עם עם שומד השכם וערב את שנאת היהודים כפי שלדעתי העמים הערביים באזור כולל הפלסטינים יכולים לעשות שלום עם יהודי ישראל, אשר מוסתים השכם וערב בגזענות קולוניאלית נגד הערבית הילידים בתקשורת ובמערכת החינוך, כך יהודי ישראל יכולים לעשות שלום עם העמים הערביים אשר האנטישמיות נפוצה בקרבם. התקרבות בין העמים תחזק את המגמות האנטי-גזעניות.

adato

New member
ציונות-גזענות זוהי הסתה

אל תתפלא אם תמצא את עצמך בתא מעצר ערבים הם לא גרמנים ועוד לא הבאת לי סיבה למה אצל הפלסטינים זה יהיה שונה גם היום אנחנו רואים את "נפלאות הדמוקרטיה בפלסטין" כגון תליית אנשים ברחוב הלעמתם מנהיג דיקטטור חוסר אופיזיציה וארגוני טרור ורצח רבים אם לערבים לא נוח שישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית הם לא חייבים להיות פה יש להם מספיק אופציות אחרות (22 אם לדייק) כמו שאני לא אגיד למדינה ערבית שהיא גזענית לאף אחד אין זכות להגיד את זה על המדינה שלי ליהודים בגרמניה לא הייתה אפשרות אחרת ובטח שלא 22 אחרות לא ענית לי לשאלה הבאה האם מה שאתה מגדיר כשטח כבוש תואם הגדרה של איזשהו פלסטיני מהשטחים? האם עד היום פגשת מנהיג פלסטיני שהיה לו האומץ לנאום נגד זכות השיבה וגבולות 48? אתה מוזמן להביא את הנאום בעלת רוב מוסלמית?-זאת אומרת שהיא מוסלמית? ביקשתי מדינה מוסלמית/ערבית דמוקרטית לא ביג דיל נכון? אתה משווה את ההסתה שיש אצלהם להסתה (שאני אישית עוד לא נתקלתי בה) בארץ? אתה בעצמך לא מאמין לזה

shay or eli

New member
תשובה מאוד ארוכה:

