וג'יטליין- שאלה על 811

Gidi Shemer

New member
וג'יטליין- שאלה על 811

בן, שאלה למומחה הפורום לענייני קבוצות תזונה שונות.

כמו שאתה משער, אני אוהב לקרוא על תזונות שונות ומשונות, גם אם הן לא בדיוק מתאימות לתפיסת העולם שלי. פה ושם אני קורא דברים של אנשי 80-10-10 ושל אנשי רו-פוד, ומכאן מגיעה השאלה.

אני לא נחשף להרבה אנשים ולהרבה פורומים, אלא יותר לפייסבוק, אז אני מנסה להבין האם הדגימה שלי מעידה על הכלל או שלא.

בדגימה שלי נראה שיש חפיפה מאד גדולה בין אנשים משתי הקבוצות. נקרא כאילו רוב האנשים של 811 עושים זאת על בסיס של רו-פוד. בנוסף, רובם (או שלא?) מתמקדים בפירות ופחות בירקות.

אז השאלה שלי אליך- הכצעקתה?

הרי כדי לשמור על יחס 811 אדם לא צריך לחשוב שבישול זה דבר רע, או שפירות צריכים להיות המקור הראשי של הפחמימות (למעשה גם אתה אוכל בערך 811 אבל לא רו-פוד ולא מתמקד בפירות). באותה מידה, אפשר להיות רו-פודיסט ולהרביץ אבוקדו ואגוזים ובקלות להגיע ליחסים אחרים מ 811.

אז בעצם השאלה שלי היא כזו- ברור לי שיש אנשים שאוכלים מכל הסוגים, אבל אם אני מתייחס לרוב, האם ההתרשמות נכונה שאנשים הולכים עם רו ו811 (ודגש על פירות) ביחד או שסתם נדבקתי לקבוצת אנשים ספציפית שלא מעידה על הכלל?
 

vegetalien

New member
תזונת 811 היא אכן רו-פוד.

יש לה שלושה הבדלים עיקריים מהמגמה הכללית של רו-פוד (שמכונה על ידם "רו-פוד גורמה"):

1. כפי שציינת, אין בה שמנים וכמעט שאין מאכלים שומניים (נאמר שבתזונות רו-פוד רבות, אחוזי השומן מסך צריכת הקלורינוטריינטים עומדים על כ- 50%+).

2. בתזונת 811 אין משחקים כמו חימום מתחת ל- 50 מע' צלזיוס, ייבוש מזון וכדומה. הדגש הוא על פירות טריים (אבל כידוע, תמרים הפכו להיות סמל מסחרי שני בחשיבותו לבננה
).
גם המיצים והשייקים אינם מומלצים ע"י הוגה השיטה דאגלס גרהאם, אאל"ט, אבל כידוע, מילים לחוד ומציאות לחוד.


3. נוסף על דגנים וקטניות (כולל מונבטות, אגב) שמודרות בבושת פנים מהתזונה, ישנם מאכלים נוספים שגרהאם קובע כי יש להימנע מהם.
למשל ירקות ממשפחת השומיים וממשפחת המצליבים, הן בגלל חריפותם ותכולת הגופרית הרבה שלהם, הן מפני שהן מכילות כמות גדולה של סיבים בלתי-מסיסים, אחד מאבות הטומאה אליבא דרבי דאגלס.
כמו-כן, אין שימוש בתבלינים, מפאת טעמם הדומיננטי, הגס והמרוכז.
 

Gidi Shemer

New member
אז קודם כל תודה

ושנית,
אין תנועה מקבילה שמבוססת על "גרהאם" אחר ומתמקדת ב 811 מבחינת היחס, אלא שלא מתמקדת בפירות או ברו-פוד?
 

vegetalien

New member
כנאמר בתשובה מתחת,

לא מתמקדים ביחס, אלא במה לאכול (פירות, ירקות, דגנים, קטניות). פועל יוצא מכך הוא היחס הדומה (פחות או יותר).
בכ"ז, דגנים וקטניות מכילים % חלבון גבוה יותר מפירות, ובמקרה של דגנים, גם % שומן גבוה יותר.
 

M a b e l

New member
אם תסתכל בפורום של 811

בארץ (כאן) תראה שההמלצה שלהם לתזונה אופטימלית היא אכן raw כאשר מירב הקלוריות מגיעות מפירות אך יש גם דגש חזק על כמות גדולה יחסית של עלים ירוקים (+מעט אגוזים/זרעים/אבוקדו). יחד עם זאת הם מדגישים מאוד שעבור מי שלא רוצה/לא יכול לאכול כ"כ הרבה פירות ההמלצה היא לשלב אוכל מבושל,דל שומן, טבעוני ומתובל באופן מינימלי כאשר גם זו נחשבת תזונה טובה מאוד ואכן כך עושים רבים מחברי הפורום.
למיטב ידיעתי מי שטבע את המושג 80/10/10 הוא דאגלס גרהם וההמלצה שלו היא בעצם (80/10/10RV (raw vegan כך שהגיוני שרוב מי שמגדיר את תזונתו כ80/10/10 ישאף לאחוז גבוה של raw . יחד עם זאת זה אותו היחס עליו ממליצים אחרים כמו קולין קמפבל, ניל ברנרד,מקדוגל, ג'ואל פורמן (לפחות עבור ירידה במשקל), ככה שלהערכתי יהיו הרבה שאולי לא יכנו את תזונתם כ"80/10/10" אבל בפועל אוכלים ביחס כזה אבל לא raw.
צריך לציין שגם לפי משנתו של גרהם, הדגש של 80/10/10 חשוב בהרבה מהדגש של raw ככה שעדיף תזונה מבושלת דלת שומן על פני raw עתיר שומן.
אגב אם אתה מתעניין בנושא נראה לי שהכי פשוט יהיה לקרוא באתר.
(מקווה שזה בסדר לענות למרות שאני לא וג'יטליין)
 

Gidi Shemer

New member
תודה מייבל

והיות ועניתי לבן לפני שראיתי את התגובה שלך, אז אם הייתי עושה רפרש,הקריאה היתה חוסכת לי את השאלה השנייה שלי. הנה ענית עליה מראש


תודה רבה
 
למעלה