ציונות-גזענות זוהי הסתה אל תתפלא אם תמצא את עצמך בתא מעצר לא. "הסתה" הפכה לאיזושהי מילת קסם כדי לסתום פיות ולצמצם את חופש הביטוי להודעות דובר צה"ל. לא הסתתי כלל וכלל, לא קראתי לרציחתו של איש גם לא בעקיפין, פשוט הבעתי עמדה מנוגדת לקונצנזוס הנוכחי בישראל. זה נקרא פלורליזם, לא הסתה. ערבים הם לא גרמנים ועוד לא הבאת לי סיבה למה אצל הפלסטינים זה יהיה שונה ודאי שהפלסטינים אינם גרמנים. עשיתי אנלוגיה. התפיסה שלאומים מוכשרים יותר או פחות לשיטה פוליטית כזו או אחרת היא גזענית ולאומנית מיסודה. למה אצל הפלסטינאים זה יהיה שונה? לא הבאת לי כל סיבה נראית לעין שלא. הם לא נמצאים באותו המצב כמו המדינות השכנות, ולכן לא יתפקדו כמוהן. בנוסף, הכוחות המתקדמים בפלסטין (מפלגת העם, החזית הדמוקרטית וכו') הרבה יותר חזקים מדומיהם בארצות ערב. ולידיעתך, גם ברחבי העולם הערבי פועלים כוחות מתקדמים. עיין ערך ההתנגשויות האחרונות בין העם לשלטון בלבנון. רק שלא תחשוב שדמוקרטי או מתקדם פירושו פרו-ישראלי, כמובן שישנה התנגדות ערבית עזה לאימפריאליזם הישראל בשטחים. גם היום אנחנו רואים את "נפלאות הדמוקרטיה בפלסטין" כגון תליית אנשים ברחוב הלעמתם מנהיג דיקטטור חוסר אופיזיציה וארגוני טרור ורצח רבים לא יכולה להתקיים שום דמוקרטיה בפלסטין, כיוון שישראל שולטת בשטחים. גם בתקופת אוסלו הייתה קיימת רק אוטונומיה פלסטינית ולא מדינה. ישראל אז דווקא ראתה בחיוב תופעות אנטי-דמוקרטיות, כיוון שהיא רצתה שהמשטרה הפלסטינית תהווה תחליף לצה"ל בשטחים הכבושים. אם לערבים לא נוח שישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית הם לא חייבים להיות פה יש להם מספיק אופציות אחרות (22 אם לדייק) קודם כל, "מדינה יהודית-דמוקרטית" זה סתם שם יפה לדמוקרטיה ליהודים בלבד. ומעבר לכך, התייחסות לערבים בתור עם היא שטותית. זה כמו לומר "יש כ"כ הרבה מדינות סלאביות, למה גם האוקראינים צריכים אחת?". מעבר לכך שאני לא בעד מדינה פלסטינית עצמאית בשביל מימוש הרגשות הלאומיים הפלסטיניים, אלא בשביל לעקור את הכיבוש מעל העם הפלסטיני (ומעל העם הישראלי, למען האמת), זה פשוט טיעון שטותי. לא כל מי שלא מסכים עם דעתך יש לטרנספר. אנשים הם לא פיונים במשחק שחמט שאפשר להזיז לאן שרוצים. כמו שאני לא אגיד למדינה ערבית שהיא גזענית לאף אחד אין זכות להגיד את זה על המדינה שלי בטח שיש. לכל אדם עם תפיסות דמוקרטיות (ובמקרה שלי, אינטרנציונליסטיות) יש חובה להתריע על גזענות בכל מקום בו היא מופיעה, גם אם מחוץ למדינה "שלו". ומעבר לכך, אני לא ערבי, ולכן הטיעון לא תקף כלפיי. ליהודים בגרמניה לא הייתה אפשרות אחרת ובטח שלא 22 אחרות אני מתנגד לתפיסה הלאומנית הזאת. תמיד יהיו מיעוטים בכל מקום בעולם, גם יהודיים. האפשרות היחידה לחיים טובים יותר של העובדים בני המיעוט היא מאבק על השתלבות בחברה ובאירגוני העובדים ופעילות לשינוי השיטה הקפיטליסטית המייצרת גזענות. עליית היטלר לשלטון נבעה ממחדל חמור של אירגוני השמאל, של האירגונים היהודיים ושל איגודי העובדים בגרמניה. לא ענית לי לשאלה הבאה האם מה שאתה מגדיר כשטח כבוש תואם הגדרה של איזשהו פלסטיני מהשטחים? ודאי! קודם כל, אני חבר במק"י שלה מפלגת אחות פלסטינית בעלת אותן עמדות (מפלגת העם הפלסטינית). וחוץ מזה, לתפיסה הזאת שותפים חלקים רבים מאוד בציבור הפלסטיני. רובם אינם האיסלאמים הקיצוניים שמראים תמיד בחדשות. האם עד היום פגשת מנהיג פלסטיני שהיה לו האומץ לנאום נגד זכות השיבה וגבולות 48? אתה מוזמן להביא את הנאום נוסייבה הכריז קבל עם ועדה הצהרת העקרונות של המפקד הלאומי על ויתור על השיבה לתוך מדינת ישראל. אני לא רואה את זה כאומץ, אני רואה את זה כפחדנות מפני ממשלת ישראל והממשל האמריקאי. עם מנהיגים כאלה אני לא מחפש לשתף פעולה. בעלת רוב מוסלמית?-זאת אומרת שהיא מוסלמית? ביקשתי מדינה מוסלמית/ערבית דמוקרטית לא ביג דיל נכון? מן הסתם מדינה בה הדת אינה מופרדת מן המדינה מיסודה אינה דמוקרטית. התורכים רובם מוסלמים, ומדינתם יחסית דמוקרטית, ולכן הבאתי אותה כהוכחה לכך שגם מוסלמים יכולים לבנות דמוקרטיה. אתה משווה את ההסתה שיש אצלהם להסתה (שאני אישית עוד לא נתקלתי בה) בארץ? זה לא שלא נתקלת בה, זה שאתה תומך בה בהרבה מובנים. כשבוים מדבר על פגמים גנטיים במוסלמים, חזן מדבר עליהם בתור תוקעי סכין בגב של ישראל, נתניהו בתור איום על קיום המדינה, ליברמן מדבר על לסלק אותם מהארץ, מפלגת קליינר-מרזל הגזענית מנהלת קמפיין לגירוש אזרחי ישראל הערבים ("רק בכח מנצח!"), תעמולה כהאניסטית מחולקת כמו לחמניות חמות ומערכת החינוך מטיפה לערכים לאומניים והרואים ביהודים יותר חשובים מהערבים - זאת הסתה. זה לא שאני מזלזל בגזענות במדינות ערב. זה שאני מזלזל במי שמשתמש בה כדי להצדיק את הגזענות שלו. אתה בעצמך לא מאמין לזה תתפלא.

adato

New member
האם יש לנו ארגוני טרור ורצח

כמו לפלסטינים? האם יש לנו ארגון טרור אחד? בטח תגיד שצה"ל הוא ארגון טרור ציונות=גזענות הוא משפט שהופיע באחד מאלפי ספרי ההסתה של הפלסטינים אם אתה מחזיק באותה דעה כמו שלהם זה אומר משהו לא? זה שלא קראת לרצוח אף אחד זה לא אומר שלא הסתת גם "רבין רוצח" זה לא קריאה לרצוח אותו אז זה לא הסתה? הסיבה שפלסטין תהיה אפגניסטן 2 היא שכיום אין שום מדינה ערבית דמוקרטית אז למה שפלסטין תהיה? כנראה שהערבים לא מעוניינים בדמוקרטיה והם מעדיפים מנהיג מעל העם וכוחני (למרות שאין להם בכלל זכות לבחור) בוא נשמע את התירוץ שלך למה באירן אין דמוקרטיה-כולנו מכירים את נושא זכויות האדם שם? איך תקרא למדינות ערביות? דיקטטורה לערבים בלבד? למה לערבים מותר להיות פה וליהודים אסור להיות במדינות ערב? האם תוכל לקרוא לכל מדינות ערב גזעניות מהסיבה שהם לא יתנו ליהודים ישראלים לחיות שם (באופן תיאורטי) תארגן לי את הנאום של נוסייבה תוך הדגש על כך שלא תהיה שיבה לישראל ולא תהיה חריגה מגבולות 67 למה לערבים אין דמוקרטיה? מדינה אחת מתוך ה22 שתהיה דמוקרטית זאת בקשה מוגזמת? האם אי פעם לימדו בבית הספר שלנו (אני לא מדבר על חברון) את מיין קאמפף? האם אי פעם בבחינות הבגרות שלנו שאלו אותנו שאלות כגון מיהו השאהיד שביצע את הטבח בנתניה? האם אצלנו יש שעשועון סטייל מקבילית המוחות רק שכל השאלות הם על קורות החיים של השאהידים? ואל תגיד לי שאני ממציא כי אתה סתם תבזה את עצמך האם מפלגת קליינר נמצאת בכנסת? לעומת זאת להבדיל מליוני הבדלות כמה אחוזי תמיכה יש בחמאס/ג'יהאד/רשות?

shay or eli

New member
טוב, זה קצת דו-שיח של חרשים

בכל זאת, חד"ש ומולדת זה "טיפה" רחוק. אז אני אצמצם: האם יש לנו ארגוני טרור ורצח כמו לפלסטינים? האם יש לנו ארגון טרור אחד? כן. בטח תגיד שצה"ל הוא ארגון טרור בדיוק! טרור הוא פגיעה באזרחים חפים מפשע/לא חמושים. אירגון טרור הוא אירגון העוסק בביצוע פעולות טרור. מכאן אנו מסיקים את המסקנה כי צה"ל הוא אירגון טרור לא פחות מהאירגונים הפלסטיניים. ציונות=גזענות הוא משפט שהופיע באחד מאלפי ספרי ההסתה של הפלסטינים "הפלסטינים" זה לא יישות דיכוטומית. "הסתה" זאת קביעה אישית שלך. "ציונות גזענות" זו אימרה שהתקבלה באיזשהו שלב באו"ם, והוסרה בגלל לחץ של הפרו-ישראלים. אם אתה מחזיק באותה דעה כמו שלהם זה אומר משהו לא? המממ... לא. שלא קראת לרצוח אף אחד זה לא אומר שלא הסתת גם "רבין רוצח" זה לא קריאה לרצוח אותו אז זה לא הסתה? לא. "רבין רוצח" זו לא הסתה. "בדם ואש את רבין נגרש" כן. הסיבה שפלסטין תהיה אפגניסטן 2 היא שכיום אין שום מדינה ערבית דמוקרטית אז למה שפלסטין תהיה? כנראה שהערבים לא מעוניינים בדמוקרטיה והם מעדיפים מנהיג מעל העם וכוחני (למרות שאין להם בכלל זכות לבחור) בוא נשמע את התירוץ שלך למה באירן אין דמוקרטיה-כולנו מכירים את נושא זכויות האדם שם? אמרתי, במדינות שולטים משטרים פוליטיים שונים בגלל נסיבות פוליטיות שונות. המזה"ת היה ועודנו לוח שחמט בעיני המעצמות הגדולות, שלהן קל יותר לעבוד עם דיקטטורים. איך תקרא למדינות ערביות? דיקטטורה לערבים בלבד? דיקטטורות, לפעמים אנטישמיות ולפעמים לא. למה לערבים מותר להיות פה וליהודים אסור להיות במדינות ערב? יש יהודים במדינות ערב. אלו שגורשו, דינם כדין הפליטים הפלסטינים: בחירה אישית בין שיבה או פיצויים. האם תוכל לקרוא לכל מדינות ערב גזעניות מהסיבה שהם לא יתנו ליהודים ישראלים לחיות שם (באופן תיאורטי) יש הבדל בין מדינה שלא נותנת לאזרחי מדינה זרה להיכנס אליה, לבין מדינה שמגרשת מאות אלפים מתושביה ומתעלמת מזכותם לשוב למולדתם. תארגן לי את הנאום של נוסייבה תוך הדגש על כך שלא תהיה שיבה לישראל ולא תהיה חריגה מגבולות 67 תסתכל באתר של המפקד הלאומי, יש את הצהרת העקרונות שנוסייבה ואיילון יזמו. http://www.kifkad.org.il למה לערבים אין דמוקרטיה? מדינה אחת מתוך ה22 שתהיה דמוקרטית זאת בקשה מוגזמת? אילו האימפריאליסטים בארה"ב ובאירופה לא היו תומכים במשטרים הרודניים בסעודיה, בקטאר, בבחריין, באמירויות הערביות המאוחדות, במצרים, במרוקו וכו' הם לא היו קיימים. אילו הם לא היו תומכים בשאה הדיקטטור באיראן, לא הייתה מהפכה איראנית. אילו מפלגות הפועלים לא היו בורחות להרים בעת המהפכה היא לא הייתה הופכת לדתית תחת הנהגת חומייני. האם אי פעם לימדו בבית הספר שלנו (אני לא מדבר על חברון) את מיין קאמפף? אין אינטרס. אבל יש אינטרס ללמד גזענות והתנשאות לגבי הערבים, גם אם במסווה "נאור". האם אי פעם בבחינות הבגרות שלנו שאלו אותנו שאלות כגון מיהו השאהיד שביצע את הטבח בנתניה? אני מניח ששאלו על האצ"ל או הלח"י. דומה. האם אצלנו יש שעשועון סטייל מקבילית המוחות רק שכל השאלות הם על קורות החיים של השאהידים? טוב זה סתם ביזאר. ואל תגיד לי שאני ממציא כי אתה סתם תבזה טוב. האם מפלגת קליינר נמצאת בכנסת? לא. אבל היא כמעט הייתה. היו כאלה שבחרו שלא לבזבז את קולם אלא להצביע למשהו "בטוח", למשל למפלגת קליינר-לייט - "האיחוד הלאומי". לעומת זאת להבדיל מליוני הבדלות כמה אחוזי תמיכה יש בחמאס/ג'יהאד/רשות? כמה אחוזי תמיכה יש במג"ב/שב"כ/ליכוד?

adato

New member
זה היה צפוי

אז צה"ל הוא ארגון טרור מה? אתה יודע מה ברגעים כאלה אני מצטער שצה"ל הוא לא ארגון טרור... כי אז אני אומר לעצמי שאם נגיד צה"ל היה כמו הארגון רצח הכי קטן שיש שם מה אז היית אומר? שצה"ל נאצי? או שאולי גם כיום אתה אומר את זה? בעצם למה לא? בוא נארגן שבצה"ל יהיה חיל אחד שנקרא לו חיל המתאבדים בו כל פעם שיש טבח שהפלסטינים מבצעים בנו תהיה פעולה דומה של החיל הזה באו"ם? אוי כמה הפתעה... מתי בדיוק אהבו אותנו באו"ם? תן לי לנחש לפני 60 שנה... אתה אומר שציונות שווה גזענות אז אני אומר שהפלסטינים גזענים לא פחות מאירופה של שנות ה30-40 ולמה אתה שואל? הם קוראים ליהודים שנמצאים על "אדמתם" סרטן ורוצים לגרש אותם אלוהים יודע לאיפה מי גירש את הפלסטינים מפה? האם האצ"ל רצח בכמויות של החמאס? של הג'יהאד? של התנזים? של החזית העממית? של הרשות?-אני יכול להמשיך עד מחר לא חסר ארגוני רצח הליכוד מוציא אותנו מעזה ואתה משווה אותו לחמאס? אתה יודע מה? כמו שאמרתי קודם חבל שאין לנו ארגוני רצח כמו לערבים רק בגלל מקרים כאלה אתה משווה את מפלגת השלטון שלנו לארגון שרצח כ1000 איש אני מסכים אבל שבזמן האחרון מג"ב מתנהג כמו ארגון טרור השב"כ להזכירך פועל נגד מחבלים

shay or eli

New member
נקודות:

1. צה"ל לא נאצי. יש לא מרחק ללכת עד הוורמאכט. 2. כדי לעסוק בטרור לא צריך להתאבד. צריך לפעול נגד אוכלוסייה אזרחית - נגד רכושה, נגד תשתיתה והרג אזרחים. 3. האו"ם הוא לא מוסד אנטישמי או הומאניטרי. לא "אוהבים" אותנו או "שונאים" אותנו שם. זה מוסד שמייצג מכלול אינטרסים בנקודת זמן מסויימת, לא קו מוסרי כלשהו. 4. גרמניה הייתה ארץ עצמאית ואימפריאליסטית שהפאשיזם הנאצי עלה בה כקונטרה למאבק העובדים הלוחמני והכניעה במלחמת העולם ה- I. הפלסטינים רחוקים מן המצב הזה - הם עם תחת כיבוש, הם חסרי עצמאות, מעמד בעלי ההון הפלסטיני בטח לא בשלב האימפריאליסטי. לכן ההשוואה לנאציזם חסרת ביסוס. 5. עפ"י החוק השולט בשטחים מימי האימפריה העותמנית, אדמה שייכת לפלאח אלא אם לא עיבדה שלוש שנים, אז היא עוברת לידי הסולטאן שהוחלף היום במדינת ישראל. ממשלות ישראל השתמשו בחוק הזה - כדי להקים התנחלות "חוקית" הם הקימו מחסומים שמנעו מהפלאחים להגיע לאדמתם ולעבדה. כעבור שלוש שנים הקרקעות הפכו לקרקעות מדינה והקומו עליהן התנחלויות. מאחר והאדמות הן מקור פרנסתם של הפלאחים, מטה לחמם נשבר. היו כפרים שאף נאלצו לעזוב את בתיהם. על כן הפלסטינאים בהחלט נלחמים על אדמותיהם. 6. הליכוד הכניס אותנו לרפיח, פעולה בתוך עיר אזרחית. לא צריך היה להיות גאון גדול כדי להבין שאזרחים ייפגעו, ואכן אזרחים נרצחו ובתים רבים נהרסו. כ- 60,000 משפחות הן היום פליטים בעקבות הפעולה ברפיח, כל אחד מהילדים שם הוא פצצה אנושית פוטנציאלית. זהו רק עוד אחד מפיגועי הטרור שאחראית להם מפלגת הליכוד. 7. הסיבה היחידה שמידע מגיע אלינו בתקשורת על פשעי מג"ב היא שמשרתים ביחידה זו יוצאי עדות המזרח ואתיופיה. גם יחידות כמו קרק"ל, גולני וגבעתי תועדו על ידי אותם אירגונים הומניטאריים בביצוע פשעי מלחמה בסדר גודל כזה, אך מאחר ואלו יחידות "עילית" של חיילים "מבית טוב" הדבר לא מקבל מקום בתקשורת.

adato

New member
מי פעל נגד אזרחים?

צה"ל פועל נגד רוצחים אלא אם כן תגיד לי שכל אזרח פלסטיני הוא רוצח אז האזרחים לא רוצים להיפגע במלחמה שיפסיקו לתת מחסה לרוצחים זה לא ייתן להם הגנה אתה לא ציפית שישראל תשתוק אחרי טבח ה11 חיילים שהפלסטינים רצחו נכון? בכל אופן הפיתרון היחידי הוא שהפלסטינים יפסיקו לרצוח אלא אם כן זה גדול עליהם

doresh shalom

New member
מתן מחסה...

תגיד לי מה אתה היית עושה אם חבורת חמושים היו נכנסים לבית שלך ומאיימים עליך שאם לא תתן להם להשתמש בבית שלך למטרותיהם אז תמות?

adato

New member
אני לא הייתי מגיע למצב כזה

כי אני הייתי פועל נגד רוצחים מהעם שלי מהסיבה הזאת עמי פופר יונה אברושמי ויגאל עמיר בכלא זה ההבדל ביננו לערבים אנחנו שמים רוצחים בכלא והם קוראים על שמם רחובות בכיכר העיר

למעלה